Máme za sebou již třetí závody a pokud bych hned z kraje měla hodnotit jaké, tak napíšu, že dopolední závody byly úspěšné a odpoledne se to vše pokazilo. Mě to moc mrzí a nějak si pořád nedokážu vysvětlit, co se s tou časomírou semlelo, že to nešlo, jak mělo. Bohužel pořád je to technika, která jak vidět, opravdu může pozlobit.

Ale kdybych to začala pěkně od začátku, tak trať byla jako vždy připravená už den předem. Petr nechce nechat nic náhodě a proto se snaží, aby v pátek bylo vše postaveno a odzkoušeno. Světe div se, oboje závody jsme projeli se dvěma střapci, což se myslím nikdy nestalo. Tak byli pesani uvědomělí a neškubaly nám je z lana. Musím tentokrát pochválit majitele RR, že dopolední závody se nesly v poklidném duchu a i když se protahovaly jen o to, že nás pár prostě musí utíkat do půlky trati, tak to vše šlo jako po drátkách. Na RR nám plynně navázali příchozí a protože i u nich to vše krásně odsypávalo, měli jsme odběháno dřív, než nám začali najíždět majitelé Bull plemen. Původně měli také navázat na dopolední závody, ale jak jsem zjistila, tak ne všichni čtou informace, co píšu na web a tak velká část z nich stejně dojela až na půl 2, protože si nepřečetli instrukce, že mají přijíždět po 12 hod.

No a tady začaly první problémy. Když jsme totiž udělali přestávku na vyhlášení dopoledních závodů, tak u budovy a baru, kde obvykle vyhlašujeme, nebyl vůbec nikdo. Všichni na obědě, nebo někde v prostoru. Na to padlo rozhodnutí, že tedy odběháme bull plemena a pak vše vyhlásíme dohromady. A protože začala totálně blbnout časomíra a prostě spínala a nespínala probíhající psy, tak to začalo být opravdu dobrodružné. Také díky tomu, že tam všichni nebyli jak měli, tak se vše protahovalo. Tímto se omlouvám všem dopoledním závodníkům, že jsem nebyla na vyhlášení a že mě museli zastoupit moje pomocnice z rr sportu a už tady začaly trochu zmatky. Tímto jim, ale moc děkuji.

U bull plemen se tedy omlouváme, že časomíru nakonec musel z části zastoupit náš syn a psy zastavoval on. Ale i tohle mělo úskalí a tak si někteří jedinci zaběhli i 6 koleček, aby měli vůbec změřené časy. Opravdu nás to velice mrzí a budeme se snažit, aby se to neopakovalo. Také vyhlášení se neslo v duchu velkých zmatků, ale to už byl opravdu vrchol! Doufám, že i přes tyto zmatky nám zachováte přízeň a budeme se s Vámi i nadále vídat.

Také bych ráda oznámila, že jsme došli k rozhodnutí, že nebudeme od dalších závodů vyhlašovat Nejrychlejšího psa mezi příchozími, protože jsou to 3 nepoměřitelné kategorie navzájem a vždy mezi nimi vyhraje ten největší pes z nejvyšší kategorie. Za to vyhlásíme Nejrychlejšího psa mezi APBT a následně mezi SBT. Tam mezi sebou soupeří min. psi a feny, jako u RR. V kategorie kříženci bull se nebude hodnotit nejrychlejší pes!

ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM MEZI RR se stal Bayo Mugambi Kwayera – Mugi, majitelů Verči a Michala Fiantových se součtem dvou nejrychlejších časů 38:32.

NEJRYCHLEJŠÍ PSEM MEZI PŘÍCHOZÍMI byl belgický ovčák malinois Bakike majitelky Michaely Veličkové se součtem dvou nejrychlejších časů 38:63.

NEJRYCHLEJŠÍM PSEM MEZI BULL PLEMENY byla fenka APBT – ČITA, majitelky Katky Holubové se součtem dvou nejrychlejších časů 38:71.

Tabulky s výsledky 3. Závodů všech plemen:

Za celodenní fotografování děkuji Michalu Sedláčkovi a fotky si můžete postahovat z tohoto odkazu FOTO ZDE

Jinak opět děkuji všem, kdo se na chodu závodů podíleli. Evičce Čechové za pomoc u trati a vybíráním vstupného. Verče Fiantové za organizaci s předáváním cen a holkám, co mi pomohli vše nachystat také děkuji. No a samozřejmě děkuji chlapům, kteří Petrovi pomohli uklidit trať.

Ceny pro absoluty – sýry GOUDA – byly vyrobeny právě Michalem a Zuzkou Sedláčkovými a doufám, že Vám všem moc chutnaly!

Teď budeme mít prázdninovou přestávku a v září se opět budeme těšit s Vámi se všemi na 4. závodech, které budou na Vysokém Poli.