Co bych asi tak napsala o této akcičce, která se konala v sobotu 19.3.2016?? Usmysleli jsme si, že klasického běhání si pořád užíváme až až a že je načase vyzkoušet něco nového. Kdybychom se pořádně podívali na stránky českého dogracingu, tak jsme si nemuseli tak lámat hlavu s tím, abychom udělali překážky u kterých by nikdo nemusel stát, daly se posunout a byly tak lehké, aby se psi nezranili, pokud by do toho narazili. Tak zvítězily tenké duralové tyčky, na které jsme kvůli lehkosti jen navlékli záclonu. No a když jsme postavili dráhu a tunel, ve kterém byly skočky a který se probíhal, tak jsme hned zjistili všechny nedostatky, které toto řešení ukázalo. Za 1. byla krátká záclona a za 2. za ní byl střapec vidět, takže to prostě někteří pesani hrnuli – tyčky, netyčky a za 3. to rozpůlení těch tyček nabídlo vlastně jen to, že to prostě někteří proráželi :))) Proč by skákali, že? Přeci jen ti naši miláčci nejsou úplně hloupí. Nicméně si myslím, že si dostatečně potrénovali úplně všichni a asi bylo úplně jedno, jestli překážky prorazili, protože to šlo, nebo podběhli, nebo poctivě přeskákali a že se takových jedinců našlo. Tím, že jsou louky v Radešínské Svratce do kopce, tak si pesani opravdu hodně dobře zaběhali a opět na ně byl krásný pohled. Běhalo kolem 38 pesanů a pouštěli jsme naviják na 4-5 kol, podle zájmu. Počasí, mám pocit, že nám na tréninky nevychází úplně podle našich představ, ale nepršelo a to, že bylo chladno, tak na to jsme si už zvykli.

Nicméně se nám tato forma tréninku, kde se v první půlce běžel dogracing a ve druhé půlce klasický coursing, moc líbila, takže budeme takto trénovat i nadále. Jen vytuníme, rozuměj vylepšíme, překážky, aby se opravdu běhalo a skákalo jak má. Myslím, že to bavilo nejen psy, ale i páníčky i když teď jsme se spíše bavili tím, kdo to skočí, kdo prorazí a kdo podběhne. :)))

Za fotky zase moc děkuji Vlaďce Hovorkové a najdete je v odkazu ZDE

A také se s fotoaparátem krásně činila Zuzka Nováková a fotečky od ní jsou ZDE a za ty také moc děkuji.

Jinak bych opět chtěla poděkovat všem za pomoc…všem chlapům, co pomáhali Petrovi a Honzovi s tratí a tentokrát i holkám, Aničce Chrenščové a Markétě Ottové za pomoc v kuchyni. Opravdu moc díky, zvládli jste to na 1*!!

Už teď se těšíme na další trénink!!