Dovolená na Královci nám už dávno skončila a já se omlouvám, že jsem pořád ještě nic nenapsala. Nějak nebyl prostor a tak je ta omluva na místě. Napravuji a zkusím shrnout náš další, společně strávený týden.

Pro letošní rok jsme si vybrali, pro nás neznámou lokalitu a to Rekreační středisko Královec u Valašských Klobouků. Středisko se nachází uprostřed lesů, v nadmořské výšce cca 640 m.n.m. a uprostřed kopcovitého terénu, což byla velká výzva na každodenní chození do restaurace na jídla. To bylo trošku náročné na udýchání, ale co bychom neudělali pro pro to, abychom neumřeli hlady. 🙂 Ubytování jsme měli v poměrně pěkných bungalovech a letních chatkách. I když byli lidé pospojovaní, celý týden snad proběhl v pohodovém duchu a nikdo se moc nerozhádal. A teď k jednotlivým dnům. Celý týden nám zdokumentoval Michal Sedláček a odkazy na fotky budou pod každým dnem. Také nějaké fotečky nafotila Radka Mrázková a odkazy na ně vložím také.

SOBOTA – nájezdní den

Sobota bývá nájezdním dnem a většinou se toho moc neděje, kromě toho, že se všichni musí vybalit a seznámit s prostředím. Tato sobota byla jen trochu náročnější v tom, že den před tím zemřel provozovatelce manžel a to byl hlavní lídr, který to tam vše vedl a hlavně vařil. Dozvěděla jsem se o této tragické události v pátek večer a tak nám logicky s Peťou v hlavě kolovaly otázky, co bude a jak bude. Při sobotním příjezdu na Královec mě uvítala cedule, že je areál do odvolání zavřen. Docela mě to vyděsilo, nicméně poplach byl planý a celý náš týden proběhl, jak měl. Paní provozovatelka se, i přes tu tragickou událost, snažila dostát závazkům a kromě toho, že to občas skřípalo u jídla, týden proběhl celkem v pořádku. Takže sobota měla pro nás takový zvláštní náboj, ale všem se podařilo dojet a ubytovat v pořádku. Uprostřed tábora jsme postavili párty stany se stoly a lavicemi, abychom mohli posedět pěkně pohromadě. Uvítací večírek proběhl v poklidu a pokud si dobře vzpomínám, tak tentokrát se určitě netančilo, ale i tak šli někteří spát až nad ránem….. 🙂

FOTO ZDE

 

NEDĚLE – Rovinové závody v coursingu

V neděli jsme se probudili do krásného rána slunečného a neděle bývá na Summer campu coursingovým dnem. Kvůli velice složitému terénu, neposekané louce, na které jsme původně plánovali závody uskutečnit a velké vzdálenosti od připojení na elektriku, jsme nakonec naznali, že uspořádáme uprostřed tábora jen rovinový běh na 3 kola. A protože trať byla do kopce, tak si myslím, že jsme psy unavili i přes to, že trať byla relativně krátká. I přes velmi pěkné počasí se nikdo nepřehřál a vše proběhlo v rámci daných možností. Chlapi pilně doplňovali tekutiny a sudy s pivem se vyprazdňovaly jeden za druhým a dobrá nálada se nesla celým campem ….. 🙂

FOTO ZDE

 

PONDĚLÍ – Brablíkův den Thriller a horor

Opakuji se, ale i v pondělí jsme se probudili do krásného slunečného rána, které se mělo proměnit v den příšer a zoombie, protože Petr si na svůj den vymyslel téma Thriller a horor. Chvíli trvalo, než jsme se všichni do těch masek dostali, ale musím říci, že to rok od roku všichni tuníme a čím dál víc lidí se soutěží účastní v maskách. Je pak velká sranda zjišťovat, kdo se za jakou maskou skrývá. Petr měl opět připravené vypečené soutěže. Dopoledne měl připraveno několik stanovišť, kde se plnily různé úkoly jako např.

Kuličky ve spojených plastových lahvích – přesypat na čas z jedné lahve do druhé:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dřevěná věž – na čas vyjmout co nejvíc kostek, než se věž zbortí.

 

 

 

 

 

 

Petanqou – hody koulí na přesnost do bodovaných terčů:

 

 

 

 

 

 

Závod na dřevěných lyží ve skupině:

 

 

 

 

 

 

a prostě další vypečené soutěže……Celý den jsme zakončili u pečeného selátka, které pro nás bylo připraveno. Kluci ho tedy museli upéci, ale protože máme spoustu skvělých kuchařů a sele bylo výborně naloženo, večeře prostě byla vynikající a všem moc chutnalo. Ze selátka nezbylo nic, jen halda kostí.

FOTO ZDE – myslím, že fotky z tohoto dne jsou opravdu velmi vypečené 🙂

ÚTERÝ – INTERAKTIVNÍ HRY

I v úterý jsme se také probudili do krásného slunečného dne, ale ten trval jen dopoledne. Měli jsme ten den náplánovány interaktivní hry pro pejsky. Nechtěli jsme, aby někdo měl strach, že mu jeho pejsek nebude tu, nebo tu hru chtít dělat, proto jsme to pojali jako celkem volný den. Na louce mezi chatkami jsme udělali jednotlivá stanoviště, na které jsme dali připravené interaktivní hry a každý si mohl jít se svým psem vyzkoušet, jak ho ta určitá hra zaujme a jak ho bude bavit. Nebylo žádné bodování, ani čas. Prostě to bylo o tom, abychom psům unavili trochu zase hlavinky. Měli jsme naplánováno, že hry budou na louce rozmístěny celý den, ale po obědě začalo mírně pršet, ochladilo se a tak jsme zbytek dne už nic neudělali. A navečer se spustil vytrvalý déšť a poměrně hodně se ochladilo.  Náladu nám to tedy nezkazilo, Večer proběhlo vyhlášení Peťova dne a také dětského soutěžení, protože i pro děti jsme stihli nachystat soutěže a než začalo vytrvale pršet, tak si i děti vyzkoušely své dovednosti. Za to moc děkuji Verče Fiantové, protože pro děti vymyslela jiné a neokoukané soutěže a myslím, že to ty prcky moc bavilo. V noci, ale už přišly na řadu i zimní bundy, protože se opravdu moc ochladilo :)))

 

 

 

 

 

 

FOTO ÚTERÝ – Vyhlášení ZDE

pokračování za chvíli……….nebo spíš zítra 🙂