Vzhledem k tomu, že jsou prázdniny, tak ani mě se nechce pořád sedět u PC a proto jsem se k článku o proběhlém SC 2016 na Javorové Skále dostala až pomalu v půlce srpna. Omlouvám se tedy za zdržení a pokusím se vzpomenout si, co se událo v tom krásném týdnu, co jsme s Vámi všemi prožívali.

Fotky jsou všechny pořízené Michalem Sedláčkem, za což mu velice děkujeme. Nahrála jsem je na rajče rr-sportu a u každého dne najdete odkaz na ně. Pokud budete chtít fotky ve větším rozlišení, pak jsou od Michala uloženy na Disku od Googlu . A teď už k jednotlivým dnům:

Sobota 16.7.2016

Myslím, že příjezd na Javorovu skálu byl pro všechny zkomplikován objížďkami a proto jste začali v sobotu najíždět až skoro po 15:00 hod, což pro mě bylo samozřejmě dobře. I my jsme jeli několika objížďkami a dojeli později, než jsem zamýšlela. I proto jsem byla ráda, že mám čas na přípravu a také čas trochu vstřebat to, jak areál vypadal. 🙁 Už prvotní prohlídka areálu pro mě znamenala trošku překvapení, jak vše za poslední 3 roky zchátralo. Bylo to vidět nejen na chatkách, ale i sociálkách, sprchách. Venkovní sprchy a umývárna byly rezavé a evidentně dlouho nikomu nesloužily. No, říkala jsem si, že si nebudu prostě kazit týden a budeme to tam muset nějak vydržet. Všichni jste dojeli dobře naladěni a ubytování proběhlo bez nějakých komplikací. Vzhledem k tomu, že jsem psala, aby jste si vzali vlastní deky, spacáky, povlečení, tak jsme se ani nemuseli zabývat tím, že spacáky a deky na chatkách už také něco pamatovaly. Alespoň byly čistě povlečené postele prostěradly.

Nicméně seznamovací večer proběhl v pohodě. Stávajícímu osazenstvu jsem představila pár nových účastníků a pak už jsme jen seděli, povídali a popíjeli. No a to bychom ani nebyli my, abychom si večírek nezpestřili hudbou, takže proběhla i taková menší diskotéková párty pod širým nebem. Jen ta teplota, 13 st., moc neodpovídala horkému létu. Ale řekla bych, že většině z těch, co vydrželi do 3 hodin do rána, to nevadilo.

Noc nám ještě zpestřili provozovatelé areálu, kteří si vyřizovali nějaké rodinné neshody a museli zasahovat i naši chlapi. Ale vše dopadlo dobře a kolem 4 ráno už spal celý tábor.

FOTKY SOBOTA

Neděle 17.7.2016

Do nedělního, podmračeného rána, jsme vstávali s nadějí, že se mraky na obloze rozejdou a začne svítit sluníčko. Místo toho začalo mírně pršet a vůbec nebylo teplo. Nicméně se říká – „desátá rozhodne“ a chlapi se tedy po 10, spíš kolem 11 hod. rozhodli, že přece jen půjdou postavit trať, protože nepršelo a ani to hned nevypadlo, že by mělo. Louka byla sice posekaná, ale nebylo to úplně optimální, proto jsme se rozhodli, že se postaví pouze rovinka a to i kvůli podmáčenému terénu a hlavně pro to, aby nedošlo k nějakému úrazu.

Po obědě se tedy začalo běhat a všichni psi měli odběhány dvě kola, když v průběhu třetího kola začalo pršet a 4 psi doběhli za úplného lijáku. Ti kdo stáli na louce, byli rázem mokří až na kůži. Déšť přišel strašně rychle, takže jsme honem uklízeli počítač, naviják, časomíru. Časomíra, tedy tabule, je voděodolná, ale kdo nebyl voděodolný, tak to byl naviják, do kterého řádně napršelo, začalo se z něj kouřit a vyzkratoval elektriku na sociálkách. Díky Pepíčkovi Čechovi a Martinu Drábkovi, kteří jej kompletně rozebrali, vysušili a nějak zprovoznili, jsme mohli běhat i ve čtvrtek. Ale poučení pro příště….nad navijákem, respektive počítačem, který obsahuje, musí být buď stan, nebo nějaká stříška, aby v případě nečekaného deště, nedošlo k podobné události.

Vzhledem k tomu, že déšť neustával, závody jsme ukončili a večer se vyhodnocovala jen dvě zaběhnutá kola.

Pršet přestalo až večer, ale bylo docela chladno a v noci šla teplota opět k 12 st. Celsia, takže přišlo na řadu i teplé oblečení a tekuté zahřívání.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA :

226 kBVýsledky coursing

FOTKY NEDĚLE

Pondělí 18.7.2016

Pondělní ráno bylo oproti neděli zalité sluncem a bylo příjemně teplo. Myslím, že většina lidí se toho dne obávala, právě kvůli počasí, protože Petr si usmyslel, že jeho den se ponese v duchu Karibské oblasti a také Havaje, takže většina lidí byla i podle toho skromně oblečená. Pestré sukýnky, věnce, mušlové podprsenky, piráti, pirátky, prostě dokonalá směsice všeho a bylo opět řádně veselo. Petr si nachystal pěkně vypečené, neokoukané soutěže, takže o smích a srandu nebyla nouze. Pěkně jsme se ten den vybláznili a hodně nasmáli.

A jako vždy se večer sedělo pod párty stany, povídalo, popíjelo a byla veselá a pohodová nálada.

Vzhledem k tomu, že provozovatelé na dva dny odjeli a nechali nám jeden sud piva, který se pak nedal pít, domluvil Peťa Roupec v Táboře zapůjčení chlazení a dovezl 2 sudy, takže chlapům se vrátila dobrá nálada a mohli vesele popíjet dobré pivko. A popíjení bylo o to veselejší, že soudky byly sponzorské, takže pivko z nich bylo pro všechny zadarmo.

Výsledková listina:

247 kBVýsledky Karibic dream

Mezi ženami vyhrála: Ivana Jurásková

Mezi muži byl celkový vítěz : Láďa Tesař

FOTKY PONDĚLÍ

Úterý 19.7.2016

Na úterý nám Margitka Jalová připravila výbornou interaktivní dráhu, která měla prověřit propojenost páníčka a psa. Jak spolu spolupracují, a jak pes reaguje na pánovi povely. Nebylo to nic těžkého, ale také né úplně jednoduchého. Ustanovili jsme hodnotící komisi, ve které seděla Maruška Kubínová, Margitka Jalová a já a vypomáhala nám Zuzka Havlíková. Pro nás jako hodnotící, to byl celkem náročný den, protože většina z osazenstva měla volný den a my jsme ho strávili od rána od 10:00 hod až do večera do 17:30 hod na hřišti a posuzovali a posuzovali jednotlivé výkony.

Dráha sestávala z následujících stanovišť :

  1. Dvě skočky a mezi nimi natažen igelit, jako nepříjemný povrch. Pán měl psa na vodítku, v ruce lžíci s pingpongovým míčkem a museli současně zdolat překážky a neupustit míček na zem.
  2. Pes odložen na zemi, pán do podložky před psem zaruloval pamlsky a na povel musel pes rozrolovat nějakým způsobem podložku a pamlsky najít.
  3. Pes v odložení a do připraveného půlkruhu ze sena na zemi se naházelo 5 pamlsků. Následně měl pes za úkol tyto pamlsky v půlkruhu najít.
  4. Pes na vodítku u nohy pána. Pánovi byly zavázány oči a na povel měl pán i se psem vyjít za hlasem. Taková zkouška vodícího psa. Pes neměl tahat na vodítku, vodítko volně spuštěné a měl jít u nohy pána s otočkou vlevo v bok.
  5. Pes odložen na podložce a do čtverce před ním pán házel 3 míčky. Šlo o to, aby pes nevstal z odložení a zůstal na místě, i když se něco zajímavého děje.
  6. Velmi vtipné stanoviště, aspoň pro nás rozhodčí. Pes odložen před pánem do sedu. Pán si před psa lehl na podložku na břicho a následovaly povely lehni, pak sedni a vstaň. Z cca 50 psů to dokázaly kompletně provést snad jen 2. A my jsme se hodně bavili, protože leh pána na břiše pro psa znamená..jéé budeme si hrát a podle toho to i vypadalo. Hodně psů se při povelu lehni začalo k pánovi plazit a sed i vstaň bylo už bylo nad síly jak pánů, tak psů.:))
  7. Pes odložen před bednou plnou míčků, do které pán vhodil několik pamlsků a hodnotilo se, jaký má pes zájem pamlsky v bedně najít.
  8. Poslední stanoviště byl slalom z tyček, jak v agility, kdy to pes měl projít pouze na pamlsek.

Výsledková listina :

354 kBHodnocení interaktivní hry

FOTKY ÚTERÝ

Myslím, že se tento den hodně líbil, a i když pro porotce to bylo náročný, zbytek campu měl volný den, mohli si pořádně odpočinout, pokecat, jít na procházku. Jinak se chodilo po jednotlivcích s pesanama na dráhu. Musím poznamenat, že byl udělán seznam, který všichni dodržovali a chodili přesně na čas, jak bylo stanoveno, tak nám to pěkně utíkalo. Chlapi se nám starali o občerstvení a pouze s přestávkou na oběd jsme to krásně zvládli. Určitě v podobném duchu budeme pokračovat i na dalších campech, abychom psům unavili nejen nožičky, ale i hlavičky.

Úterní večerní posezení se neslo v duchu, kdo řekne nejlepší vtip! Vtipy lítaly z jedné strany stolu na druhou a my se jen smáli, smáli a smáli. Myslím, že všichni mají nasmáto na dalších několik let a byl to jeden z nejlepších večerů celého týdne. Velký dík Pavlovi  Menschikovi a Víťovi Ticháčkovi, kteří ty vtipy chrlily jako básničky.