UFF….je za námi první akce letošního roku a to Valentýnský coursing. Na to, že se v tomto roce potýkáme se změnami míst a vše je pro nás poprvé, tak bych to zhodnotila, jako opět velmi podařenou akci. Běhali jsme tedy na novém místě a to na Kuklíku u Nového Města na Moravě a naštěstí vše vyšlo podle našich představ. Chlapi nechtěli nechat nic náhodě, tak trať začali stavět už v pátek v odpoledních hodinách. Máme také po kompletní přestavbě navijáku a v podstatě se zkoušel poprvé v ostrém provozu. Za to velmi děkujeme Pepovi Čechovi a jeho spolupracovníkům, kteří dali navijáku nové “srdce” (frekvenční měnič) a klukům sporťákům tím pádem lepší možnosti, při jeho ovládání. A podle jejich slov, je to mnohem lepší, než starý naviják.

Trochu jsme se, skoro jako vždy, báli, jaké bude počasí. Únor je v tomto směru nevyzpytatelný a tak jsme jednu chvíli vůbec netušili, zda závody zvládneme zorganizovat. Navíc tím, že jsem byli v novém areálu, tak jsme nevěděli, jak bude vše fungovat a probíhat. Místo je to, ale opravdu velmi pěkné, prostorné a myslím, že jsme tam neběhali naposledy, protože se nám tam moc líbilo. Trať byla dlouhá necelých 200 m, sněhu napadlo přiměřeně a jediná komplikace pro přijíždějící, byla cesta kolem Kuklíku. V těchto lesích se nesolí a jezdí tam poměrně hodně aut, takže silnice byla pěkně uklouzaná a jsem ráda, že jste dojeli všichni na závody, i z nich, v pořádku. Dopolední závody proběhly celkem v klidu a jak už to bývá u RR normální, sem tam musíme start opakovat a někteří pánečci si na závodech pěkně zaběhají i se svými miláčky. O to rychleji utíkali odpolední závody BULL plemen. Ti jsou vždy výborně zorganizovaní a hlavně psi jsou tak natěšení, že se starty opakovat nemusely. Udělalo se jen pár opravných běhů, protože jsme před tím asi vícekrát měli postavenou trať doprava a ejhle….ona najednou vedla doleva a některým to chvíli trvalo, než to pochopili, že na té louce ten střapeček fakt nenajdou. :)))

Já si závody, z pozice časomíry, jako vždy užila. Strašně mě baví sledovat, jak jsou Vaši pesani natěšení, jak je to baví, jak to baví i Vás a to nás motivuje do dalších akcí.

Fotky mají tentokrát pouze ridgebackové a příchozí. Myslím, že v tom sněhu jsou hodně povedené a děkujeme za ně opět Míšovi Sedláčkovi. Škoda, že od bull plemen tentokrát nikdo nefotil.

FOTKY ZDE

A pár foteček od Aničky Šnýdlové : ZDE

Výsledky dopoledních běhů u RR a Příchozích:

239 KBrrsport-vysledky-1.zavody-rr-a-prichozi

Výsledky odpoledních závodů BULL plemen:

219 KBrrsport-vysledky-1.zavody-bull

Pohled na trať:

 

 

 

 

 

 

Absolutním vítězem mezi všemi RR se stal Ready to by One&Only Helya Ridge – Robin, majitelky Aleny Menschikové,  s časem 30.47 

 

 

 

 

 

 

Nejrychlejším příchozím se stala fenka Luisiánského leopardího psa Bamboocha Tartuga, majitelky Kláry Němečkové s časem : 32.91

Nejrychlejší mezi všemi BULL plemeny se stala fenka ERIN, majitelky Denisy Veselé s časem 31.95

 

Jak jsem psala už v propozicích, u příchozích a bull plemen budeme vyhlašovat vždy ty kategorie, kde budou aspoň 3 pesani, ne-li 4. Pokud to půjde, budu kategorie spojovat, nebo Vás zařadím do jiné. Jsem ráda, že u stafbulíků začalo jezdit víc pejsků a můžu jim kategorie rozdělit na pejsky a fenky.

Všem, opět všem, kdo nám jakkoliv pomáhali, bych chtěla strašně moc poděkovat. Krásné diplomy nám opět vyrobil Michal Fianta. Výborný gulášek a bramboračku nechal vyhotovit Aleš Novotný a obsluhovala Vás Ilonka Kollárová a Eva Čechová. Holky Mrázkovi mi pomáhali při registraci a hodně chlapů pomáhalo klukům s uklízením trati. Takže ještě jednou moc děkuji. Velké díky patří ještě jednou Pepíčkovi Čechovi za repasi navijáku!! Bylo to už zapotřebí a jsme rádi, že se to podařilo!

Už teď se na všechny těšíme na dubnových závodech!! To už bude jaro!!! Šárka