STŘEDA – NÁVRAT DO PRAVĚKU – průvodce Láďa Krutil

Tak a týden se nám překulil do druhé poloviny a ochladilo se ještě víc, než bylo doposud. Takže ten návrat do pravěku byl opravdu trochu realistický. Většina zúčastněných, kteří přišli v kostýmu, to během dopoledne vzdala a šli se normálně obléci, protože v pravěkých oblečcích vydrželi opravdu jen ti nejzdatnější. Myslím, že ráno teploměr ukazoval 12 st. a tedy opravdu nic moc. Obloha zatažená a slunce svítilo jen chvilinku ráno. Pak se opět schovalo za mraky a odpoledne nám opět, jak jinak už, začalo pršet. Nicméně i tak se většina Láďou připravených disciplín dala zvládnout venku a že si na nás opět připravil vypečené soutěže.

Rozdělat oheň dvěma způsoby, se z 15 týmů podařilo myslím jen jednomu a jedním z daných způsobů asi dalším třem. Prostě to ti pravěcí lidé neměli vůbec jednoduché a obouchané klouby na rukou od škrtadla mělo hodně lidí. Ale euforie, když se jim to podařilo byla veliká!! Dále jsme házeli oštěpem na cíl. No někteří byli velice zdatní, jiní se vymezeného prostoru prostě netrefili, ale otázka je, kdyby běžela nějaká zvěř, kdo z nás by vůbec obstál. Jako zpestření jsme malovali jeskynní malby uhlem na papír a následně se vyhodnocovalo, jak se naše kresba nejvíc přibližuje originálu. Hodně jsme se u toho nasmáli. Také jsme vrhali takovým dlouhým šípem, který byl nasazen na takový nástroj, který vlastně pomáhal, aby šíp dále doletěl. Tohle bylo opravdu hodně těžké a do terče se trefilo jen málo ze zúčastněných. Vyhazovali se kamínky do vzduchu jednou rukou a následně se musely chytat tou samou rukou….vypadá to velice lehce, ale úplně jednoduché to také nebylo. Přehazovali jsme hrst kamenů z ruky do ruky a výsledkem mělo být, aby jich v posledních rukou zůstalo co nejvíc. A přesunovali jsme po válečcích menhir.  No a protože jsme nikde v okolí vhodný šutrák, podobný menhiru nenašli, hodil se na tuto disciplínu sud plný piva!! :)))) Prostě trocha improvizace. A závěr…jako obvykle Láďův vypečený test!! Opět pěkně fikaný a těžký!! Ale ten lidi hodně baví a hodně se po jeho ukončení diskutovalo nad tím, kdo a jak odpovídal. 🙂 Prostě Láďa má svůj den vždy perfektně připraven a jen škoda, že to počasí nebylo trochu lepší, aby si i děti užili kostýmů.

Večer se pro děti udělala stezka odvahy a musím říct, že většina dětí byla moc šikovná a stezku prošla. Stezku opět připravila Margita Jalová a jak jinak, ji opět moc děkuji.

A jinak bylo chladno a chladno a začalo pršet……

FOTKY ze středy ZDE

 

ČTVRTEK – DOGRACING – ROVINKA – závody v coursingu

Čtvrtek ráno pršelo a pršelo. U snídaně jsme se shodli na tom, že závody prostě proběhnou, že se tím nepříznivým počasím nedáme odradit. Kluci měli trať předchystanou už ze středy večer, tak se zapojovala jen časomíra a připojoval naviják. Postavili jsme opět stan, který se nemá stavět za nepříznivého počasí a větru, ale protože nedošel objednaný stan, musel nás před deštěm chránit tento. Naštěstí tak nefoukalo, aby nám lítala plachta na stanu a museli bychom ji chytat a před deštěm nás ochránil. Než jsme začali, tak to vypadalo, že pršet přestane a jen bude jemně mžít. No, někteří prostě zmokli, někdo vypouštěl psy za sucha. Prostě počasí bylo bláznivé, ale všichni přihlášení psi si zaběhali první kolo s překážkami a poté jen klasickou rovinku, bez překážek.

Výsledky závodů:

226 KBrrsport-vysledky

 

V půl jedné bylo kompletně odběháno. Pro některé nastalo konečně odpoledne odpočinku, někdo navštívil dvě přednášky, které jsme ten den měli připravené. Maruška Kubínová domluvila paní Michaelu Raškovou-Zelinkovou – která měla přednášku o Akupunkuře a Fytoterapii pro zvířata!
http://akupunktura-zvirat.webnode.cz/ 

Margita Jalová domluvila pro zájemce přednášku o Canicrossu s praktickými ukázkami. A ten, kdo chtěl, nebo chce začít běhat se psem se mohl prakticky podívat, co je k tomu zapotřebí a jak správně namotivovat psa a jak to celé skloubit dohromady. Za to děkuji Margitčiným kamarádkám, které dojeli i se s vlastními psy a našly si na nás čas.

A večer opět pršelo a pršelo…..

 

PÁTEK – DOGTREK

V pátek ráno nás kolem 7:00 hod vzbudil pořádný liják, ale naštěstí to byla jen rychlá přeháňka a pak se začalo mezi mraky konečně prodírat, po celém týdnu, slunce a začalo trochu hřát. Na pátek je pravidelně naplánován výšlap z tábora. Byly připraveny tři trati. Jedna necelých 11 km pro rychlé chodce a běžce a druhá, kočárková, měla 7 km, a třetí měla 4 km. Ta byla nejkratší, prý i nejkrásnější, ale díky dešti skoro celý týden byla i hodně blátivá a šla ji v podstatě jen jedna maminka s dětmi. Naštěstí se nikdo neztratil a všichni došli, nebo doběhli, v pořádku do tábora. Někteří pekelně zmokli, protože počasí bylo opět bláznivé a i když na jedné straně svítilo slunce, tak jinde byl liják. Všichni jste to ovšem opět zvládli na jedničku. A tím veškeré bláznivé i vážné soutěže týdne skončily!!

FOTO ze čtvrtka a pátku ZDE

Na závěr bych Vám všem chtěla poděkovat, za to, že jste to vše zvládli s nadhledem.  Hlavně to počasí, ale také to, že k tématickým dnům přistupujete zodpovědně a jste vždy výborně připraveni. Moc děkuji i nováčkům, že se nebáli a dali to bláznivé soutěžení s námi. A jak jsem už říkala při závěrečném loučení, nejvíc jsem obdivovala mamky s malými dětmi, že to celý týden daly!!

Také moc děkuji všem, kdo se na přípravě celého campu podílí, všem, kdo přispěli dárkama, plyšákama pro děti, kdybych Vás všechny měla jmenovat, tak jmenuji čtvrt tábora!!

Nicméně přece jen děkuji za celý týden Margitce Jalové, která se aktivně podílela na psích hrách, dogtreku – hledala tratě – a hlavně vymýšlela soutěže pro děti a starala se o ně. Také moc děkuji Míšovi Fiantovi za výrobu diplomů na všechny soutěže, co jsme dělali. Míšovi Sedláčkovi za celotýdenní pobíhání s foťákem po campu a zachycování okamžiků, ke kterým se rádi vracíme! Moc děkuji Verči Fiantové, která se mnou vymýšlela, plánovala a nakupovala ceny – sepisovala, rozdělovala, pomáhala rozdávat…prostě pravá ruka! 🙂 Zuzce Nemčovičové moc děkuji za výrobu sýrů do soutěží a do cen…goudy byly excelentní a za dodání zásoby brambůrek!! Už vidím, že si je dlouho nedám :))))

Doufám tedy, že se Vám týden s námi líbil aspoň tak, jak se nám líbil pobyt s Vámi a že jsem byla na konci dojatá!! Už teď se moc těšíme na další ročník a všichni, jste srdečně zváni! Šárka