Máme za sebou druhé závody a tentokrát se nedá na říct, že byly 100 % úspěšné pro všechny závodící. Nicméně, abych nepředbíhala, tak to vezmu pěkně popořádku. Celý týden bylo škaredě, min. tady na Vysočině a docela dost zima. Během týdne šla teplota 3x do mínusu a tak jsme si říkali, že tentokrát na závodech asi zmrzneme. O to byla opět velká radost, když jsme se v sobotu ráno ve Sněžném probudili a na nebi byla azurová modř a celkem bylo teplo. Min. na sluníčku bylo nádherně!

Trať jsme tentokrát postavili obráceně a točilo se na levou ruku. Když jsme ji změřili, tak měla necelých 200 m (přesněji asi 190). Dopoledne přijelo běhat 45 psů, z toho 30 RR a za střapečkem se v mezičase rozběhlo i 5 štěňátek RR. Tady ještě závody proběhly úplně v pořádku a vše se dařilo, i když se protáhl čas až skoro do půl druhé, kdy už najížděla druhá skupinka od pitbulů a stafbulů.

Při odpoledních závodech jsme se mírně zasekli hned na začátku, kdy jsem nechávala celou skupinu rozhodnout, jak chtějí běhat. Zda podle čísel, nebo jak kdo přijde. Tak nějak se rozhodlo, že asi jak kdo přijde. Odběhlo nám 5 psů a ten pátý díky tomu, že se mu podařilo před cílem chytit střapec, protože Petr neviděl přes jeho pánečka, rozstřelil koncovou časomíru, že vyletěla do vzduchu a rozpadla se. Psovi se naštěstí nic nestalo, ale brána byla vyrvaná z drátů a tak jsme honem horečně přemýšleli, jak dál. Nakonec jsme rozhodli, že na cílovou rovinu dáme nezávislého člověka, který bude mávat v momentě, kdy pes protne pomyslnou cílovou čáru a já budu stopovat časomíru. Není to úplně optimální, ale v dané situaci spravedlivé pro všechny.  Také jsme se dohodli, že psi budou běhat podle čísel, protože se prostě na startu vždy hodně vysilují štěkotem a taháním na vodítku a kvůli štěkotu se prostě nedá mluvit a slyšet se navzájem. Takto upraveně proběhlo úspěšně celé první kolo. Do konce druhého kola chybělo odběhnout 7 psů, kdy najednou zhasla tabule, vyhodily se pojistky a tím jsme skončili úplně s měřením. Tabuli jsme už zpět nedokázali rozběhnout.

Následovala další porada, jak dál. Dohodlo se, že poskytneme náhradní termín závodů, aby nebyl nikdo z účastněných poškozen. Sice se to tam potom trošku rozporovalo, ale protože někteří odjeli, a většina byla pro opakování závodů, tak jsme zůstali u toho, že se závody zopakují! Abychom Vás navnadili a dojeli jste všichni ti, co teď v sobotu chtěli závodit, tak jsme se s Peťou domluvili, že náhradních závodů se smí z odpolední skupiny přihlásit pouze a jen Ti, co tam tuto sobotu byli, aby to prostě proběhlo skoro stejně! Dále – startovné budete mít za cenu tréninku, to zn. 150 Kč. Trať se pokusíme postavit také skoro stejně. Určitě to nebude na vlas stejné, ale budeme rádi, když zajistíme min.obdobné podmínky.

Co se týká časomíry, tak tu jsme dnes odvezli do Třebíče, aby se předělala na bezdrátové měření. Ptala jsem se, co se mohlo stát, že nám ta tabule vypnula a vypadá to, že jak se rozstřelila ta koncová brána, tak zůstaly obnažené dráty a nikoho z nás nenapadlo, vypojit šňůru z tabule a asi došlo k nějakému zkratu a prostě se odpálila pojistka. Nicméně jsem prosila, zda bude časomíra k dispozici za tři týdny, na ty náhradní závody. Bohužel mi to na 100% nepotvrdili, protože nejde o předělání bran, to je rychlý, ale o předělání software a  přezkoušení, aby vše fungovalo. Mají ale moc zakázek, tak mi to prostě nedokážou slíbit. Takže nabízíme ještě řešení, že vezmeme dva nezávislé měřiče se stopkami, kteří by měřili a jejich časy by se zprůměrovaly. Klasicky by se běžely tři kola a vyhodnotí se dva nejrychlejší běhy. Bude to trošku horší se spočítáním výsledků…tedy pracnější, ale dá se to. Vždyť někde se běhá jen na stopky.

Doufám, že jsme nabídli odpolední skupině výhodné podmínky náhradních závodů a že se pokusíte dojet všichni, aby jste prostě byli všichni spokojený.

Co se týká výsledků dopoledních závodů u RR, tak absolutní vítězkou se stala :

A´Mumbi Thembi Kwayera manželů Fiantových, se součtem dvou nejrychleji zaběhnutých kol: 30:55

/home/www/rr sport.eu/www/rrsport/wp content/uploads/2016/05/rrsport 13124621 10153703888244611 979746815473105177 n

Hrdá Mumbička!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výsledky dopoledních závodů jsou zde:

267 kBVýsledky RR

Výsledky nedokončených odpoledních závodů, tak jak se uložily :

215 kBVýsledky APBT_SBT

Fotečky od Anny Šnýdlové jsou ZDE

Fotky od Michala Sedláčka jsou ZDE

Fotky od pitbulů, tak jak je holky nasdílely na FB jsou v jednotlivých odkazech a holkám za ně děkuji:

Fotečky od Zuzky Novákové ZDE

Fotečky od Denisy Mejzlíkové ZDE

Fotečky od Lucky Tobiáškové ZDE …..Lucka nafotila i pár RR.

Zde se ještě dostávám k jedné podstatné informaci. Vzhledem k upgrade časomíry na bezdrátový systém, budeme nuceni zvednout startovné za závody a to pro všechny o 50 Kč. To znamená :

  • členové klubu – 200 Kč
  • ostatní všichni příchozí – 250 Kč

Ceny u tréninků necháme ve stejné výši. Majitelé Kvapíků z řad bulíků mají startovné jako členové Klubu.

Ještě bych, na závěr tohoto obsáhlého článku chtěla moc poděkovat Láďovi Tesařovi, že pomohl Petrovi se stavěním trati. Holkám….. Jitce Mrázkové za vzorné vybírání peněz, Zuzce Havlíkové za pomoc v kuchyni a pomoc při vyhlašování a Ivaně Juráskové za vyhlašování výsledků pro RR. Peťovi Juráskovi a Vlaďce Hovorkové za zajištění jídla a jeho uvaření a Vlaďce Hovorkové ještě za výrobu diplomů. A prostě všem, kdo jste nám opět pomáhali s celým chodem akce. Také strašně moc děkuji Markétě Ottové za výrobu sušenek pro psy!! Myslím, že všem pesanům hrozně chutnají a Marky opravdu moc za to děkuji!!!

Za tři týdny máme trénink ve Sněžném a náhradní závody pro pitbuly a stafbuly a tak se na Vás zase těšíme!!