Při tomto tréninku si na nás počasí připravilo pěknou zkoušku. I když meteorologové hlásili, že bude aprílově, bylo spíše dušičkově!! Jelikož jsme v Polničce spali už od pátku, do sobotního rána jsme se probudili s typickým klepáním dešťových kapek na plechovou střechu ubytovny. Při pohledu ven to vůbec nevypadalo pozitivně a kolem 9 hod, dopoledne přímo lilo. I tak jsme se nevzdali a po shlédnutí “Aladina”, že kolem poledne už by pršet nemělo, se jelo pro naviják a po 10 hod, kdy už jen kapalo, začali chlapi stavět trať. Tentokráte jim to zpoždění musím prominout, protože do 10 hod. nemělo cenu něco dělat a potom, kdy začali natahovat lano, začalo opět mírně pršet a terén byl neuvěřitelně těžký, nabahněný a mokrý. Když bylo vše nataženo a nachozeno nějakých km, protože délka trati byla kolem 550 m, se zapnul naviják a to je vždy chvíle pravdy!! Vypadalo to, že tak dlouhou trať v takovém mokrém prostředí naviják neutáhne. Chlapi se vydali ještě po trati, přestavěla se jedna kladka a ejhle….vše se rozjelo a mohli jsme, sice opět s hodinovým zpožděním, začít. Ale jak říkám, počasí bylo opravdu extrémní a nebylo to po technické stránce vůbec jednoduché!

Musím Vám všem, kdo jste dojeli běhat a trénovat, opravdu poděkovat!! Jak za trpělivost při zpoždění, tak za skvělou náladu, která vládla celou dobu tréninku a prostě jsme si to tím deštěm nenechali zkazit. Přijelo běhat 27 psů a já jsem strašně ráda, že se akce opět vydařila. Trať byla naprosto luxusní, všichni byli ukáznění a opět jsme rozběhali pár nováčků, za což jsme strašně rádi a právě proto tyto tréninky pořádáme. Také bylo parádní sledovat, jak na tak dlouhou trať pesani reagují a nevěřila jsem tomu, že to někteří dali i 4x!!

Opět také děkuji všem, kdo nám se stavěním a poklízením trati pomáhají a Vlaďce za to, že i v tak deštivém počasí vyfotila vaše miláčky a také zachytila atmosféru tréninku. Sice jsme všichni vypadali, jako bychom se vyváleli v bahně, pesani museli jít do sprchy a auta do myčky, protože výjezd z louky se podobal rallye, ale určitě to stálo za to. :))

Odkaz na fotky od Vlaďky  ZDE