Máme úspěšně za sebou 2. závody letošního roku. S mottem: “Když se daří, tak se daří” jsme v sobotu bojovali celé první kolo s technickými problémy….ale, abych to vzala od začátku. Tentokrát nám chyběl Pepa Sehnal, náš vrchní pouštěč navijáku.  Peťa nechtěl nic podcenit a protože toho na něj bylo na sobotu nachystáno moc, s chlapama, kteří přijeli už v pátek, začali stavě navečer trať. Prvně si tedy hodinu máknul se sekačkou, aby doladil nedostatky na louce a střapec byl dobře vidět jak pro něj, tak hlavně pro psy. Po postavení trati vše odzkoušeli a s  pocitem dobře odvedené práce vyrazili vstříc zábavě, která byla opět úžasná. Pití, zpěvu a tance jsme si užili až do pozdních nočních hodin :)))

V sobotu ráno opět s pomocníky, kteří mu vydatně pomáhali, nastoupili na trať a přišla na řadu kontrola již postavené trati, stavění a hlavně ladění časomíry, aby dobře fungovala. Foukal docela svižný vítr a tak se opravdu ladily stébla trávy, aby nevadily optice časomíry a sama se nezastavovala, nebo nepouštěla při poryvu větru. Tím pádem jsme začali s 20 minutovým zpožděním…no a jak jsem psala nahoře o tom daření, tak jsme docela bojovali jak s časomírou, tak s lankem. Chlapi natáhli docela dlouhou trať a 3x se nám přetrhlo lano a 1x rozvázal uzel na laně. Také díky větru opravdu trochu zlobila časomíra, ale nakonec se vše vychytalo a při druhém a třetím kole už vše jelo jako po másle.

Opět je tu na řadě děkování!  V první řadě bych chtěla hodně moc poděkovat Janě a Zdenkovi Helešicovým a jejich firmě HELYA GROUP s.r.o. za úžasné ceny, které poskytly do závodů. Softshellové oblečky pro psy, mikiny, granule, mlsky a poháry byly opravdu krásné ceny a určitě udělali radost. 

Další poděkování patří Hance Paclíkové za krásné kokardy, Vlaďce Hovorkové za úžasné diplomy a opět celodenní focení Vašich miláčků, Jitce Mrázkové opět za pomoc s organizací a všem chlapům co pomáhali Petrovi a Honzovi s tratí a vším kolem závodů.

Tentokrát přijelo závodit celkem 40 ridgebacků, z příchozích přijela závodit jen hrstka, což byla škoda. 1 retrívr Danny, kříženka Lili, a dvě amstafky Kira a Diva. Každý dostal aspoň mlsku, aby se jim ze závodů odjíždělo lépe.

Absolutním vítězem RR se s úžasně zaběhnutým časem ve třetím kole stala Ashley Shakarri Afrilea – 19:39 – Šárky Škarkové. Ashley vyhrála i svou kategorii ve fenkách a jelikož s námi byla poprvé, tak to byl úžasný výkon a moc gratulujeme!

Ashley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotky ze závodů od Vlaďky jsou ke stažení ZDE

Výsledková listina je k nahlédnutí v odkazu níže:

287 kBIII.ročník Helya Cup-výsledky