Středa 20.7.2016

Na Láďův den se těší většina osazenstva tábora a všichni jsou zvědaví, jaké si pro nás připravil zase vypečené soutěže a otázky v testu. Láďův den se nesl v duchu feudálního Japonska. Takže Samurajové, Gejši apod. Střílelo se z luku, házeli jsme hvězdicemi, rozsekávali jsme  katanou – samurajský meč,  jablka na přesnost, běhali jsme v dřevěných sandálech na čas u toho jsme museli tyčinkami donést sušenky a rychle sníst a zvolat „Arigatóó“….načež v té soutěživosti  padaly výrazy jako “aligátor”, “surikato” apod. K tomu většina lidí pojala tento den opravdu i s kostýmy, takže běhali ninjové, gejši, samurajové, judisté….prostě  opět dokonalá směska převleků a bylo to výborné.

Vyvrcholením byl vědomostní test s opravdu vypečenými otázkami!!

Láďa je prostě na svůj den vždy dokonale připraven a myslím, že tyto soutěže zanechávají v hlavě pěkné vzpomínky všem zúčastněným.

Odpoledne jely malé děti svého železnáčka a jely ho opravdu s velkým zápalem a bojovností, což je vidět i na fotkách.

Večer byla připravena ještě stezka odvahy pro děti, ale navečer začalo trochu pršet, tak se stezka zrušila a přesunuli jsme ji na čtvrtek.

Výsledky dodám, jak mi je Láďa pošle

FOTKY STŘEDA

 

Čtvrtek 21.7.2016

Společný den, kdy se jel Železný ridgeback pod vedením Mároše, běhal se dogracing – pouze trénink a v odpoledních hodinách jsme postavili na trénování provizorní dráhu na agility a kdo chtěl, mohl ještě potrénovat psy na překážkách.

Železný ridgeback – i když jde o tradiční závod v celé historii Summer campů, tak letos projevilo zájem o účast jen velmi málo sportovců. Pravda je to trochu náročnější klání a ne každý se na to cítí a dost lidí nevezlo ani kola, protože prostě už byly moc naložený. Ale ti kdo jeli, si to užili a byli také oceněni.

Mezitím, co se jel železňák, tak kluci zase na louce postavili dráhu na trénink dogracingu. Jelikož jsme dostali od Martina Drábka nové překážky na tuto aktivitu, museli jsme to hned vyzkoušet. Pravda po nedělním slejváku nebyl motor navijáku v úplné 100% kondici a nejel tak, jak by si někteří představovali a to třeba 3x dokola za sebou, ale i tak si myslím, že si to psi náležitě užili a je s podivem, že překážky baví i ty, co jinak třeba neběhají. Najdou se samozřejmě i takoví, kteří prostě běhat nebudou, ale velká většina si dala 3 až 4 kola a tak své miláčky zase trochu unavili. Michal Sedláček natáčel vide a jednotlivých psů a mohli jste si je stáhnout v jeho odkazu.

No a odpoledne jsme už jen na hřišti postavili překážky na agility. Pravda, museli jsme těžce improvizovat, ale byly skočky, tunel, dálka, slalom, tak se mohlo směle trénovat. Pokud psi nebyli unavený po dogracingu, tak po agi už určitě.

 

FOTKY ČTVRTEK

No a když se začalo šeřit, tak si děti daly odloženou stezku odvahy a že byly někteří opravdu odvážní a šly celou dobu sami. Menší děti šly v doprovodu rodičů a myslím, že se to holkám…Margitce Jalové, Jitce Mrázkové a Zuzce Havlíkové moc podařilo. Pomáhali i tatínci.

Ještě jsem nenapsala, že se také každý den v podvečer cvičila základní poslušnost, pod vedením Marušky Kubínové a že měla pokaždé hojnou účast, jak v začátečnících, tak pokročilých. Je vidět, že Maruška psům rozumí a všichni, kdo na její cvičení šli, si od ní rádi nechali poradit, jak a co dělat, aby měli toho nej poslušného miláčka.

Výsledky Železného RR:

Muži:

  1. místo – Láďa Tesař
  2. místo – Pepa Roupec
  3. místo – tak to si teda nevzpomenu a výsledky jsem vyhodila 🙁 tak se připomeňte
  4. místo – Mároš

ženy:

  1. místo – Adélka Kubínová

Pátek 22.6.2016

Pátek je posledním dnem kdy se dá ještě něco pořádat a tak nám opět Margitka Jalová a Peťa Jurásek připravili dvě tratě na dogtrek. Většina lidí se napsala, jak by chtěla jít zvolenou trasu a vesměs se tábor na dopoledne vylidnil, abychom se na oběd opět všichni ve zdraví sešli. Nikdo nezabloudil. Byly připraveny 2 tratě….jedna krátká cca 4 km, druhá dlouhá cca 11 km. Krátkou trať šli vesměs ti, kdo měli štěnda, veteráni a menší děti v doprovodu dospělých samozřejmě. Dlouhá se rozdělila na ty, kdo ji běželi a ty, kdo ji šli rychlou chůzí. Pátek jsme si prostě už jen tak užívali.

Výsledky dogtrek dlouhá trať jednotlivci :

222 kBVyhodnocení dogtrek – běh

Výsledky dogtrek dlouhá trať skupiny :

229 kBVyhodnocení dogtrek – skupiny dlouhá

Výsledky dogtrek krátká trať :

232 kBVyhodnocení dogtrek skupiny krátká

 

FOTKY PÁTEK

 

Sobota 23.7.2016

Docela šok, když se ráno člověk probudí s tím, že se někde pálí plasty a bordel, vyleze z chatky a valí se na něj dým z ohniště, na kterém se opravdu pálí plastové pytle s odpadem!!. Pro mne od provozovatele největší pecka, jakou mohli na závěr udělat a mě jen utvrdili v tom, že pokud by měli camp provozovat stejní lidé, tak na  Javorovu skálu dlouho nepojedeme!!

Díky tomu se celý camp v dopoledních hodinách kompletně vylidnil!

 

Co bych napsala závěrem?? Slovy Ládi Krutila, to byl velice harmonický týden. Byli jste všichni skvělí. I když jídlo nebylo vždy podle Vašich představ, nenechali jsme si to zkazit a udělali jsme si celý týden pohodový a to díky Vám všem.

Chtěla bych moc poděkovat úplně všem, kdo se jakýmkoliv způsobem podíleli na tom, aby to vše fungovalo. A že Vás bylo!! Bez Vás bychom to sami nedali.

I když jsem si říkala v průběhu roku, že další camp asi dělat nebudu, tak už teď je zamluven celý camp ve Vysokém Poli :))) a jen doufám, že si ho uděláme min. tak skvělý, jako byl tento!!