Po 1,5 měsíční pauze jsme se opět vrátili do Vysokého Pole, aby jsme odběhali 3. závody letošního roku v coursingu. I když jsme opět chtěli být připraveni a mít postavenou trať již v pátek, nedostali jsme se z našich zaměstnání dříve domů a do Vysokého Pole jsme dojeli až večer po 7 hodině. Vzhledem k tomu, že předtím vydatně pršelo, tak jsme nechali stavění tratě až na ráno. V noci měli někteří jedinci strach, jak to bude s počasím vypadat, protože polovina noci vydatně propršela. Ráno jsme se ale vzbudili do krásného slunečného dne a tak nic nebránilo tomu, aby se vše začalo chystat.

I když měli chlapi vše včas postaveno, řešily se trochu problémy s kladkami a tak se nám start posunul o půl hodiny. Vzhledem k tomu, že bylo krásné počasí, tak si myslím, že to snad nikomu nevadilo. Po té, co byly kladky vyměněny, tak už se mohly závody úspěšně rozjet. Osvědčilo se nám, když je vyhotovena startovní listina a každý si pamatuje číslo, které se v časomíře jen přecvakne. Po té se nemusí striktně dodržovat pořadí, protože Vysoké Pole má jednu nevýhodu, že je poměrně rozsáhlé a v mezičase se chodí na občerstvení a pokud bychom měli jít striktně podle pořadí, tak bychom pořád na někoho čekali. Takto jsme vždy odběhali jedno kolo, navazovalo druhé a protože to šlo docela rychle a počasí bylo pořád pěkné, většina pejsků si odběhala i třetí kolo. Počasí se nám začalo kazit až na závěr třetího kola, kdy mírně sprchlo a pak se citelně ochladilo. Přesto jsme závody úspěšně dokončili bez většího promoknutí.

Opět moc děkuji chlapům, kteří trať staví a pak poklízí. Jejich pomoc se nám opravdu moc hodí. Dále opět Vlaďce za celodenní focení a Jitce Mrázkové za pomoc při vybírání startovného. Také musím poděkovat Zuzce Havlíkové za pomoc s cenami. Jen je škoda, že nemáme k dispozici stupně vítězů a tak nejsou většinou žádné fotečky z předávání cen. Všem moc děkujeme za účast a budeme se s Vámi všemi těšit na našich dalších akcích.

ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM RR  se stal opět Antony Joe Bawean´s Hope s časem 16:94

NEJRYCHLEJŠÍ PŘÍCHOZÍ  ze všech plemen se stala výmarská ohařka Bára s časem 17:93

Fotky od Vlaďky Hovorkové najdete ZDE

Výsledková listina v odkazu: 

130 kB3.závody Vysoké Pole 23.8.2014_Výsledky 3.závody