Jedním slovem PARÁDA. Tohle slovo mě napadá, když si vzpomenu na uplynulý víkend. Byla to první akce rr-sportu v letošním roce a zároveň první víkendová akce vůbec. Vše začalo v pátek 10.2. kolem 16 hod. a to příjezdem do Polničky. Již v tuto dobu se teplota blížila k -15 st. celsia a chlapi začali teprve s přípravou dráhy pro sobotní závody……

V chatě mezitím běžely ve všech pokojích teplovzdušné ventilátory, aby nám kamarádi, kteří měli dojet již v pátek na závody a víkendovou akci, nezmrzli. Průběžně jsem chodila chlapy kontrolovat ven a s obavami jsem koukala, jak jde teplota dolů, kluci byli na čtyřkolce zmrzlí jak herinci a na střídačku se chodili ohřívat ke krbovým kamnům. Trošku jsem se bála, že se nám nepodaří trať dostat do stavu, že se na ni bude dát pustit naviják. Ale naši rr-sporťáci jsou skvělí a s pomocí čytřkolky a tekutého zahřívadla, které jim bylo podáváno, aby venku nezmrli úplně, se jim to podařilo a co večer započali, ráno dotáhli do zdárného konce. Tímto bych jim chtěla moc poděkovat za tu námahu….věřte, že to opravdu nebylo jednoduché!

Večer se již po té nesl ve výborné náladě a tešení se na sobotní běhání. V sobotu ráno jsme se probudili do opravdu chladného rána, kdy teplota na teploměru venku na chatě dosahovala k -20 st., ale postupně šla nahoru s tím, jak stoupalo slunce na nebi. Nakonec místo 44 nahlášených pesanů přijelo závodit 29 odvážlivců a všem patří dík, že se nezalekli mrazu a dojeli. Odměnou nám všem bylo nádherné, slunečné počasí s přijatelnou teplotou a výbornou atmosférou. Trať jsme tentokrát udělali, vzhledem k množství sněhu na hřišti kratší a proto si všichni zaběhli, místo původně nahlášených tří kol, kola 4. Pořadí bylo stanoveno součtem dvou nejrychleji zaběhnutých časů a absolutní vítěz rr a nejrychlejší pejci z řad příchozích byli určeni nejrychleji zaběhnutým časem kola. Ještě jednou děkujeme všem, co přijeli a doufáme, že se jim akce líbila minimálně tak, jako nám. Opět dojelo i pár nováčků a myslím, že sami byli překvapeni, jak to jejich pejskům běhá i když před tím naviják nikdy neviděli.

Za zajištění občerstvení bych chtěla poděkovat mé kamarádce Petře, její dceři Lucce a příteli Liborovi. Také ještě jednou děkujeme našim sponzorům, za poskytnuté dárečky a to Nakladatelství Plot, internetovému obchůdku Bedog, firmě Mapes, firmě Thermona spol. s r.o.. Stavební firmě Megality s.r.o. děkujeme za poskytnutí plynových ohřívačů, které nám pomohly překonat mrazivý den a díky kterým mohl být naviják vůbec použit. A v neposlední řadě děkujeme opět Obci Polnička a dále pronajímateli areálu, panu Kabrdovi, za poskytnutí skvělého zázemí pro naši valentýnskou akci.

Za fotky děkujeme Martinu Ludvíkovi, Katce Novotné a Jiřímu Tomkovi. První foto od Jirky Tomka ZDE , další foto od Katky ZDE

valentyn 12

vysledky Valentýnský coursing

Vítězové jednotlivých kategorií:

DOROST RR:

1. James z Korycanských skal

2. Lukas

3. Arnie Sonedara

4. Afsi

PSI RR:

1. Bomani Irsania

2. Excalibur Anunnaki

3. Antony Morano

FENY RR:

1. Jenna

2. Albi

3. Mara Al Kham-Sa

PŘÍCHOZÍ DO 40 cm

1. Niki – voříšek

2. Kira – amstaf

PŘÍCHOZÍ NAD 40 cm

1. Fin – maďarský ohař

2. Bahir al Ghazal Farafra – faraonský chrt

3. Ebonnie z Kamilkové zahrady – australský ovčák

ABSOLUTNÍ VÍTĚZ RR – Jenna s časem 15:01

NEJRYCHLEJŠÍ PŘÍCHOZÍ DO 40 cm – Niki voříšek s časem 17:77

NEJRYCHLEJŠÍ PŘÍCHOZÍ NAD 40 cm – Fin – maďarský ohař s časem 15:50