Jak už se to asi každý rok ode mne očekává, musím napsat nějaký report o proběhlém sportovně bláznivém týdnu a tedy dalším ročníku letního Summer Campu 2017, který proběhl letos ve Vysokém Poli. Pokaždé, když se na tuto akci chystáme a připravujeme, tak si říkáme, hlavně, ať vyjde počasí, protože co s těmi lidmi budeme dělat, když bude pršet?? No a směle můžu prohlásit, že za dobu, co na campy jezdíme, či-li nějakých 10 let, to byl první, kde nám počasí tedy vůbec nepřálo. Já si tedy myslela, že se ta předpověď bude mýlit a že to, že má být chladno, se opravdu nepotvrdí. Tak, bohužel potvrdilo a byl to nejpropršenější SC za celou dobu co si pamatuji. V podstatě nám pršelo denně. Sice né od rána do večera, ale prostě pršelo a bylo k tomu chladno!! Jediné vedro, které panovalo, bylo v sobotu, v den příjezdu. To jsme se pekli myslím všichni. 🙂 Mé přání, aby jste začali najíždět až po 14 hod, jste do puntíku splnili a příjezdy byly tak plynulé, že jsem nemusela mezi nikým poletovat a mohla jsem Vás vítat pěkně postupně. My jsme dojeli těsně po poledni a stihli jsme vypakovat kompletně celé auto s krabicemi, kde byly ceny do soutěží a také jsme se stihli ubytovat. Zahajovací večírek se myslím vydařil a zpěv v nočních hodinách se určitě nesl celým táborem :))))

Neděle – Coursingové náhradní závody – o těch jsem psala sólo článek, tak nebudu znovu psát to samé.

Pondělí – Brablíkův Punk Rockový den

Tak na tento den jste se tedy opravdu pěkně připravili a řekla bych, že skoro všichni jste se vyřádili při vybírání kostýmů. Už když jsme se ráno scházeli dole u baru, tak se myslím všichni neskutečně bavili tím, jak moc zodpovědně jsme tento den pojali. Počasí, jak jinak, si dělalo co chtělo a tak jsme se přemisťovali mezi jídelnou a venkem, protože pršelo…..nepršelo….pršelo…nepršelo….bylo chladno. Nic méně všechny Petrem připravené soutěže jsme zvládli a hodně jsme se u toho pobavili. Kdybych měla jmenovat disciplíny – tak první byl hod kladivem do dálky. Rozumějte kladivem bouracím, takže pěkně těžký hlavně pro ženský. Následně jsme se museli kvůli dešti přesunout do jídelny a tam bez pomocí rukou sníst 1 m dlouhý kus sýrového korbáčiku na čas a štafetově. Pak jsme si zahráli  Vikingské šachy. Dále jsme poznávali co je to za koření podle čichu, a podle chuti co je ve sklenicích nalito za alkohol. Házeli se šipky do terče a opět štafetově se jezdilo na jakémsi bláznivém udělátku-šlapadlu, nebo jak to nazvat, protože se normálně na tom nedalo udržet :)))) Zakončovali jsme hudebním testem, kde jsme museli přiřadit dle 20-ti hudebních ukázek, kdo ji zpívá v originále a kdo v českém podání. Myslím, že fotky z tohoto dne vypovídají za vše! A určitě jsme si tento všichni náramně užili. A večer chladno a déšť…..

FOTO ZDE 

Úterý – Interaktivní psí den

V úterý to vypadalo, že se počasí chvíli umoudřilo a minimálně tento den nepršelo a odpoledne dokonce vysvitlo sluníčko. Měli jsme nachystaná 3 stanoviště a na každém se dělalo s pesany něco jiného. Souběžně s tímto probíhaly pro zájemce na louce obrany, pod vedením zkušeného trenéra Jardy Josefíka.

Na 1. stanovišti, které nachystala Margita Jalová byl běh se psem přes překážky na čas. Skočky, tunel, žebřík, slalom, přechod přes nepříjemný materiál, proběhnutí po prkně a pak šupem do cíle!

Na 2. stanovišti, kde asistovala Soňa Wágnerová a Zuzka Havlíková, museli pejsci zapojit trochu hlavinku a projít interaktivní dráhu. Skořápky – hledání pamlsků pod kbelíky, hledání pamlsků v bedně plné míčků, rozbalování koberce s pamlsky, najití pamlsku ve zmuchlané dece a následně hledání pamlsků pod floorbalovými míčky posazenými ve formě na mufiny.  Zde se hodnotil zájem o psa při hledání pamlsků a jeho šikovnost je správně najít.

3. stanoviště bylo pod vedením Marušky Kubínové a bylo to stanoviště, kde se prokazovala na body základní poslušnost psa. Toto stanoviště nakonec trvalo nejdéle a Maruška každému řekla, kde se pes může zlepšit a jak s ním pracovat.

Na obrany se šlo dvoukolově a myslím, že všichni, kdo si tento typ sportu s psem vyzkoušel, byl spokojen. Někomu pesan ragoval okamžitě, některý pes dělal, že se ho to vůbec netýká a že nechápe, proč ten chlap kolem něj skáče a byl rád, že odcházel z louky pryč. 🙂

V každém případě si myslím, že i tento den se vydařil a líbilo se to jak lidem, tak i psům. Při vyhodnocování se vzaly v potaz všechny 3 stanoviště a vyhodnocovalo se, kteří pesani byli nejšikovnější ve všech třech disciplínách. Fotky psů z tohoto dne nejsou.

V odpoledních hodinách probíhala na dráze, kterou probíhali dopoledne psi, soutěž pro děti a překážky zdolávaly se svými rodiči, nebo i samostatně a dle fotek s ohromným nasazením. Fotečky z tohoto odpoledne jsou v příloze.

FOTO úterý ZDE

Za fotky samozřejmě děkujeme našemu dvornímu fotografovi Michalu Sedláčkovi. Za přípravu úterního dne ať už pro pesany, nebo pro děti, moc děkuji Margitce Jalové. Marušce Kubínové za celodenní práci na 3.stanovišti.  Soně Wágnerové a Zuzce Havlíkové za pomoc na 2. stanovišti. Soňa naznala, že ten den udělala asi 240 dřepů, za což tedy smekám! :))

Už ani nevím, který den se večírek v baru opět zvrhl v discotéku do ranních hodin, ale mám pocit, že to byl zrovna tento večer a bylo to opravdu povedené! Ale jinak bylo večer opět chladno 15 st.C.

Pokračování v dalším článku………