Musím začít opět obligátně :))) Jsou za námi 2. závody v coursingu a jsem ráda, že můžu napsát, že dopadly výborně i když nám chyběl, kvůli nemoci, sporťák Honza. Petr nechtěl nechat nic náhodě a tak za vydatné pomoci chlapů, kteří přijeli na akci už v pátek, postavili celou trať. Také poprvé natáhli naviják už večer, aby se dopoledne jen nastavila časomíra a vše se řádně odzkoušelo.

V sobotu ráno jsme se probudili do nádherného slunečného rána a i když předpověď říkala něco jiného, tak nad Sněžným bylo prostě nebe bez mráčku. Díky vzorné přípravě jsme snad poprvé po dlouhé době zahájili závody s 10 minutovým předstihem. Docela jsem spletli pár závodníků, když byla trať natažena na pravou ruku a někteří jsou zvyklý, že se točí doleva. Někteří zakufrovali až na hřiště, ale byly to víceméně vyjímky a pak už všichni běhali bez zaváhání tím správným směrem. Na začátku se mi trošičku nedařilo zkoordinovat závodníky a tak byla asi trochu nespokojenost, ale po té, co jsme nastavili nějaká pravidla, vše šlo jako na drátkách. Naviják běžel bez problémů, časomíra selhala pouze tehdy, když pejsci minuli bránu a proběhli bokem, slunce svítilo, dobrá nálada panovala a závody se odehrávaly ve velmi přátelském duchu. Ridgebackové odběhali 3 měřená kola a na přání majitelů pitbulů a stafbulíků se pustilo ještě 4 kolo.  Časy se, ale sčítali jen ze dvou nejrychlejších běhů. Obdivovala jsem některé závodící borce, že to 4 kolo dali se stejným elánem, jako by tu trať běželi poprvé.

Absolutním vítězem mezi RR se stala  – In Re Divine Helya Ridge – Terezka, která se takových to závodů účastnila snad poprvé. Její čas nejrychleji zaběhnutého kola: 14:50 

Terezka 2 závody

 

 

 

 

 

 

Nejrychlejším příchozím se stala pitbulka Jamie s časem : 14:55 

Časy byly úplně šíleně nacvaknuté a rozmezí časů mezi prvním a třetím nejrychleji zaběhnutým kolem bylo 14:50, 14:51, 14:52 a u pitbulů to bylo 14:55, 14:59 a 14:79.

Za fotky opět moc děkuji Vlaďce..opět se moc povedly a ke stažení jsou ZDE

Za další fotky děkujeme moc Veronice Vyhnánkové a fotky jsou ke stažení ZDE

Výsledková listina k porovnání časů je níž v odkazu:

156 kB2. závody Sněžné 25.4.2015_výsledky

Tady na tomto místě bych chtěla poděkovat opět všem, kdo nám jakýmkoliv způsobem pomáhají, aby závody proběhly vždy na výbornou. Chlapům – Márošovi, Pavlovi, Zdenkovi, Peťovi J., co pomáhali Petrovi se stavěním tratě a pak Milošovi a Michalovi, že byli k ruce u startu. Petrovi, že to celé odtočil sám a že to bylo startů. Zuzce a Jitce, co mi vybírali vstupné, Zdenkovi Heldovi za výborný cattering, který jsme si užívali celý víkend a Zdenkovi Jalovému za to, že mu pomáhal s prodejem. Janě, že mi tak skvěle pomáhá u časomíry a s vyhlašováním. Vlaďce Hovorkové za fotky a za výrobu a tisk diplomů. No a nakonec strašně moc děkuji Hance Paclíkové za to, že tak krásně nachystala ceny a kokardy. Bez Vás všech a Vaší pomoci, by to bylo strašně složitý! Tím myslím i holky, co nám třeba u té časomíry pomáhají, abychom si mohli také pustit své psy. 🙂

Také nesmím ještě zapomenou na správce  areálu, pana Odehnala, který nám udělá, co nám na očích vidí a vždy perfektně připraví terén!

Díky krásnému počasí, dobře připravené trati, dobré náladě a Vám všem, kteří jste přijeli se svými psy závodit, se 2. závody opravdu povedly! Už teď se těšíme na další akci s Vámi se všemi.