A je to za námi! Poslední akce letošního roku skončila a můžeme říct, že úspěšně!! Vše naštěstí fungovalo, jak mělo, nakonec i počasí celkem vyšlo, i když to byly trochu bahenní lázně! Ale oproti nedělnímu hnusu, si můžeme říct, že Ti “nahoře” nám byli opět nakloněni a umožnili nám, aby i ty poslední závody proběhly v pohodě!

No a já nevím, kde mám vlastně začít……No a tak když nevím, tak začnu počasím. Na Vysočině nám týden před závody nasněžilo. Bylo by to parádní, kdyby ten sníh aspoň vydržel. Ještě ve čtvrtek to vypadalo, že budeme běhat s bílou krajinou v pozadí, ale páteční pršení a teploty nad nulou tomu definitivně udělaly konec. Terén byl rozbahněný, zbytek sněhu tál před očima a ze startu byly opravdu bahenní lázně, které někteří pánečci i okusili na vlastní pozadí! Aspoň, že sem tam vysvitlo sluníčko!! Hned to vše vypadalo pozitivněji. Až podle fotek je vidět, jak se postupně trať měnila v bahniště. Nejhorší úsek byl v první zatáčce za stromem, kde se nám bohužel vyválelo několik pesanů a jeden se nám zranil, než to chlapi celé trochu zorali, aby se už nic nestalo. Docela jsme se bavili, když přišel na start bílý pes….to až odpoledne u příchozích, protože rozhodně bílý nedoběhl! Pár pánečků se na startu poroučelo k zemi, jak se snažilo udržet psy, takže to vše bylo takové dobrodružné. Nicméně plán, že dopoledne odběhají ridgebackové, budeme mít vyhlášení a poté budou běhat všichni příchozí a bude opět vyhlášení, tak ten se nám podařilo splnit a já si hodně oddechla, že jsem tentokrát mohla vyhlášení u RR i příchozích provést sama.  Vyhotovili jsme i paletové stupně vítězů, ale ještě musíme dopilovat to, že na nich nebudeme fotit jen pánečky, ale i pesany! :)))

Na těchto závodech bylo zajímavé to, že stupně vítězů obsadili jiní psi, než na posledních závodech a určitě i tímto byly závody napínavé do posledního běhu. Hrozně záleželo na tom, jak psi vyberou první zatáčku, kde to klouzalo a pak jak natáhnou běh a dobrzdí cíl. Chlapi, tedy hlavně Honza, který skoro celé závody pouštěl, se snažil v cíli střapec brzdit, aby měli psi čas reagovat a nedocházelo na tom kluzkém terénu ke zbytečným kotrmelcům.

Pokud bych měla uvést vítěze jednotlivých kategorií, tak to vypadalo následovně. Uvádím jen vítěze, zbytek ve výsledkové listině:

DOROST RR – 1. místo – Colt – majitel Standa Mrázek – Coltík hodně překvapil, protože ho na každém závodě rozbíhali a nevypadalo to, že z něj bude nějaký nadšenec pro střapeček! Takže myslím, že nejen pro mě, byl tento vítěz překvapením!

/home/www/rr sport.eu/www/rrsport/wp content/uploads/2016/12/rrsport dorost

Kategorie Dorost RR

 

 

 

 

 

 

 

 

FENA RR – 1. místo – Aziza Czech Paradise Ridge – po druhých místech v předešlých závodech si myslím, že pro Peťu Juráska velké zadostiučinění, že to Azízce pořád ještě běhá, protože byla i ABSOLUT RR!!

/home/www/rr sport.eu/www/rrsport/wp content/uploads/2016/12/rrsport feny

Kategorie FENA RR

 

 

 

 

 

 

 

 

PES RR – 1. místo – Loyd z Korycanských skal – majitel Iva Lorencová – tak na to, že to byly jeho první závody v životě, tak své majitele určitě překvapil a moc potěšil a my ještě jednou gratulujeme!! Loyd byl prostě rychlík! 🙂

Kategorie PES RR

Kategorie PES RR

 

 

 

 

 

 

 

 

VETERÁN RR – 1. místo – Antony Joe Bawean´s Hope – tady není co říct. Míša Prejzková může být na něj právem hrdá, protože Joe i nadále dává svými časy na frak zdatným mladíkům v kategorii psů.

Kategorie VETERÁN RR

Kategorie VETERÁN RR

 

 

 

 

 

 

 

 

Výsledková listina RR závodů

227 KBvysledky-rr

 

U odpoledních běhů to měli psi ještě složitější, protože terén už byl opravdu rozbahněný jako blázen. Naštěstí všichni příchozí závodníci si s obtížností terénu zdatně poradili i když jak jsem psala výše, někteří dobíhali pěkně špinavý! Odpolední vyhlašování fotil Honza Sršeň, ale ještě mi neposlal fotky, takže uvedu opět jen vítěze jednotlivých kategorií a zbytek ve výsledcích.

FENY APBT/AST – 1. místo – Roxy – majitelka Veronika Slezáková – Roxy opět nezklamala a vyhrála i poslední závody, navíc byla NEJRYCHLEJŠÍ v kategoriích BULL!

PSI APBT/AST – 1. místo – L.C.´s Barney (Casio)- majitel – Honza Zlámal – Casio byl na startu pánečkem vždy tak vyburcován, že bych se divila, kdyby tentokrát nevyhrál :))

SBT/ABT – 1. místo – Corinka – majitel Václav Škoda – Corinka opět předvedla, že je bojovnice a opět utrhla vítězství!

Příchozí nad 50 cm – 1. místo – Ben – kříženec – majitelka Lucka Kratochvílová – Ben podává po celý rok vyrovnané výkony na prvních místech a prozatím nemá konkurenci a byl i NEJRYCHLEJŠÍM PŘÍCHOZÍM.

Příchozí nad 40 cm- 1. místo – Engie – kříženka- majitelka Denisa Veselá – Engie je fenečka adoptovaná z útulku a jsem ráda, že jí panička dělá takovou radost a jezdí s ní na závody, když jí tak baví běhat.

Příchozí do 40 cm – 1. místo – Cindy – kříženka – majitelka Lucía Havrlentová – Cindy je už skoro veteránka, ale pořád jí to běhá jako mladici. Cindy běhala dopoledne, protože Lucka pouštěla ještě psa RR a odpoledne musela odjet, proto jsme Cindy změřili dopoledne, ale zapsali jí do tabulky až při odpoledních bězích.

Výsledková listina všech příchozích :

223 KBvysledky-prichozi
FOTO z dopoledního běhání ZDE
FOTO od Aničky Šnýdlové ZDE

 

A na závěr, taková tradice a to děkovačka:

  1. za fotky moc děkuji Janě Filipové, která jako novopečená maminka neváhala přijet, nosit malou uvázanou kolem sebe, ale ještě i fotit skoro celé dopoledne!! Také děkuji jejímu manželovi Mirkovi za skvělou pomoc na startu, kdy pomáhal vypouštět psy.
  2. za kokardy Hance Paclíkové – její kokardy jsou vždy originál a na každé závody jsou jiné!!
  3. za diplomy na závody Míšovi Fiantovi – diplomy jsou krásné a Ty jsi moc kreativní!
  4. za pomoc při vybírání peněz – Jitce a Radce Mrázkovým – holky zvládli jste to na jedničku!
  5. za výbornou kuchyni Peťu Juráskovi, Daliborovi Lukaštíkovi a za pomoc v kuchyni Aničce Chrenščové, Zuzce Havlíkové, Markétce Otové
  6. za výborné sušenky pro pejsky, které jste měli v cenách, Markétě Otové – měla by sis založit firmičku na výrobu…šly by na dračku!! Výborné!
  7. všem chlapům za pomoc při stavění, nebo bourání trati
  8. Verče Fiantové za pomoc s cenami a vyhlašováním, to samé Zuzce Havlíkové
  9. Hance Skokanové za krásné dárky.
  10. Aničce Šnýdlové za její elán a nadšení, že za námi jezdí, fotí, snaží se pomáhat.
  11. a naposled Petrovi a Honzovi, že trať dobře postavili a ještě lépe pouštěli naviják a to nejen na posledních závodech, ale po celý rok. Kluci mají největší zásluhu, že závody odsypávají a vše funguje!

Na závěr bych Vám všem ještě jednou chtěla poděkovat, že s námi celý rok jezdíte a užíváte si ty závody, nebo tréninky stejně jako my! Budeme se i nadále snažit, aby všechny akce probíhaly v přátelském duchu a byli spokojení nejen pesani, ale hlavně Vy, jejich pánečci!

Už teď se těšíme na další akce v roce 2017!!!