I když Saranga Sprint není vyloženě naše akce, ale zajišťujeme po technické stránce závody pro Honzu Nábělka, myslím, že zhodnocení na naše stránky patří.

Do Slušovic a hlavně na spolupráci s Honzou Nábělkem, jeho rodinou a  Narcisou Liškovou se vždy hodně těšíme. Dostihová dráha má své kouzlo na pořádání rovinového závodu a Honzova rodina má všechno krásně zorganizované, každý ví, co má dělat a všichni mu s tím rádi pomáhají. Navíc má vždy nachystané velice pěkné ceny, poháry, diplomy…..prostě radost závodit. Takže jak to vše probíhalo….

Dojeli jsme brzy ráno, abychom si stihli vše nachystat. Přes ranní mlhu a chladno se klubalo sluníčko a den vypadal, že bude nádherný. I my jsme si mysleli, že tentokrát vše klapne na jedničku a nebude problém…. Časomíru jsme doma odzkoušeli a vypadala, že bude v pohodě. Startovní listina byla vytisknuta na místě….i když na druhé, náhradní tiskárně, protože u té první došly náplně :))).  Časomíra zapojena… a fungovala, naviják zapojen…..a ZRADA!! Prostě motor jel, vše vypadalo normálně, žádné chybové hlášení, ale přesto se kolo nerozjelo a nám začala hodina starostí co s tím!! Ještě, že přijeli běhat se svými pejsky naši kamarádi, kteří rozumí elektrice, protože jinak bychom byli ztraceni. Přece jen je to technika a ta může zazlobit, ale proč zrovna tady!?!? To mi probíhalo hlavou celou dobu, co se s tím chlapi mořili!! I když jsme nechali udělat revizi navijáku, dělal se asi jen silnoproud a jako zákon schválnosti, tentokrát to byl slaboproud, co zlobil! Po hodině zkoušení co s tím, na to nakonec chlapi přišli a i když to bylo jen nouzové řešení, naštěstí fungovalo a my jim za to strašně  moc děkujeme, že se naviják rozjel a závody mohly začít! Takže Pepo a Marceli..ještě jednou moc díky! Sice byl připraven záložní plán a už se donesl i na dráhu…tréninkový naviják na ruční pohon…ale představa, že na něm bude běhat 57 psů….to jsme si snad ani nechtěli připustit! :))

Tímto děkujeme všem, kdo jste dojeli za trpělivost, že jste to vydrželi a setrvali!! Počasí bylo opravdu nádherné, tak snad se nikdo moc nezlobil, že se začátek posunul o hodinu, protože pak už to jelo vše jako na drátkách!! Za sebe můžu říct, že byl krásný pohled sledovat závodící psy, jak valí za střapcem!! Ta energie a radost…krása pro oči! Úplná bomba pro nás byly běhy whipetů, jednoho greyhounda a jedné saluky. To byl asi zážitek pro všechny, kdo stáli v cíli a sledovali, jak nádherně ti psi letí po dráze! Občas jsme měli strach, aby to časomíra stihla zachytit, jak byl greyhound rychlý! Whipeti jsou rychlíci, ale greyhounda jsme viděli poprvé a opravdu zážitek!

Asi nikdo nevěřil, že se dá v září spálit od sluníčka! No někteří se o tom pěkně přesvědčili, protože prostě podcenili sílu podzimního slunce a odpoledne byli pěkně všichni, kdo se něčím nekryl, pěkně červený! Nakonec si myslím, že se akce vydařila a že jste snad všichni odjížděli spokojení.

ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM 7. ročníku SARANGA SPRINTU 2014 se stal GLENAHOLM TAARIQ majitelky Jany Kovářové – gratulujeme!!

FOTKY jsou ZDE

Výsledková listina v odkazu níže: 

130 kBSaranga Sprint Slušovice září 2014_Celkové výsledky