Jaro se o víkendu, ve kterém jsme pořádali jarní trénink opravdu přihlásilo. Bylo nádherné slunečné počasí s teplotou nad 15 st. a myslím, že si tohoto krásného slunečného dne užili nejen pesani, ale i lidičky, kteří za námi na ovál do Svitav přijeli.

Naši sporťáci tentokrát opravdu postavili dlouhou trať ve stylu klasického coursingu, což náš naviják a kladky umožňují, takže si pesani opět museli hlídat očima střapeček a koukat, aby ho neztratili. Staří mazáci, kteří jsou zvyklí ve Svitavách běhávat ovál, se drželi střapce první polovinu trati a od druhé půlky to velká část brala na přímo do cíle. Opět nezklamal náš skokan přes zástěny Enzo, který svoji strategii vylepšil a ze startu přeběhl plynule k cíli, zalehl a na střapeček si pěkně počkal. Návrat ke sportovní kariéře z “mateřské dovolené” předem ohlásily dvě stálé běžkyně – Shara a Airín – a přijely posíleny o své potomky, kteří si běh za střapečkem také pěkně vyzkoušeli!

Bylo krásné sledovat běh v kategorii příchozích, kdy ovčandy, borderky, a hlavně amstaf a vipetka běžely poctivě za střapečkem a přitom velmi ladně a rychle. Také jsme měli pár začátečníků z řad ridgebacků a u těchto se také dobře koukalo na to, jak nejsou zkaženi během na ovále a střapeček pěkně sledují očima. Potěšila i účast 5 rr-mimin a ti byli úplně nejlepší, jak se snažili doběhnout střapeček, i když jim zápal dlouho nevydržel. A společný běh všech 5-ti byl opravdu zážitek. 🙂

Všem, kteří se v sobotu dostavili do Svitav děkujeme za účast. Moc děkujeme za výborné rohlíčky – Janče Holoubkové, za koláčky – Katce Navrátilové a Lucce Peckové a slanou roládu Saše Roupcové, vše bylo vynikající!! A Tomovi Peckovi, že tak houževnatě chodil se svojí vynikající slivovicí a dělil se o ni!!

Za fotografie děkujeme Vlaďce Hovorkové..foto od ní ZDE.