…..týden se nám přehoupl do druhého konce…….tím jsem končila první půlku týdne. A konečně jsem se opět dostala k tomu, aby napsala ještě i pokračování, než se mi všechno vykouří z hlavy. A protože mě tady zlobí vkládání obrázků, tak to pořád upravuji a upravuji, takže se Vám to mění před očima….doufám, že se v tom vyznáte.

 

 

STŘEDA 9.7.2014 – KLONDIKE SURVIVAL

IMG_3495 Na tento den jsme se myslím  všichni dost těšili. Za 1. proto, že Láďa má tak zajímavé soutěže, že je každý    zvědavý, co si na nás zase nachystal a za 2. proto, že se docela početná skupinka lidí byla ochotná na tento  den  stylově obléci a myslím, že to celému dnu dodalo ten správný náboj. Ovšem počasí už nebylo jako  krásné  ráno  slunečné, ale obloha byla zatažená a citelně se oproti úterý ochladilo. Chladno bylo asi jen  nám  ženským,  co jsme se rozhodli, že uděláme sólo team pod vedením naší “Mamá” Ivany Machové a byli  jsme  oblečené v  šatičkách a byli jsme za ty “krásné” :)). Myslím, že jsme si to náležitě užili a nejen my, ale  určitě  všichni, kdo se  do nějakého kostýmu převlékl. Po zdolání prvních disciplín už nebylo zima ani nám v šatičkách.

Soutěžilo se v několika velmi zajímavých disciplínách a nebyly pro nás vůbec jednoduché. Např. řezali jsme na přesnost kládu a rovnou jsme museli přeřezat pořádné stromy, žádné halouzky to teda nebyly. Poté jsme museli udělat jednoduchý trik s lasem…roztočit ho a v rychlé chůzi si ho předávat. Dále jsme zatloukali na čas hřebíky, házeli oštěpem, stříleli z luku. Dále jsme hádali vzorky dřev, podle obrázků jsme  rozpoznávali ptáky, některé i v letu, museli jsme poznat stopy zvěře, určit jména souhvězdí a také jsme chytali běžící soupeře do lasa. Kreativita některých soutěžících neznala mezí. Zvláště při pojmenovávání souhvězdí se některé týmy pěkně vyřádili, za což byli Láďou i náležitě odměněni….např. Nákupní vozík, Žirafa, Tank, Útočící kobra….a další perly. Určitě se Láďa při vyhodnocování nesmírně bavil. Prostě jsme museli zvládnout dovednosti, které bychom potřebovali pro přežití v lese a to bylo účelem celého dne! Bylo to velmi zajímavé a Láďu a jeho partnerku Lucku musíme moc pochválit, jak dobře to měli připravené. Mám k dispozici jen celkovou souhrnnou tabulku s výsledky, tak se můžete ještě jednou podívat, jak jste byli úspěšní v jednotlivých disciplínách. Fotka ukazuje, jak jsme se na celý den pěkně připravili.

IMG_3472

Skupina rančerů, traperů, indiánů a squaw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Večer proběhl v jídelně tradiční karneval a musím konstatovat, že masky jsou rok od roku lepší a porota tentokrát měla velmi těžkou úlohu rozhodnout, která že maska je nejlepší….Největší smích a aplaus vyvolala maska Peti Juráska alias Sprchového koutu, další velice povedenou maskou byla maska Vodníka, pod kterou někteří až po čase poznali Naďu Krajánkovou a velice krásnou masku měla Ivana Machová s dětmi Danem a Karolínou…co by Ježibaba, Ivánek a Nastěnka! Nebýt dětí Ivany, nikdo by nepoznal, kdo se pod maskou ježibaby schovává. Venku začalo pršet a tak se karneval konal jen v jídelně a trval cca do  22 hod. Po té se chlapi přemístili k TV a sledovali fotbal, protože si to prostě nemohli nechat ujít, děti šli spinkat a ostatní jsme odešli dolů do baru a večer se opět protáhl i s diskotékou do brzkých ranních hodin… :))

Fotografie celého dne i s karnevalem od Vlaďky : ZDE

Výsledky celého klání tříčlenných družstev níž v odkazu :

73 kBVýsledky Klondike

 

ČTVRTEK 10.7.2014 – 11. ROČNÍK ŽELEZNÉHO RIDGEBACKA

IMG_5933 Tentokrát jsme toto klání nenechali až na poslední den, aby závodníci nebyli příliš unavení a zřejmě se to  vyplatilo, protože oproti loňsku se závodu zúčastnilo celkem 20 borců a borkyň. Závodníci byli rozděleni  podle věku do kategorií a měli před sebou cca 5 km na kole se psem na vodítku dosti náročným terénem,  který byl ještě stížen nočním deštěm. Obzvlášť sjezd z kopce v lese byl dosti náročný a závodníci museli  dávat bedlivý pozor, aby zde neupadli. Po dojetí do cíle odložili kolo a poté museli uběhnout cca 1,5 km  opět se psem na vodítku. Jelikož v posledních letech nejsme v areálech, kde by se dala uplatit třetí  disciplína a to plavání, bude na příští ročník vymyšlena třetí doplňková disciplína, aby se staly závody opět  atraktivnějšími. Závody měl opět na starosti Pepa Sehnal a myslím, že ho někteří na trati proklínali, co to na ně připravil! Takže i zde patří velký dík Pepovi, že zvolil náročnou, ale zvládnutelnou trať jak pro ženy, tak i pro muže.

Odpoledne byl na pořadu dne Dětský železný rr a myslím, že jak děti, tak i rodiče si to náležitě užili a běhali i ti, kteří se velkých závodů neúčastnili. Děti byly také rozdělené do kategorií podle věku a museli samotné ujet na kole určitou vzdálenost, tam je čekal jeden z rodičů s pejskem, takže museli rychle zastavit kolo, chytit pejska na vodítku a nejlépe i dospělého za ruku a pelášit po louce zpět do cíle. Bylo krásné sledovat, jak to děti baví a jak je rodiče povzbuzují. Toto odpoledne si vzali opět na starosti Margitka se Zdenkem a Radkou Ježkovou. I jim patří velký dík za to, jak tuto soutěž pro děti připravili a pak také ocenili.

Fotky opět by Vlaďka : ZDE

Výsledky závodů níž v odkaze :

195 kBVýsledky železného RR

Celé dopoledne byla obloha mírně zatažená, což závodníkům přálo a odpoledne se nám nebe vyjasnilo a bylo opět krásně. Navečer nám udělal ještě jedno překvapení Mároš a uskutečnilo se pod jeho vedením “Mistrovství SC ve STŘIŽBĚ”. Pokud nevíte co to je, tak je to klasicky kámen, nůžky, papír. Opět se účastnili skoro všichni dospělí, včetně odrostlejších dětí a pavoukem se nakonec na místa nejvyšší dostal na 3. místě Gugis Kyncl, na 2. místě  jsem skončila já a na 1. místě skončila Adélka Kubínová. Dostali jsme i krásné ceny, hodící se k tomuto mistrovství, takže kámen, nůžky a papír :))). I tahle soutěž všechny pobavila a nadchla a uvidíme, zda se na dalším SC nebude konat II. ročník. Večer se poté opět protáhl s další diskotékou až do skorých ranních hodin.

PÁTEK 11.7.2014 – VOLNO

V pátek nás vzbudila úplně zamračená obloha a od 8 hod. nám začalo pršet. Protože jsme byli v jiném areálu a neměli jsme k dispozici agility překážky,aby mohlo proběhnout C+A,  rozhodli jsme se den předem, že v pátek nemá cenu dělat poloviční závody v coursingu, ale že se uskuteční jen trénink a volný čas využijeme pro volejbalový turnaj. Bohužel nám počasí poslední den nepřálo a celé dopoledne vydatně pršelo. Trénink jsme zrušili a volejbal neměl cenu začínat hrát, protože hřiště bylo pořádně mokré. Nebe se vyjasnilo až odpoledne, ale myslím, že všichni byli rádi, že se poslední den už nic závažného nedělo. Každý si tento den  zašel do okolí na procházky a prostě odpočíval po náročném týdnu. Radka Ježková a její kamarádka si pro děti připravili malování na sádrové odlitky z různých druhů formiček a také dětem malovali obrázky na obličeje. Tím pádem nikomu nevadilo, že prší. Adam vykouzlil na hlavách některých účastnic SC pěkné účesy a Janča Hauserová se vyřádila coby vizážistka a namalovala ženské na závěrečnou párty. Myslela jsem si, že se závěrečný večírek bude konat ve střídmějším duchu, ale protože za námi dojela oslavit své narozeniny naše kamarádka Hanka Paclíková, večer se opět protáhl až do brzkých ranních hodin i s diskotékou a nikomu se nechtělo jít spát.

SOBOTA 12.7.2004 . ODJEZDY DOMŮ

V sobotu už jsme jen po snídani nabalili auta, uklidili chatky a rozjeli se do svých domovů. Doufám, že jste byli s námi všichni spokojený a pro tentokráte odpustili trochu stísněnější prostory Kempu Vysoké Pole. Opět na tomto místě musím poděkovat úplně všem kdo přivezl věci jako sponzorské dary do soutěží a věci pro děti. Nechci na nikoho zapomenout, tak raději nebudu jmenovat. Bylo Vás opravdu dost. Víte, že jsem Vám osobně moc děkovala. Myslím, že jak dospělí, tak i děti odjížděli se spoustou krásných dárků a dobrůtek a to právě i díky Vám, kteří něco dovezli.

Dále moc děkuji všem, kdo se na chodu celého SC podílejí. Peťovi, Pepovi, Láďovi a Lucce, Margitě Jalové a Zdenkovi za zorganizování dogtreku a dětských soutěží, to samé Radce Ježkové za krásné zabavení dětiček. Katce Novotné za ranní cvičení a pomoc při dogtreku. Vlaďce za pomoc při Peťovém dnu a za focení celého týdne. A také všem, kdo mi pomáhali rozdělovat dárky, všem kdo pomáhali se stavěním a bouráním tratě na coursing …… prostě byli jste všichni skvělí a opravdu MOC DĚKUJEME!

Také děkuji provozovatelům Kempu Vysokého Pole, že to s námi zvládli a trpěli nám naše noční diskotéky a i to, že nás bylo všude plno.

Vzhledem k tomu, že nevíme, jak to dále bude vypadat s Kempem Javorová Skála, napneme všechny síly na to, abychom sehnali jiný areál, kde bychom si opět mohli krásně zablbnout, zasportovat a odpočinout si od celoročního pracovního shonu a to hlavně psychicky. Pokud by jste o nějakém věděli tak neváhejte a pošlete mi odkaz! Čím víc se nás zapojí do hledání nového a vhodného areálu, tím bude větší šance, že něco opravdu seženeme.