Konečně můžu napsat, že jsou za námi 1. Závody letošního roku a za nás můžu říct, že byly úspěšné. Úspěšné nejen pro to, že jste se nebáli a ve velkém počtu se přihlásili, ale hlavně kvůli tomu, že technika a kluci šlapali jako hodinky! A to je prostě základ.

Ale já jsem ty první závody trochu podcenila, co se týká Vás přihlašovaných a i přes to, že jsem vyhlásila už asi u 84 psa stop stav, tak se konečný počet zastavil na čísle 98. Nemám to srdce Vám říkat, že už dojet nemůžete, protože jste se nestihli včas přihlásit a tak jsem to trochu neukočírovala. Dva dny před závody jsme seděli s Peťou na chatě a počítali to a zjistili jsme, že ani při sebelepší konstalaci, kdyby vše klapalo, včetně Vás při nástupu na start, by se tolik psů během jednoho dne nestačilo protočit. A došli jsme k závěru, že 80 psů je opravdu strop, kdy se to dá nějakým rozumným způsobem zvládnout. Nakonec nás napadl spásný nápad, že kluci pojedou na Nesměř dříve a pokusí se trať postavit tak, aby se stačilo odběhat se psy, kteří v kempu spí už od pátku.

A jak se zdá, tak se Vám to hodně líbilo proto, že páteční akce bývají většinou velice náročné, protože se vídáme po delší době a večer se chodí spát až ráno. A to se Vám pak nechce vstávat a lítat se psy na trať. Takže možná, pokud se podaří trať připravit v pátek, tak si ji budou moci odběhat Ti, co přijedou včas a budou mít zájem si zazávodit už v pátek. To se bude asi nějakou dobu testovat.

V každém případě jsme v pátek stihli odběhat 26 psů z 53 nahlášených na dopolední závody. Ti aspoň nezmokli. V sobotu se opět vyplnila předpověď a prostě nám po 10 hod. začalo mírně pršet a toto pršení přestalo až do 13:00 hod. Díky tomu, že jsme polovinu startovní listiny měly odběhanou z pátku, sobotní dopolední závody šly jako po drátkách i přes to počasí. Když už jsme chtěli končit, protože jsme měli odběháno a mysleli jsme si, že to příchozí vzdali kvůli počasí, tak přijeli skoro všichni. No a díky tomu, že už se s nikým nekryli, měli odběháno během půl hodiny. Pak už následovalo jen vyhlášení a během toho už přestalo pršet a začali houfně najíždět lidi na odpolední bull závody. Takže to krásně na sebe navázalo. Ty už se nesli v úplné pohodě a bez deště. Bylo jen zataženo, ale pocitově bylo i teplo, tak tyto závody dopadly výborně. Naštěstí nedojeli úplně všichni, ale i tak jsme to myslím zvládli.

Za fotky opět moc moc děkuji Michalovi Sedláčkovi – jeho fotky jsou ZDE

A také Monice Pažinové a Janě Chajbulině – jejich fotky jsou ZDE

ABSOLUTNÍM VÍTEZEM MEZI RIDGEBACKY SE STALA :

Baverley Hot Star Tarreon, majitelky Jitky Spurné se součtem dvou nejrychlejších časů 31:21

ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM PLEMEN APBT/AST SE STALA :

Lina, majitelky Kristýny Daňkové se součtem dvou nejrychlejších časů 31:41

ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM PLEMEN SBT/ABT SE STALA :

Angels Baby Gold Machine (Baby), majitelky Beaty Kubeczkové se součtem dvou nejrychlejších časů 38:28

Takže holky dávají psům na prdel 🙂

Výsledky dopoledních závodů RR a příchozích:

Výsledky odpolední závodů BULL plemen:

Jinak za mě jsme si závody moc užili. Jste všichni skvělí, že za námi přijedete v dešti klidně i přes půl republiky, toho si opravdu vážíme a doufáme, že se Vám i nadále budou naše akce líbit a budete na ně rádi jezdit.

Opět moc děkuji všem, kdo jakýmkoliv způsobem pomohl při organizaci těchto závodů!

Za neskutečný páteční večer děkujeme ještě jednou s Peťou všem, kdo se jakýmkoliv způsobem podílel a škoda, že tam nemohli být všichni!!Poděkovali bychom osobně.