Druhé závody jsme přesunuli na velikonoční víkend a já jsem měla představu, že už bude krásně svítit sluníčko a jaro bude v plném proudu. No matička příroda to očividně viděla jinak jak já a tak počasí bylo, jaké bylo, ale mohlo být i hůř. Odpoledne dokonce vysvitlo i sluníčko, ale klasické jarní počasí to prostě nebylo. No a neděle byla ve Sněžném tak studená, že jsme byli rádi, že se běhalo v sobotu, protože na té dráze bychom pěkně zmrzli, jak foukal studený vítr.

Protože jsme chtěli, aby vše klapalo, jak mělo a nestalo se něco, co by nám závody nějak překazilo, chlapi začali stavět trať hned v pátek po obědě. Nebudete tomu asi věřit, ale se stavěním skončili až kolem 6 večer. Nově se přidávaly sítě pro tunel, ve kterém byly překážky, musela se postavit po celé dráze zástěna, zkoušeli jsme, zda-li funguje bez problémů časomíra, prostě chlapi měli záhul celé páteční odpoledne. Zato v sobotu ráno se vlastně už jen připojil motor s navijákem a postavila časomíra a mohli jsme začít.

Vzhledem k tomu, že né všichni měli s překážkami zkušenost, myslela jsem si, že to odnesou nové sítě a hodně psů je bude prorážet. Naštěstí máte chytré závodníky a kromě pár jedinců, kteří to prvním během chtěli zkusit, to většina psů pochopila a skočky dávaly s velkým elánem. Již jednou jsem psala, že máme dojem, že překážky psy více baví, než jen klasický běh za střapcem. Min. ridgebacky. Ale dle mého názoru to bavilo i většinu pitbulů a směle se s překážkami popasovali a stafbulíci a ostatní příchozí. Pro mě to byl výborný závod! Krásná trať, nádherně se dalo koukat, jak psi zabírají v pohybu. Tento pohled si neskutečně užívám. 🙂 Časomíra jela bez problémů, prostě vše klapalo jak mělo a za to moc děkuji všem, kteří se na tom jakýmkoliv způsobem podíleli!! Dále jsem přesvědčená, že pokud běháme na jednom místě, tak budeme měnit starty a prostě celkově dráhy, aby to psy nepřestalo bavit. Většina očekává, že se poběží tím určitým směrem, protože jsou na to zvyklý, takže je budeme muset občas překvapit.

Vítěze jednotlivých kategorií si přečtete ve výsledovce. Opět sem jen vložím foto absolutů a ostatní fotečky v odkazech.

Absolutním vítězem mezi všemi RR – a bylo jich 35 – se stala Azíza Czech Paradise Ridges manželů Juráskových se součtem nejrychleji zaběhnutých 2 kol 25:19.

AZÍZA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejrychlejším psem v příchozích se stala Sára – kříženka labradora, majitelky Edity Klaudové s časem 26:67

Sára

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejrychlejším psem mezi všemi BULL se stala fenka Roxy – majitelky Veroniky Slezákové a Martina Jiroutky s časem 26:37

ROXY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výsledková listina dopoledního závodu RR a Příchozích :

256 KBrrsport-vysledky-rr

Výsledková listina odpoledních závodů Bull a Pitbull a jejich kříženců:

211 KBrrsport-vysledky-bull-a-pitbull

 

Fotky od Michala Sedláčka – RR, příchozí, vyhlašování – ZDE

Fotky od Zuzky Novákové – pitbulové a bullZDE

Ještě jednou bych chtěla poděkovat opravdu všem, co zase pomáhali s celými závody. S přípravou trati, s jejím bouráním a s celých chodem závodů. Už jsme takový sehraný team! A kluci sporťáci určitě pomoc se stavěním trati vítají a já zase kvituji, že mi s dalším chodem pamáhají ženský.

Za kokardy na 1 místa děkuji Hance Paclíkové, za výrobu diplomů Michalu Fiantovi, za domácí pečené ňamky pro RR Markétě Otové, firmě JK Animals ještě za balíčky do cen.

Doufám, že další trénink v květnu a 3. závody v červnu se už ponesou opravdu v jarním a letním počasí. Letošní zimy jsme si užili až až!! Na všechny se budeme moc těšit.