Tak nám úspěšně proběhl první trénink letošního roku, který jsme si naplánovali na novém místě a to na loukách u chaty Horka nad obcí Radešínská Svratka. Jak chata, tak terén kolem ní se nám velice zalíbil. Louka, na které byla postavena trať byla mírně do kopce a pesani museli pěkně zamakat, aby střapeček stíhali. Opět nám né úplně přálo počasí, ale hlavní je, že nepršelo. I přes to, že bylo chladno a poměrně hodně větrno, tak na si trénink dojelo zaběhat cca 37 psů, což považuji za velmi zdařilou akci. Přijelo i poměrně dost nováčků, většinou z řad dorostenců. Ti se tentokrát vůbec nedali zahanbit od zkušených starších psů a po prvním nesmělém kole, ty druhá a třetí, někdy i čtvrtá kola, dávali úplně s přehledem a bylo vidět, jak je to baví!

Trať na tréninky stavíme bez zábrany a vzhledem k tomu, že nekonečný naviják nám dává možnost větší ovladatelnosti. Těm obzvláště chytrým pejskům (neboli “vyčůraným”), kteří si to namířili hned do prostoru, kde očekávali, že vyběhne střapeček, jsme naviják přibrzdili, takže většinou se museli vracet a trochu namáhat hlavinky, kde ho vlastně ztratili. Kvůli této variabilitě trati a možnosti pohrávání si s navijákem, se nám tréninky stávají velmi zajímavou disciplínou a věřím, že se Vám líbí. Psi si daleko více zaběhají, musí trochu přemýšlet a vůbec, atmosféra na trénincích bývá většinou uvolněnější, než na závodech a kolikrát se i dobře pobavíme! 🙂

Tentokrát nám trénink zpestřily i srnky. Vzhledem k tomu, že foukal opravdu silný vítr a zrovna opačným směrem, holky vůbec netušily, že tam běhá tolik psů a pěkně si ve dvou skupinkách vyběhly tak 100 m od trati z lesa a rázovaly si to přes louky. Dvě dokonce na horizontu kopírovaly trať navijáku. Naštěstí, zrovna nebyl ani jeden pes na volno a ani na trati, tak se vše obešlo bez nějakých úprků za “živým střapečkem”.

Všem, kteří jste to v tom chladném počasí nevzdali a přijeli, moc děkujeme! Doufáme, že se Vám lokalita líbila a na podzim se tam určitě znovu vrátíme!

Fotečky by měly nějaké být, ale musíte počkat, až mi je dodají. Pak je sem hned vložím. Už teď se těšíme na další akci s Vámi se všemi. Takže v dubnu ve Sněžném na viděnou! 🙂