A po kratší odmlce opět pokračuji ve shrnutí našeho společně stráveného týdne. Jak jsem psala v minulém článku asi, tak v úterý se nám rapidně změnilo počasí a už večer, při vyhlášení Petrova dne, jsme skoro všichni seděli v teplém oblečení a někdo i v zimní bundě :)) Já jsem pevně věřila tomu, že ve středu pršet nebude, ale po zkoumání meteosatu to byla bláhová iluze. Ve středu jsme se probudili do zatažené oblohy a chladného rána…..

 

Středa – Láďův den – Římská trojka Cézar + Kleopatra + Asterix a Obelix

Musím všechny účastníky pochválit, protože i přes to, že počasí vypadalo jak vypadalo, většina lidí byla převlečena do dobových kostýmů a je jen strašná škoda, že se v nich nedalo vydržet déle, protože to byla úchvatná podívaná, což je zachyceno aspoň na fotografiích. Než jsme stihli nástup na hromadné focení, tak začalo mírně pršet a v podstatě pršelo celou dobu soutěží. U Ládi Krutila je typické, že má svůj den vždy perfektně připraven a nejinak tomu bylo i letos. Déšť, nedéšť…..všichni jsme museli nastoupit a soutěžit. Proto se většina rychle převlékala, protože déšť byl nemilosrdný. Tříčlenná družstva bojovala v hodu kopím, v hodu oštěpem na slaměný terč, v běhu trojic – kdy jsme byli do sebe zaklesnutí rukama a takto běžet ve trojici bylo docela zajímavé :))). Také na nás čekal pekelný test, kdy nad průběhem testu dohlížel výborný rozhodčí Radeček Skokan a neodpustil nikomu jakýkoliv prohřešek proti pravidlům :))) Další soutěž byla udržet ukřižovaného “Ježíše” – tak to byla veliká zkouška síly těch, co drželi toho třetího nad zemí. No a další z vypečených soutěží byla hod panenkou do nádoby (Podoba k Herodesovi a vraždění neviňátek). Kvůli počasí Láďa zrušil poslední soutěž, protože po obědě se rozpršelo už opravdu hodně a ten den bych řekla, že pro všechny skončil. Půl tábora zůstala večer v chatkách a část nadšenců se pustila v herně do společenských her.

FOTO ZDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čtvrtek – Sportovní den pro psy a jejich páníčky

V noci se asi dostatečně vypršelo a tak jsme se ve čtvrtek probudili do ještě zatažené oblohy, ale relativně teplejšího dne. Na čtvrtek jsme připravili zase něco pro pejsky, aby se po středečním lenošení trochu protáhli. Připravili jsme takovou jednoduchou opičí dráhu a pes ji musel absolvovat spolu se svým pánem a né během, ale chůzí, protože tráva byla značně mokrá a nechtěli jsme, aby se někomu stal nějaký úraz. Proto, že to museli lidé absolvovat chůzí, tak docházelo ke srandovním situacím a i když jsme tam ze začátku byli jen 3 jako měřiči a porota, tak se nakonec přišlo dívat hodně lidí a pilně podporovali závodníky!! Docela jsme se u tohoto dne nasmáli a bylo úplně super, že v průběhu dopoledne na nás vykouklo sluníčko a bylo zase o moc tepleji. Odpoledne si stejnou dráhu vyzkoušeli i rodiče s dětmi a v podstatě se udělaly druhé závody. Chlapi jsme ještě ukecali, aby postavili opět dráhu a tentokrát se skočkami a psi se ještě odpoledne vyřádili na dogracingové rovince. Večer proběhlo vyhodnocení obou dnů a opět se sedělo a povídalo a rozebíralo. Prostě relax 🙂

FOTO ZDE

 

 

 

 

 

 

 

 

Pátek – Dogtrek, dětský karneval

V pátek už nám svítilo krásně sluníčko a tak se na start dogtreku přihlásila většina účastníků kempu. Chlapi – Mároš, Peťa Jurásek, Láďa Tesař a Jirka Čechmánek vytipovali a připravili dvě trasy. Jedna na necelých 5 km a druhá byla dlouhá 14 km. I když by se zdálo, že je to kopcovitý terén a stezek tam bude hodně, tak vzhledem k tomu, že ty dva dny pršelo, byla část připravených tratí rozbahněná a na výběr toho moc chlapi neměli. Ale i tak si myslím, že kdo se vydal na tu dlouhou trať, tak se mu trať snad líbila. Pro děti, kterých tam zůstalo už minimum, měla odpoledne Verča přichystaný malý dětský karneval se soutěžemi a myslím, že každý prcek si za celý kemp odvezl tolik cen, že to rodiče ani nemohli pobrat. I když to večer vypadalo, že se žádná velká párty konat nebude, tak nás “pár” bab vydrželo až do pozdních nočních a brzkých ranních hodin a trošku jsme Královci na závěrečnou noc zanotovali a bylo to moc fajn. Asi to né všichni ze spících účastníků uvítali, ale protože nikdo neprotestoval, tak jsme si pěkně potrénovali hlasivky a šli nad ránem unavené a spokojené spát. :))))

FOTO ZDE

 

 

 

 

 

 

 

Takže co říct na závěr?? I když to tentokrát až tak nevypadalo, užili jsme si to s Vámi hodně a díky Vaší pomoci, jsem se na konci kempu necítila zničená, abych si musela brát další týden dovolenou. Vzhledem k předešlým událostem nevíme, zda-li se někdy na Královec vrátíme, ale snad, kromě zádrhelů u jídla, se Vám na SC líbilo a strávili jste s námi příjemný, trochu bláznivo, trochu sportovní týden. A příští rok tu káru tedy táhneme dál a rádi se s Vámi uvidíme jak na našich akcích, tak i na další letním Summer Campu, který se bude konat ve Vysokém Poli!

Takže ať žije SC 2019!! 🙂

Šárka