Vzhledem k tomu, že už mám odkaz na fotky ze 4.závodů, tak jsem si říkala, že se tedy přinutím napsat něco o proběhlých závodech. Ty se konaly naposledy, nevíme na jak dlouho, v Rekreačním středisku Sněžné. Vypadá to, že jak nám několik let přálo počasí na všechny akce, možná kromě tréninků, tak to jsou už druhé závody, kdy se na nás slunce ani nepodívalo, ale naštěstí, aspoň nelilo jako z konve, jako v jiných částech republiky.  To mrholení se prostě dalo přežít i když bylo opravdu chladno.

Tentokrát jsme vyměnili pořadí běhání a začali jsme se závody pitbulů, stafbulů a příchozích. Chlapi měli trať perfektně nachystanou a v 9:30 jsme si plácali, jak jsme to všechno krásně stihli a čekali jsme, než přijdou první závodící na trať. Peťa mi říká, že startovní brána háže nějakou chybu, ale funguje. No, tak fungovala přesně do 10:00 hod, kdy jsme chtěli začít a ona se nespustila. Začalo opět velké zkoumání, v čem je háček. Připojili jsme i elektriku k bráně a u prvního kola kupodivu vše probíhalo v pořádku. No a pak opět chyba a zase museli chlapi dát hlavy dohromady, ale tentokrát už se ji nepodařilo zprovoznit. Je to technika, takže prostě pozlobit může i když jsme nakrásně připravení. Naštěstí je časomíra dělána tak, že se daly startovní brány odpojit a musela jsem start pouštět já. Bylo to pro všechny stejné a myslím, že jsem se snažila to pouštět poctivě. Hlavně, že fungovaly cílové brány a tím pádem byly časy dobře měřitelné. Po odpojení startovních bran už vše probíhalo bez komplikací a dokonce jsme stíhali i časový rozvrh, jak jsem to měla naplánováno.

U odpoledních závodů ridgebacků už vše probíhalo v relativním klidu a dokonce jsme neměli ani moc opravných běhů. Psy překážky baví a jsou pro ně asi zajímavější, než jen klasický ovál. Někteří se sice museli trochu pobízet a tak se proběhli i pánečci, ale jinak jsem měla z průběhu závodů, jak dopoledních, tak i odpoledních dobrý pocit. Trochu to kazilo jen to počasí. Kolem startu bylo docela blátivo, ale naštěstí se nikomu nic nestalo. I přes to, že nám, myslím 3 pitbulové, proletěli sítěmi a trochu je potrhaly.

Absolutním vítězem mezi RR se stala B´Lara Hot Star Tarreon, majitele Honzy Pešaty se součtem dvou nejrychlejších běhů – 22.75

Absolutním vítězem mezi APBT/AST a SBT/ABT se stal Virus, majitele Martina Bohanuse se součtem dvou nejrychlejších běhů – 23.12

Absolutním vítězem mezi Příchozími se stala SÁRA – kříženka labradora a ohaře, majiteky Edity Klaudové se součtem dvou nejrychlejších běhů – 23.98

Výsledky RR

208 KBrrsport-vysledky-4.zavody-rr

Výsledky APBT/AST a SBT/ABT

260 KBrrsport-vysledky-4.zavody-bull-a-prichozi

 

Za fotografie opět moc děkuji Michalu Sedláčkovi a nejdete je v odkazu ZDE

Ještě bych chtěla podotknout, že ty fotky jsou parádní!! Některé lety přes ty překážky jsou prostě impozantní, hlavně u pitbulů a stafbulíků. Nicméně poslední závody bude bez překážek.

A na závěr děkování…..zase si myslím, že musím poděkovat Míšovi Fiantovi za krásné diplomy, Markétě Ottové za její balíčky sušenek, které pejskům moc chutnají. Za obrovskou pomoc všem, kteří pomohli v sobotu v kuchyni. Holkám Mrázkovým za vybírání peněz a rozdávání mlsků pro pejsky a Verče Fiantové, za pomoc při vyhlašování výsledků. No a klukům sporťákům, Petrovi a Honzovi, že to zase vše zvládli!!

Budeme se těšit na poslední závody a minimálně budou hoodně zajímavé už kvůli Kvapíkům.