Tak máme za sebou naši další plánovanou akci letošního roku a bylo to potřetí, co jsme zavítali do Polničky. Když jsem přemýšlel jak pojmu dnešní článek, napadlo mě krásné přísloví „do třetice všeho dobrého“.

 

Už podle rychlosti a počtu, jak se nám shromažďovaly přihlášky, se dal očekávat rekordní počet nadšenců běhání. V jednu chvíli jsme už pomalu chtěli vyhlásit STOP stav, ale nakonec jsme si řekli, že to nějak dopadne. Jenže v noci na sobotu bylo tak, jak bylo…prostě hrůza, kterou jsme si nepřáli ani v nejhorším snu. Pršelo, a to docela hustě, foukal vítr, a že se nám šlo špatně spát, nemusím snad ani říkat. A že by byl budíček veselejší, tak to ani náhodou. Ještě o půl 7 mírně pršelo a obloha nevěstila nic příznivého. Ale to bychom byli špatní „ RR-sportsmeni“ kdyby nás to odradilo a tak jsme se po snídani dali do příprav závodů. Zatím co jsme chystali trať, probíhala příprava i na překvapení dne – selátko na rožni a začali se sjíždět první nedočkavci. Během příprav už naštěstí přestalo pršet, a ač opatrně, začalo se nebe protrhávat, což nám dávalo naději, že to vše dobře dopadne. I přesto, že jsme měli spoustu práce, po očku jsem sledoval, jak vás přibývalo, a v duchu vám děkoval, že jste se nedali odradit počasím a přijeli. A že vás bylo…počet přihlášených pejsků se zastavil na neuvěřitelném čísle 61.

V plánovaných 10 hodin bylo všechno nachystáno, počasí stabilní, pejsci i páníčci nažhaveni a mohlo se začít naostro. Jak je již dobrým zvykem, začali běhat psi, po nich fenky, následovali naše „naděje a budoucnost“ J a na závěr příchozí nad a do 40 cm. Že jsou naši zRRzouni hodně rychlí všichni víme, ale to co předváděli vipeti…to bylo neuvěřitelné. Bylo nádherné sledovat jejich elegantní běh v plné rychlosti. No, a protože vše probíhalo plynule jako na drátkách, již se sluníčkem nad hlavou a bez větších zádrhelů, stačili jsme, na to kolik nás bylo, docela svižně odběhat dvě kola. Po nich následovala přestávka, během níž jsme měli všichni možnost ochutnat připravené selátko. Podle pohledu na vás a rychlosti jak ve vás mizelo, se opravdu povedlo na jedničku. Jen o tom píšu, už se mi zase sbíhají slinyJ Všichni řádně posilněni, jsme se dali i do třetího kola a i to proběhlo bez sebemenších potíží. A jak je již naší dobrou tradicí během počítání výsledků, běhají se společné běhy všech, kdo mají zájem své pejsky pustit i s jejich čtyřnohými kamarády. Je to vždy nádherné pokoukáníčko na spolupracující smečku při lovu.

Závěrečné vyhlášení výsledků už jen dokončilo krásný den, který jsme si všichni, jak doufám perfektně užili.

Co říct nakonec? Myslím, že přísloví vzpomínané na začátku, se nám všem dohromady podařilo naplnit bezezbytku. Chtěl bych vám jménem celého vedení RR-sportu poděkovat za fantastickou atmosféru, kterou jste po celý den vytvářeli a jsem rád, že jsem mezi vámi viděl nejen spoustu známých a kamarádů, ale i nových tváří, kteří na naší akci byli poprvé. I při tom „fofru“ jsem si všímal jak se spolu bavíte a někteří si možná po delší době měli možnost poklábosit s lidmi, které delší dobu neviděli. A to je vlastně i účelem našich akcí, spojovat stejně „postižené“ lidi a naplňovat motto našeho klubu – UDĚLAT NAŠE PSY ŠŤASTNÉ. Takže ještě jednou DÍKY vám všem a těšíme se na dalších akcích RR-sportu nashledanou

 váš sporťák Péťa Brablík

vysledky Velikonoční coursing

Třída BABY – štěnda 2 – 5 měsíců

  1. místo : Bentleyi Baard Giari Asante
  2. místo : Amon Africa Johari
  3. místo : Aussie Diamond by Rihanna (Dimmi)

Třída DOROST RR – 5 – 15 měsíců

  1. místo : Be Lion-Hearted Hero Anima Animal (Enzo)
  2. místo : Bongo Rusty Magic
  3. místo : Be Unique Angel (Ani)

Třída PSI RR – 15 měsíců – 7 let

  1. místo : James z Korycanských skal
  2. místo : Endy z Korycanských skal
  3. místo : Aron

Třída FENY RR – 15 měsíců – 7 let

  1. místo : Bishara Laini (Shara)
  2. místo : Angie de Jauría Feliz
  3. místo : Chelsea z Korycanských skal

Třída VETERÁN – 7 let

  1. místo : Tusani Ani Pink Lady (Pipi)
  2. místo : Connie z Tikovického vršku
  3. místo : Iris Kirké

Třída PŘÍCHOZÍ nad 40 cm

  1. místo : Honey – vipet
  2. místo : Bond Girl – vipet
  3. místo : Unxia – vipet

Třída PŘÍCHOZÍ do 40 cm

  1. místo : Niki – voříšek
  2. místo : Chico – parson russel teriér
  3. místo : Artuš – italský chrtík

Všem na prvních místech gratulujeme! A ostatním moc děkujeme za perfektní účast a ukázněnost!

Také děkujeme všem sponzorům firmě Mapes, Nutram, internetovému obchůdku Bedog. Zároveň opět děkujeme Obci Polnička, za poskytnutí skvělého zázemí na hřišti a panu Kabrdovi za pronájem chaty na ubytování. 

Vzhledem k hojnější účasti vipetů a jejich rychlosti, budeme kategorii příchozích nad 40 cm upravovat a vipetům – nebo všem chrtům, při přihlášení 3 a více pejsků, uděláme zvláštní kategorii, protože jejich rychlost je s ostatními příchozími nepoměřitelná!

Odkazy na foto dávám hned, protože fotky stojí za to! A je jich celkem…..2 053!!! Noooo máte z čeho vybírat!! 🙂

Moc za ně děkujeme:

Vlaďce Hovorkové- foto ZDE – 1. část a ZDE – 2. část

Katce Novotné – foto ZDE

Heleně Urbánkové – foto ZDE

Jirkovi Tomkovi – foto ZDE

Jardovi Hedvičákovi – foto ZDE

Vaškovi Švejdovi – foto ZDE