Vzhledem k tomu, že jsem ještě plná dojmů, musím napsat, že to byl jeden z nejlepších tréninků, jaký jsme kdy pořádali. Přispělo k tomu významně nádherné počasí, počet psů co si přijeli potrénovat, spousta nováčků, kteří mile překvapili a v neposlední řadě to bylo i místem, protože louky na Kuklíku jsou prostě parádní! Také musím zmínit, že i kluci sporťáci, Peťa a Honza, si pohráli s přípravou trati a hlavně navijáku. Koupili jsme nové lano, takže bylo odmotáno staré a nahrazeno novým a bylo to znát, protože nedošlo k žádnému rozvázání uzlů, nebo přetržení lana a tím i prodlevě v běhání. Mne hodně překvapil zájem o trénink, protože jsme měli myslím nejvíc psů, co kdy přijelo trénovat a to kolem 45. Také jsme poznali spoustu nových lidí a pořád se mi potvrzuje, že psi, kterým se nechce běhat klasický ovál, nebo se nám zastavují v půlce dráhy, tak při překážkách běhají jako blázen. Nevím, jestli to berou jako vítanou změnu, nebo je to třeba víc baví. Byla jsem ráda, že jsme nemuseli překážky vyndávat, když někdo chtěl běžet bez nich, protože střapec byl za sítí dobře vidět a dalo se krásně běhat podél sítě. I když byl občas na startu přetlak, tak si myslím, že celkově se trénink podařil a že se vám to snad líbilo, min. tak jako nám. Psi si zaběhali 3 a více koleček a protože to nebylo úplně krátké, tak se snad všichni dostatečně unavili. Pro zpestření nám přijela běhat se svými psi kamarádka ze Žďáru, která vlastní chrty a to afgána a silken windhounda. Sledovat ridgebacka v pohybu je paráda, ale chrti mají v sobě něco vznešeného a myslím, že všichni se zájmem sledovali, jak tyto dvě plemena běhají. Zatímco afgánský chrt Artur si dal i překážky a zvládl je bravurně, tak Táňa – silken windhound – sprintovala podél koridoru s překážkami a její běh byl prostě úžasný! Tak díky Lindo za takové zpestření!!

Také nám tam běhala skupinka ridgebacků, odchovanců z chovatelské stanice z Tikovického vršku, vesměs vše dorostenci, kteří se coursing teprve učí a jejich mamka. Mají štěstí, že mají jednoho bráchu extrémně běhavého, tak se ho všichni drží a je také úžasné sledovat skupinu 4 rr, jak letí za střapcem! Běhali i po jednom, ale to pro ně není asi taková motivace, jako běh ve skupině. Takže Evičko, moc díky, že jezdíte a že jsi sebou přivedla nové lidičky!

Po dlouhé době jsme si také museli sami zajišťovat občerstvení jak pro nás, tak pro ty, co přijeli trénovat. Tímto moc děkuji Aldovi Novotnému za zajištění výborného guláše a pak také všem, kdo jste se starali o to, aby byli všichni s občerstvením spokojeni. Fakt moc díky.

Tentokrát tam i více lidí fotilo, ale prozatím mám fotky jen od Honzy Fialy a FOTO ZDE

A další fotky od Janči Doubkové a FOTO ZDE

 

A my se těšíme na poslední akci letošního roku a to na 5. závody opět na Kuklíku a doufám, že nám vyjde počasí a poslední, sponzorovaná akce od JK Animals, se vydaří!