Kdy a v čí hlavě vlastně vznikl ten bláznivý nápad uspořádat ples??

Tak začnu od začátku……to jsme si tak po Silvestru telefonovali s Peťou Juráskem a říkali si, jak bychom si ho mohli zpestřit v letošním roce. Brablík navrhl, že ho uděláme ve stylu 30.let, protože ta doba byla úžasná na módu. Chlapi byli gentlemani a ženy měly nádherné róby, vlasy, boty, účesy, prostě všechno. No a Peťa Jurásek pronesl, dnes už památeční, větu:”A proč budeme čekat až do Silvestra?? Tak si uděláme svůj ples na první akci v únoru….však je plesová sezóna, tak co. Domluvím cimbál, DJ, uděláme si raut, každý něco donese do tomboly, která bude zdarma, místo vstupenky dáme láhev vína, abychom si mohli udělat ochutnávku…..” No a nápad byl na světě!! Akce byla pořádána hlavně pro členy našeho spolku a pak také pro naše kamarády, kteří za námi na akce jezdí. Samozřejmě se vše odvíjelo od toho, zda-li se sežene cimbálová muzika. Jakmile jsme tu jistotu měli, a kluci slíbili, že přijedou zahrát, tak jsme to spustili!! Hlavní motivem bylo také to, že se pořád všichni potkáváme oblečeni ve sportovním, lehce špinaví, zaslintaní a plní chlupů od našich drahých miláčků. Tak to prostě jednou změníme a překvapíme se tím, jak budeme všichni vypadat ve společenském oblečení. Trošku jsme se báli, aby byli pozvaní stejně nadšení jako my, ale naše obavy byly úplně zbytečné!! Všichni měli za úkol donést nějaké drobnosti do tomboly, zakoupit vínko jako vstupenku, hodit se do gala a hlavně přijet s dobrou náladou.

No a nastal den “D”

Od rána probíhaly závody pro spoustu pejsků a tak nás trošku strašil čas, jestli to vše stihneme nachystat. Ale protože vše odsypávalo jak mělo, skončily závody i s vyhlášením kolem 16 hodiny. Po jejich ukončení jsme okamžitě začali s přípravou jídelny, aby to prostředí bylo o něco vlídnější, než normálně. Opět jsem byla nadšená z toho, jak jste všichni pomáhali. Museli jsme uklidit po vyhlašování výsledků závodů, vynosit pryč přebytečné stoly a židle. Dodělat tombolu, na které Evička Čechová s holkami pracovala už od pátku. Nachystat a nazdobit stoly, pověsit balonky (díky za to Hance a Radkovi Skokanovým), připravit degustační místo na víno a místo na rautový stůl. V kuchyni řádil opět Aleš Novotný s Ilonkou Kollárovou, Peťou Juráskem, Evou Čechovou, Margitkou Jalovou. Prostě všichni se museli nějak zapojit, aby večer vše klaplo. Kdybych měla jmenovat, tak musím vypsat opravdu všechny a všem, ale opravdu všem hodně moc děkuji za pomoc s přípravami! Ještě musím poděkovat za výzdobu  stolů Veronice Fiantové, protože organzy na stůl, svíčky ve skle a kytky co zakoupil Peťa, vytvořily opravdu útulný a důstojný prostor pro pořádání takové události.

Výborný nápad měl také Michal Sedláček a jeho fotokoutek sklidil takový úspěch, že se nad fotkami, které nejen toho večera vyfotil, budeme bavit ještě hodně dlouho!

Adélka Djačuková si “přivezla” kadeřnický salon a jejího umění využilo myslím 11 lidí a to stihla ještě ostříhat, a to parádně, několik chlapů! Takže Ady…také velké díky!

Kolem půl 8 večer dojeli kluci z Hradišťa….cimbálová muzika ve složení Jurásek Michal, Petr Kopecký, Standa Mach a Petr Moštěk. Ve druhém koutku byl připraven DJ Jiří Čechmánek a mohlo se začít!!

“Tož vítám Vás tu na tom našom RRsporťáckým plese”……..zahájili nám jej Kabáti a mohli jsme začít. Dámy do jídelny musely přecupitat v pořádných botách, protože přechod mezi budovou kde se spí a jídelnou byl na lodičky velmi , velmi nebezpečným terénem.  Nikoho to, ale samozřejmě neodradilo. Dámy byly nádherné a chlapi v kvádrech vypadali také skvěle. Měli jsme i barevnou hudbu, takže atmosféra byla dokonalá. Rautové stoly se poměrně rychle vyprazdňovaly, protože takové mňamky jako tatarák, řízečky, sekaná, salátky, tlačenka, sýrové mísy…prostě se tomu nedalo odolat. Cimbálovou muziku střídal DJ Jirka Čechmánek, aby nám plesající neusnuli, a houfně se také využíval fotokoutek. V degustačním prostoru bylo stále plno, prostě ples jak má být. Bylo vidět, jak to, co jsme si tak pěkně připravili, dokážeme plně vychutnat a užít si toho. Pokud mohu zhodnotit ze svého pohledu, tak jsme se všichni krásně bavili a myslím, že ten náš společný 1. ples jsme si užili na plno!

Co musím zmínit je výdrž cimbálové muziky. Kluci byli neuvěřitelní, nejen, že hráli skoro celou noc a série byly pekelně dlouhé, ale s pár jedinci z řad plesajících, vydrželi hrát až do svítání!! Takže klobouk dolů, že jim nedocházel repertoár a měli pořád co hrát. Jinak královsky bavili celou společnost a věřím, že se jejich muzika líbila všem.

Společné foto skoro všech, kdo se plesu zúčastnili! Chybí jen Jana Filipová, která uspávala Aničku. 🙂

Společné foto 1. Plesu RR Sportu

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTKY  

od Michala Sedláčka za které neskutečně děkujeme, protože pěkně vystihly pohodovou atmosféru celého večera!

A doufám, že se nad nimi pobavíte stejně jako my!!

Tak, to bylo takové krátké shrnutí naší první společenské psí akce!! Jsme šťastní, že jste se této události s námi zúčastnili, se vším pomáhali, užili si to a prostě byli jste všichni neuvěřitelní a skvělí!! Myslím, že druhý ročník, pro velký úspěch,  můžeme směle začít připravovat. Šárka a Peťa.