Když jsme dávali název běhání v Polničce, tak jsme si vůbec nevšimli, že v pátek bude Martina a tudíž, že se spíše hodil název jako “Svatomartinské běhání”. Naštěstí byl Martin hodnej a svého bílého koně nechal ještě doma ve stáji a my si mohli užít nádherného počasí. Slunce svítilo už od časného rána a i když bylo mrazivo, trénink se maximálně vydařil.

Vše vypadalo, že den bude ideální! Ale občas člověk nemá usnout na vavřínech a měl by očekávat, že vše tak růžové nebude!! Sice nám Pepa s navijákem na místo určení dojel jako první, ale zapomněl nabalit do auta kladky, bez kterých se dráha nedá postavit, takže se musel otočit a spolu s  Peťou Věžníkem si dali stíhací jízdu směr Svitavy!! Ke vší té smůle po cestě narazili ještě na objížďku, takže jsme na zahájení čekali o hodinu déle. Tady zafungovalo dobře zázemí, které se u areálu nachází a to přímo v Chatě Polnička. Zde se dalo posedět v příjemně vytopené místnosti u kachlových kamen a občerstvit se svařáčkem vylepšeným rumem, slivovičkou, kávou, čajem, bagetama, guláškem. Za zajištění občerstvení bych tímto chtěla moc poděkovat mojí mámě paní Boženě Lörincové, která kvůli naší akci neváhala a přijela ze 105 km vzdáleného Prostějova.

Takže se start posunul a místo 10:00 hod, jsme začínali v 11:15 hod, ale pak trénink nabral na otáčkách a atmosféra chytla asi i majitele a pejsky, kteří byli na takové akci poprvé! Pejsci si zaběhali 3 x 3 – 4 kola. Nestavěli jsme zástěnu, ale dráha byla postavená cik, cak, aby si pesani museli hlídat střapeček. Musím pochválit opravdu všechny, že si trať moc nezkracovali a pěkně střapec sledovali, i když profíci snahu ke zkrácení trati měli. Na těch co běželi poprvé bylo vidět, že v prvním kole pořádně neví, co se po nich chce a že můžou opustit své páníčky a stíhat tu třepotající se věc, které před nima utíká. Druhé a třetí kolo už, ale běželi jako profíci a bylo krásné sledovat jejich zapálení.

Na tento trénink přijelo snad nejvíc příchozích pejsků, co kdy s rr-sportem jezdili (celkem 16) a běhali tady yorkšírští teriéři, australský ovčáci, irský teriér, belgický ovčák, kokršpaněl, boerder kolie, americký pitbullové, americký staford, maďarský ohař, výmarský ohař a běh si zkusil i pyrenejský horský pes.

Co říct na závěr? Díky vám všem, kteří jste se dušičkového běhání zúčastnili a pomohli vytvořit skvělou atmosféru!! Za fotky děkujeme Vlaďce Hovorkové a Katce Novotné (klikni na jméno).

Na závěr děkujeme Obci Polnička a provozovateli areálu, panu Kabrdovi, že nám poskytli tak úžasné místo pro uskutečnění naší akce.