A je za námi už 9-tý ročník letního bláznivého týdne, který pořádáme s RR sportem. Jako vždy se sešla úžasná parta lidí, tentokrát vyšlo na 150% i počasí a jen to zase vše strašně rychle uteklo. Ale abych to vzala tak nějak postupně.

SOBOTA – v sobotu bývá nájezd do areálu, probíhá ubytování, seznámení se s novými lidmi a také probíhá zahajovací večírek. Tentokrát se sjelo cca 60 lidí dospělých a cca 13 dětí různého stáří a 56 psů. A všichni jsme se vítali a radovali se, že se znovu vidíme. Čekal nás krásný areál se zrekonstruovaným bazénem a milým personálem. Noční disco proběhlo opět ve velikém duchu a někteří končili opět až nad ránem (kvalitním vínem omámen) 🙂

NEDĚLE – krásné ráno slunečné – teplota hned ráno dosahovala 27 st. Celsia. V plánu byly závody v coursingu. Vzhledem k počasí musím všechny pochválit, že byli dochvilní a závody proběhly ve svižném duchu. Psi si zaběhali 3 kola a myslím, že jsem je na začátek campu aspoň trochu unavili. Doufám, že všichni pánečci byli spokojení, protože jsme se pejskům snažili tentokrát předat hodnotnější ceny, než dáváme na běžných závodech. Absolutní vítězkou se stala Baverley Hot Star Tarreon majitelky Jitky Spurné, která převálcovala všechny zúčastněné ridgebacky a vyhrála i ve své kategorii dospělých fen a konkurenci 18 dalších fenek.

Baverley
Obrovská radost paničky Jitky z hlavní výhry.

Ještě večer se losovala družstva na pondělní Petrovo bláznivé hraní a proběhla také první soutěž. Jako žena jsem se toho nechtěla vůbec účastnit, protože mi to přišlo, že je to soutěž pro chlapy, ale nakonec mě atmosféra dostala a této bláznivé soutěže jsem se také zúčastnila. A musím dodat, že i ženy v tom byly dost dobré.

Výsledky závodů najdete níž:

Foto z nedělních závodů najdete ZDE

PONDĚLÍ – krásné ráno slunečné – teplota se opět už ráno šplhala ke 30 st.Celsia. Na pondělní den si Petr naplánoval soutěže v duchu 70-80 let. Takže kostýmy byly na místě a musím podotknout, že byly velmi, velmi originální a hodně moc jsme se nasmáli. Jen to vedro bylo takové, že po zahájení si Petr hned vymyslel první disciplínu – had z oblečení jednotlivých závodníků – tak byla rázem většina lidí buď ve spodním prádle, nebo jen v kalhotkách, někteří i na “adama”. Ženy to vzaly od podlahy a daly do toho vše. Vyhrál tentokrát ten, kdo měl nejvíc korálků a blbostí na sobě! No a při druhé soutěžní disciplíně došlo také ke zranění a 3 ženy to odnesly. Jedna zhmožděný nárt, druhá zlomený palec a třetí naražené rameno. Ani v jednom případě to nebylo úmyslné zranění, ale v rámci soutěživosti k tomu prostě došlo. Všechny tři to po ošetření ve špitále s námi vydržely celý týden 🙂 Ze soutěží bych uvedla : Odhad vzdálenosti – celé družstvo odhadovalo vzdálenost 2, 3, 5, 7 a 10 m. Odhad času – 1 minuta, hod na koš, shazování lahví tenisákem v silonce na hlavě, drcení a snězení arašídů bez rukou, rozdělení 5 tvarů vyrobených z kartonu se zavázanýma očima, šipky, skok do dálky z místa, štafeta s přelíváním 0,5 l vody přes hlavu. Celodenní bláznivé hraní končilo v bazénu, kdy nám Petr sdělil, že když budeme šikovní, tak si namočíme jen zadky. :))) Nemusím asi říkat, že jsme byli mokří komplet, ale byla to ohromná sranda a po tom celém dnu to osvěžení přišlo vhod.

80. léta jako vyšitá 🙂

Výsledky Petrového dne:

Video ze závěrečného bláznění:

Foto z celého bláznění ZDE

ÚTERÝ – opět krásné ráno slunečné – a opět na teploměru už ráno min. 30 st. Celsia. No což, chtěli jsme teplo, tak jsme ho měli mít. Tento den byl věnován pejskům. Chtěli jsme je opět unavit a tak jsme pro ně připravili, sice amatérskou, ale určitě zajímavou, opičí dráhu. Pán i pes tuto dráhu museli absolvovat chůzí a pejskek musel být na vodítku. Museli překonat nahnutou plošinu, přechod přes igelitovou zástěnu – to bylo občas veselé, protože ji zvedal vítr, pak přejít pneumatiku, to dělalo pejskům problém, následovala bedna – také jen přechod přes ni. Opět se některým moc nechtělo. Tunel byl další oříšek. Skočky nebyly pro většinu psů žádný problém a další překážky už zvládaly víceméně v pohodě. Na konci je čekala odměna v podobě hledání pamlsků a to šlo většině psů dobře. Odpoledne jsme měli v plánu běhat závody v dogracingu. Bohužel bylo takové vedro, že jsme to, kvůli zdraví pesanů vzdali a až večer, po večeři, kdy se mírně ochladil vzduch, tak kluci pustili naviják a aspoň tréninkově jsme pustili pesanům střapeček.

Odpoledne jsme jen udělali na opičí dráze závody pro děti a bylo velmi veselé sledovat, jak se s dráhou popasovaly a jak moc je to bavilo. Jinak měla většina lidí volno a trávila jej nejčastěji u bazénu.

Fotky z tohoto dne opět v odkazu ZDE