Je za námi 8. ročník rovinových závodů, které pořádá majitel chovatelské stanice Saranga, pan Nábělek, spolu s celou svou rodinou. My technicky zajišťujeme již 3. ročník. I když si myslíme, že máme vše vychytané a nemůže nás nic překvapit, tak Slušovice jsou pro nás nějaké zakleté a pokaždé nás něco pozlobí. Nebylo tomu jinak ani letos. I když bylo vše nachystáno a připraveno včas, většinou se nějaký zádrhel ukáže, jakmile se zapojí naviják. Chlapi měli dráhu nachystanou včas, časomíra zapojená, propojení fungovalo….první zkouška navijáku a zádrhel č.1 – jede jen jedním směrem, na druhý směr nemá dech….a navíc jede špatným směrem. Místo, aby psi běželi na vzdálenější straně od tribun, tak byli nuceni běžet kolem živého plotu, protože to jinak nešlo. Zádrhel č. 2 – tráva byla opět vysoká a strašně mokrá, takže se lano hned při první zkoušce pěkně nacucalo a na navijáku prokluzovalo. Takže se honem lepila guma na kolo, aby lano neproklouzávalo. Když bylo tohle vše v pořádku, tak při další zkoušce vypadla elektrika….no a oba správci areálu byly odjetý a navíc se jednomu z nich podařilo zamknout rozvodnou skříň, takže jsme se do ní nemohli dostat, abychom nahodili elektriku. Naštěstí se dala elektrika natáhnout z bufetu, takže další problém vyřešen. Menší zádrhel č. 3 – přestalo pořádně fungovat propojení mezi tabulí a ovladačem časomíry…ale to se spravilo raz dva, na to stačila anténa! To jsem si vážně oddechla. No a největší zádrhel se nakonec ukázala velká vzdálenost od startu do cíle, tím pádem málo kladek a velký nápor na lano. Všechny uzly, co na laně byly, se postupně rozvázaly, díky velkému napětí, takže začaly být prostoje, protože se lano buď přetrhlo, nebo se převazovaly uzly a to snad 50x!! Možná přeháním, ale myslím, že my co jsme to organizovali, jsme byli už bezradní. Ještě, že se tam objevil zkušený vazač uzlů a chlapy to naučil vázat tak, aby se nerozvazovaly, ale i tak se to ještě párkrát stalo. Chtěli jsme přestavovat trať, na menší vzdálenost, ale protože bychom tím vše jen zdržovaly, tak se nakonec závody dojely, tak jak začaly a jen jsem se modlila, aby se lano netrhalo v momentě, kdy za střapcem někdo utíkal. Aspoň tohle vyšlo a většinou se přetrhlo, nebo rozvázalo, když se vracelo na start.

Naštěstí, aspoň opět přálo počasí a bylo krásně slunečno. Většina lidí se svými závodníky vydržela až do zdárného konce a ten byl opravdu až kolem 17 hod. Všem Vám moc děkujeme za trpělivost a schovívavost. Bohužel není to jen o nás, ale i o technice a v tomto případě selhávalo lano, které nám na ovály stačí, ale rovinka, kde je vymotáno skoro 400 m, má jiné zatížení. Na příští ročník s tím budeme počítat a snažit se, aby závody proběhly v pořádku.

Jinak je vidět, jak někteří psi mají pořád s rovinkou trochu problémy, protože běhají buď klasický coursing, nebo oválový, co pořádáme my a mají tendenci po pár metrech uhýbat ze směru. Většina to ale při prvním běhu pochopila a kromě pár veteránů, na které to byla asi dlouhá trať a teplé počasí, všichni uběhli oba běhy, někteří i 3 až 4. Někomu se nechtělo vůbec a můj obdiv měli dvá teriéři parson russel, kteří nebyli ani pořádně vidět, ale dráhu si dali 2x a vždy parádně uběhli celou vzdálenost! 🙂

Dovolila jsem si stáhnout fotku, jak si kluci lámali hlavu s uzly na laně 🙂

Peťa Jurásek a Honza Bukovský v akci......jak se to asi váže, aby se to nerozvázalo?:))

Peťa Jurásek a Honza Bukovský v akci……jak se to asi váže, aby se to nerozvázalo?:))

 

 

 

 

 

 

 

Absolutním vítězem se mezi RR stala AZIZA CZECH PARADISE RIDGES manželů Juráskových.

/home/www/rr sport.eu/www/rrsport/wp content/uploads/2015/09/rrsport 12002545 1042051029138768 3387877558248440807 o

Hrdá vítězka 8. ročníku SARANGA SPRINT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vzhledem k tomu, že nemám žádné další  fotky, tak vkládám jen tabulku s výsledky, aby jste měli přehled, jak kdo z vašich miláčků běžel.

VÝSLEDKY :

257 kBVýsledky Saranga Sprint 8. ročník

Ještě jednou děkuji Honzovi Nábělkovi, že jsme mohli tuto akci spolupořádat. Jeho rodině….konkrétně…Markovi děkuji za pomocné měření, kdyby náhodou selhala časomíra. Kamile za super spolupráci na startu. Lence za výbornou přejímku psů. Narcise Liškové za to, že pomáhala kde mohla. No a velké poděkování patří Peťovi, protože stál od 11 do 17 u navijáku a pouštěl a opravoval a pouštěl. Také Peťovi Juráskovi za obr pomoc při stavění trati a opravách lana, to samé Honzovi Bukovskému. Prostě bez nich by to vůbec nešlo. V neposlední řadě děkuji všem, kdo pomáhali s úklidem po závodech a Vám všem ještě jednou velké díky, že jste to s námi vydrželi až do konce. :))