Tak nám skončili prázdniny a už jsme se těšili na první poprázdninovou akci na cvičáku v Rapoticích. Bylo to nové místo a tak nás zajímalo, jak to tam bude vše vypadat a probíhat. Přihlásilo se méně pejsků, ale nakonec jsme trénink uskutečnili.

Akce to byla vcelku komorní, ale o to příjemnější. Vyšlo nám počasí a přijeli fajn lidičky, na které jsme se těšili, protože jsme je od Summer campu neviděli. Pepa s Petrem postavili velice zajímavou trať bez zástěny. Po počáteční rovince byly kladky umístěny 2x cik cak, následoval oblouk a opět cílová rovinka. Očekávali jsme, že ostřílení matadoři to díky absenci zástěny vezmou stylem start-cíl, ale nakonec všichni překvapili, protože díky stylu pouštění střapce, se ho všichni drželi očima a pokud napálili hned od začátku rovinku, tak se museli vracet, protože střapeček najednou změnil směr, nebo zastavil a pak se najednou opět rozjel. Takže bylo opravdu zajímavé sledovat, jak i největší profíci zastavují a vracejí se pro střapeček a pak pádí rovinku do cíle! Oproti klasickému běhání oválu to byla veliká změna! Nové místo, nový styl běhání a pesani museli zapojit mozek a ne jen slepě běžet klasiku! Dá se říct, že jsme se tímto tréninkem přiblížili klasickému coursingovému běhání s tím rozdílem, že se po každém běhání nemusel natahovat střapec.

Bohužel, kvůli nestandartnímu zapojení zařízení, se nám přehřál motor a museli jsme skončit dřív, než jsme měli v plánu. Ale i tak si všichni pejsci dali 3-4 kola.

Ale i tak, pokud budeme chtít nadále kvalitně běhat, tak musíme dát coursingové zařízení na revizi a budeme doufat, že jeho oprava nebude stát majlant, protože pořád ještě ve fondu není tak velká hotovost, jakou by jsme potřebovali. Tímto vyhlašuji dobrovolnou sbírku na opravu našeho navijáku. Budeme moc rádi za jakoukoliv částku. Peníze je možno zaslat na účet rr-sportu č. 2000117451/2010. Všechny kdo přispějí, zvýhodníme na našich akcích.

Fotky nám opět poskytla naše dvorní fotografka Vlaďka Hovorková a nachází se zde