Vzhledem k tomu, že už mi Michal Sedláček poslal odkaz na fotky, které zase stojí za to, tak i přes to, že nejsem normálně na wifi, tak sem prostě musím napsat, jak proběhla předposlední závodní akce ve Vysokém Poli.

I když jsme se fakt snažili, aby vše proběhlo hladce, tak se to nějak celé zkomplikovalo a omlouváme se všem, kdo měl pocit, že tam stojí dlouho frontu a že to prostě nejde. Sem tam se prostě stane, že i když se snažíte sebevíc, tak se něco podělá. Když už vyšlo počasí, že sice bylo chladněji, ale svítilo slunce, tak foukal silný vítr, takže občas vykolejil časomíru. Do toho už máme opotřebované lano, tak se myslím 3x přetrhlo. Do toho se prostě někteří psi vrací, pánečci musí běžet do půl trati, aby pejsek oběhl celé kolo a chlapi zrovna postavili snad nejdelší dráhu,tak se vše protahovalo. Také se párkrát čekalo, než se odchytí pes, který by lítal několik koleček i bez střapce. Pak nám tam vyhrožuje úplně cizí paní policií a nechce opustit prostor dráhy…no co k tomu říct?? Při tom počtu psů, co byli nahlášení to prostě gradovalo. A tak se dodatečně omlouvám.

I když se to snažím pořád nějak vymyslet, tak na tom Vysokém Poli mi to moc nejde udělat tak, aby vše klapalo, jako při odpoledním běhání bull plemen. Je také pravda, že dopoledne běhalo snad 57 psů a odpoledne jen 19. Také menší plemena, než oběhli chudáčci těch 250 m, tak to prostě také trvalo. Naštěstí jsme dali všechny tři naplánovaná kola a doufám, že i když jste teda museli čekat a přetahovat se se svými nadšenými závodníky, tak se Vám to aspoň trochu líbilo. Počasí se nad námi opravdu smilovalo a bylo super, že i když se ochladilo, tak prostě nepršelo. Protože v noci od 23 hod smáčel déšť Vysoké Pole a dalo se předpokládat, že to vydrží až do rána.

Co se týká startovní listiny, tak já jsem byla nadšená, že se přihlásilo 9 dorostenců RR, protože se tak učí nová generace a pak jsem byla hodně překvapená počtem příchozích. Nikdy nám jich neběhalo víc jak 10 a najednou 19. Prostě paráda. Co se týká pánečků u dorostu ridgebacků, tak nebuďte smutní, pokud Vám pejsek hned na poprvé neprojevil dostatečné nadšení na střapeček. Je to spíše vyjímka, když se dorost, nebo štěně chytnou hned na poprvé. Příkladem může být fenečka, dorostenka Awa Nyakati Nzuri – Mia, která byl na závodech po druhé. A to poprvé viděla střapeček v červnu a pak až teď v září. Zatímco v červnu vypadala, že ji střapec vůbec nezajímá a páneček s ní poctivě oběhl celá tři kola, tak v sobotu úplně vyrazila dech asi všem, protože takové nadšení a elán by u ní asi málokdo čekal a myslím, že pánečky strašně překvapila! Mě tedy moc. Navíc na seznámení se střapce jsou lepší tréninky, kde se můžeme každému věnovat zvlášť a není tam takový stres, jako na závodech.

Nicméně jsme vše zvládli a závody i když s prodlevami, dokončili.

Jako ABSOLUT u RR skončila fenečka A´Mumbi Thembi Kwayera – Mumbička, manželů Fiantových, která skončila jako první v našlápnuté kategorii FENA RR a se součtem dvou nejrychlejších časů, tedy 39.09 byla oprávněně absolutní vítězkou mezi ridgebacky.

 

 

 

 

 

 

 

NEJRYCHLEJŠÍM PŘÍCHOZÍM se stal, se součtem dvou nejrychleji zaběhnutých kol 41.29, Evropský saňový pes Dobby Honzy Sršňa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEJRYCHLEJŠÍM BULL se stal, se součtem dvou nejrychleji zaběhnutých kol 41.51, Americký pitbul Stibal´s Aron majitelky Zuzky Novákové.

 

 

 

 

 

 

 

Za fotky bych chtěla moc poděkovat Míšovi Sedláčkovi a pak také slečně Beatě, o které vůbec nic nevím, ale která nám nasdílela fotky na FB RR Sportu – odkaz mi sem nejde vložit.

Fotky od Michala jsou ZDE

 

Výsledky závodů RR a příchozích:

274 KBrrsport-vysledky-rr-a-prichozi-4.-zavody

Výsledky závodů u BULL plemen:

198 KBrrsport-vysledky-bull-plemen-4.-zavody

 

Na tomto místě vždy děkuji. Takže opět děkuji všem, kdo se podíleli na tom, aby ta akce proběhla. Michal Fianta – diplomy, Verča Fiantová – pomoc s cenami, organizace, předávání cen, chlapi všichni, co pomáhali stavět, nebo bourat trať, Jitka a Radka Mrázkovi – výběr startovného a v neposlední řadě moc díky Peťovi Juráskovi  Daliborovi Lukaštíkovi za zajištění výborného catteringu po celou dobu víkendu!!!

I když to nebylo vše dokonalé, tak chci věřit, že jste si to aspoň trochu užili. Teď se budu těšit na dva tréninky, kde bychom si mohli volněji zaběhat a naučit běhat ty, co se střapečkem teprve seznamují.

Šárka