Jsou za námi první závody v coursingu v letošním roce. Směle můžu říci, že se opět, díky Vám všem, jednalo o velmi povedenou akci. I když je únor, ve Sněžném ležel sníh, místy mrzlo, přesto nás to neodradilo od toho, abychom závody uskutečnily. Díky správci areálu p. Odehnalovi, jsme měli trať perfektně připravenou – tzn. prohrnutou a protože Petr s Pavlem postavili zástěnu už v pátek, tak rozmístění kladek, postavení navijáku a zapojení časomíry, pak už bylo rychlou záležitostí. V sobotu se na nás usmívalo z jasného nebe slunce a nebýt studeného větru po ránu, tak by člověk myslel, že už bude jaro.

I když bylo vše včas připraveno, přece jen jsme se neubránili pár chybiček. Po prvním běhu se musely přestavovat kladky v zadním oblouku, protože se první pes o jednu z kladek zranil a oblouk také psy moc vynášel mimo trať. Nic vážného to nebylo a Charlie si pak odběhal ještě 4 kola. Po dalších pár kolech zase nespínala časomíra v cíli, kdy stačí, že se jedna stojna časomíry propadne kousek do sněhu, tím pádem se čidla dostanou od sebe a už to čas nezastaví. Ale počáteční potíže byly všechny zvládnuty a to, že se odběhaly tři kola, svědčí o tom, že pak vše klapalo jako po drátkách.

Na závody bylo přihlášeno 64 psů a nakonec dojelo běhat 55 psů. Účast tedy považuji, vzhledem k zimnímu období, za hojnou. Jako nejlepší závodnici jsme si vybrali malou pitbulku Annie, která ve svých 4 měsících odběhala celá 3 kola sama a takový zápal u štěnda jsme dlouho neviděli!

IMG_0159

 

 

 

 

 

 

ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM mezi RR se stala : KISS OF SHADOW HELYA RIDGE – Eliška  s časem: 14:38

Eliška

 

 

 

 

 

 

NEJRYCHLEJŠÍM PŘÍCHOZÍM se stal :  JASPER – am.pitbull s časem : 15:20

Jasper

 

 

 

 

 

 

Za fotky opět moc a moc děkujeme naší dvorní fotografce Vlaďce a fotky jsou ZDE

Kompletní výsledky najdete níž v odkazu:

145 kB1. Závody Sněžné 21.2.2015_Výsledky

Všem ještě jednou moc děkujeme za skvělou účast. Také děkuji všem chlapům, kteří pomáhali se stavěním a bouráním trati. Našim sporťákům Petrovi a Honzovi, že to vše opět parádně zvládli. A nemůžu opomenout poděkovat holkám – Janě, Margitě, Jitce a Evičce, které mi, kvůli mé nemoci, pomáhali s časomírou a organizací. Už teď se těšíme na další závody a na to, až Vás všechny opět uvidíme. 🙂