Je po změně času, venku je tma jak v pytli a tak jsem si říkala, že napíšu povídání o další, z našeho pohledu, velmi vydařené akci! Dělat závody v podzimním období je vždy riziko, protože nikdo nedokáže odhadnout, jaké bude počasí a zda-li se akce uskuteční!! Teď můžu být ráda, že jsme závody o týden posunuli, protože před týdnem sice sluníčko na chvíli vylezlo, ale vesměs bylo hodně škaredě a chladno! Jelikož vždy jezdíme na místo závodů o den dřív, tak jsme se ráno ve Sněžném probudili do krásného, slunečného počasí! I když bylo chladněji, tak sluníčko ještě mělo sílu a krásně hřálo. Jasně, také trochu foukalo, ale přesto to bylo, pro závody úplně luxusní počasí. Dráhu chlapi postavili už večer, aby to nejhorší měli za sebou. Ráno začali také brzo s natahováním navijáku a chystáním časomíry, takže jsme začali, světe div se, včas a snad poprvé pár minut před stanoveným startem. A bylo to úžasné!! Dráha ve Sněžném má jednu velkou výhodu a kouzlo….celou dobu máte psa na očích a vidíte, jak zabírá a sleduje střapec! Ten pohled je opravdu super a já si ho vždy strašně užívám.

Vzhledem k tomu, že bylo nahlášeno cca 66 psů, tak jsme závody poprvé rozdělili na dvě skupiny. Od 11:00 hod závodili ridgebackové a jelikož se nic nekazilo, netrhalo, tak tři kola byly odběhány do 13:30 hod a bylo to i díky tomu, že jste byli vždy připraveni na startu v hojném počtu.  Ihned po závodech jsme vyhlásili výsledky, udělali si malou přestávku a před druhou hodinou jsme zahájili druhou část závodů a to pro všechny nadšence od pitbulů, bulíků a ostatních příchozích. I když se konaly zrovna v ten den závody pro pitbuly na jiném místě, tak bylo super, že jste dojeli v tak hojném počtu. Také se nahlásilo hodně příchozích nad 40 cm, takže závody byly o to zajímavější. I druhá část závodů proběhla naprosto v poklidu a kromě štěkotu nadšených závodníků, nic nerušilo parádní atmosféru závodů. Za celou dobu se akorát 2x rozvázaly uzly na laně a 2x byla svalena brána od časomíry a to byly veškeré zádrhely, které se ten den udály! Chvalabohu!! Prostě na to, že tentokrát na pouštění byl Petr sám, vše klapalo jak mělo a bylo to úžasný a to určitě i kvůli tomu nádhernému počasí a Vaší hojné účasti!

Pokud bych to měla hodnotit, tak z našeho pohledu to byly asi nejlepší a nejhezčí závody v tomto roce!

Nejrychlejším psem (fenkou) mezi rr se stala Azíza Czech Paradise Ridges s nejrychleji zaběhnutým časem jednoho kola : 15:22

Mezi všemi příchozími se nejrychlejším psem (fenkou) stala kříženka pitbula Jamie s nejrychleji zaběhnutým časem jednoho kola: 15:07

Výsledky závodů RR:

210 kBVýsledková listina 4. závody RR

Výsledky závodů Ostatní plemena:

221 kBVýsledková listina 4. závody Ostatní

Tentokráte jsme měli vícero fotografů, takže fotek bude zřejmě hodně a určitě si tam každý najde svého závodníka. První odkaz na fotky ze skupiny pitbulů bulíků a příchozích mi poslala Veronika Kmoníčková a moc za ně děkuji!!

FOTO ZDE

Další fotky od Vlaďky ZDE

Opět musím poděkovat všem, kdo se na chodu závodů podílejí a pomáhají nám. Ženským za vybírání peněz a chlapům, za pomoc Petrovi se stavěním a bouráním tratě. Nebudu Vás jmenovat, Vy, kdo pomáháte, tak víte a opravdu moc děkujeme!! Vlaďce opět za to, že se usadila na trať a fotila.

Už teď se moc těšíme na další závody a na Vás na všechny a pomalu posíláme “nahoru” prosbu, aby vyšlo počasí!! :))