Na listopadový trénink jsme se opět vrátili do Polničky, konkrétně na  louky za Polničkou.  I když nám většinou počasí na všech akcích přálo, tak sobotní ráno nevěštilo vůbec nic hezkého. Od časného rána bylo zataženo a pršelo. Seděli jsme na chatě a přemýšleli, zda trať začít stavět a zda někdo vůbec dojede. Musím Vám všem, kdo to v tom počasí nevzdali a dojeli, poděkovat. Protože kdyby jste nedojeli, tak se neběhalo, ale hlavně, že přestalo pršet a i když bylo zataženo a chladno, tak se dala trať postavit.

Sporťákům a jejich pomocníkům jsme na to dali asi třičtvrtě hodiny, takže se začínalo až před polednem, ale stálo to za to. Využili obrovskou rozlohu louky a i bez zástěny postavili nádherně dlouhou trasu, která šla mírně do kopce až pod les, kde se poté psi vraceli velikým obloukem zpět do cíle. Na trénink dojelo několik pejsků, kteří střapec nikdy neviděli, ale popasovali se s tím jako naprostí profíci a dávali celou trasu a i bez zástěny. Nádherně sledovali pohyb střapce a nezkracovali si dráhu. Ze svého pohledu ze startu můžu říct, že na běžící psy byl nádherný pohled a měla jsem z toho a to myslím, že nejen já, krásný pocit, jak je to baví!  Jako profíci nám běhaly dvě rr baby, ze kterých rostou určitě úspěšné coursingové závodnice, protože běžely nádherně a celou dobu sledovaly střapeček a ta třetí rr babynka se prozatím rozkoukává, ale od toho pořádáme tréninky. Také zástupci z řad bulíků udělali svým páníčkům určitě radost, protože i když o střapci nikdy neslyšeli, ani jej neviděli, tak běhali jako o život a určitě krásně vybili svou energii.

Doufám, že i přes to, že nám počasí nevyšlo jak bychom si přáli, tak se trénink vydařil a všichni si dostatečně zaběhali. Už teď se těšíme na poslední akci letošního roku do Svitav!

Jako vždy fotila Vlaďka Hovorková a odkaz na fotky je ZDE

Další fotky tentokrát máme i od dalšího nadšeného fotografa Marcela Havlíka a jsou k vidění ZDE