Je za námi další, velmi vydařená akce. Velké díky patří naší člence, Nadě Krajánkové, která našla úžasnou lokalitu a to Kemp ve Vysokém Poli u Svitav, kde nám umožnili uskutečnit II. ročník závodů pod taktovkou chovatelské stanice Helya ridge.

Kemp se nachází uprostřed lesů, disponuje dostatečnou ubytovací kapacitou, perfektním zázemím a vhodnými prostory, skvěle se hodící pro naše závody, případně tréninky.

Do Vysokého Pole jsme dojeli už v pátek navečer, aby jsme vyzkoušeli ubytování a sešli se tam na víkendovou akci s našimi členy a v sobotu i nečleny, kteří přijeli omylem závodit o den dříve a nakonec s námi zůstali až do neděle. Páteční večer byl hodně veselý, završený amatérským karaoke s písněmi, které složil Karel Svoboda a nazpíval hlavně Goťák.

V sobotu jsme se někteří z nás jeli podívat do nedaleké Lukové, kde probíhala výstava KCHRR a odpoledne byl naplánován menší dogtrack. No, tak díky tomu, že se naši sporťáci snažili zdolat soudek piva už v dopoledních hodinách, tak nakonec ze slibovaného dogtracku byly jen skupinové vycházky. Vytvořili jsme skupinky tak, aby se mohli vyběhat dohromady pejsci, kteří si spolu rozumí, a naši sporťáci si museli min. 2 hodinky odpočinout, aby nabrali síly na večer. I přes to, že jsme tedy nešli všichni hromadně, tak jsme si vycházku po krásném okolí Vysokého Pole užili. Večer jsme završili opět výbornou zábavou, grilováním Vlaďčiných úžasných špízů, zdoláváním skoro nekonečného soudku piva a pojídáním skvělých utopenců.

V neděli jsme se probudili do jasné, slunečné oblohy a den vypadal, že bude krásný, teplý a slunečný. Byla postavena dostatečně dlouhá trať, světelná tabule časomíry byla umístěna tak, aby na ni všichni dobře viděli a mohli jsme začít. Vzhledem k tomu, že nemáme ještě kompletně dodán vyhodnocovací software, naměřené časy jsme zapisovali a ještě ručně vyhodnocovali. Ještě musíme vychytat drobné chybičky, které se nám dějí, ale jinak si myslím, že pořízením tohoto zařízení jsme udělali závody opravdu atraktivními.

Fotografování se opět ujala naše dvorní fotografka Vlaďka Hovorková a fotky jsou ZDE

Závodů se zúčastnilo celkem 43 psů a kompletní výsledky jsou Vysledky Vysoké Pole

Chtěla bych moc poděkovat sponzorům akce – Janě a Zdenkovi Helešicových a jejich HELYA GROUP CZ a také Katce Havlové a jejímu internetovému obchodu   rajpejskaru.cz

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

DOROST RR 7 – 15 měsíců:

  1. Abeba Theya Sweet Ridge – 35,31
  2. Failin Maka Boma – 35,55
  3. Santoni Katama King – 36,93

PES RR – 15 měsíců – 7 let:

  1. Be Lion Hearted Hero Anima Animal (Enzo) – 32,09
  2. Be One´s Boy by Enzo Anima Animal (Ritchie) – 33,37
  3. James z Korycanských skal – 33,90

FENA RR – 15 měsíců – 7 let:

  1. Bishara Laini – 33,26
  2. Bahati Manwě – 33,93
  3. Kobi Saranga – 34,02

VETERÁN RR – pes a fena 7 let a víc

  1. Lambra Katama King – 35,31
  2. Chinara Al Kham-Sa – 35,58
  3. Holly Saranga – 36,98

ABSOLUTNÍ VÍTĚZ RR (nejrychleji zaběhnuté kolo): 

Be Lion Hearted Hero Anima Animal (Enzo) – 15,99

enzo