Tak je to přesně týden od naší poslední akce – Nutrix Piu´cupu. Je to neuvěřitelný, jak si ta příroda s námi pohrává. Před týdnem by pomalu psa nevyhnal z pelechu a dneska? Azuuuuro. Takže sedím u nás na chatě na houpačce, slunko pálí, mám pivko u ruky, to pro inspiraci a vzpomínám, jak to bylo.

O počasí jsem psát moc nechtěl, jenže když ono minulý týden sehrálo hodně velkou roli. Ještě v pátek, ač bylo Medarda a to jsem se snažil na něj vůbec nemyslet, to po našem příjezdu do Sázavy vypadalo téměř na ideál. Svítilo sluníčko, bylo příjemně teplo, postupně se sjížděli všichni, kdo s námi měli strávit část anebo celý víkend, a nic nenaznačovalo, že by si na nás Medard nachystal něco ze svého arsenálu. Jenže už večer „spustil“ a pokračoval téměř celou noc – přesně podle hlášky „chčije a chčije“.

Že by se mi špatně spalo, se nedá říct. Taky po našem veselém večírku se ani nedivím.  Ale ranní probuzení, když Šárka vstávala a bohužel musela pracovně odjet, mi do smíchu nebylo ani náhodou. Kapky deště bez přestávky bušily do střechy srubu a to docela hustě. Musím se přiznat, že poprvé, za dobu co to děláme, jsem pomalu propadal panice a začínal u mě převládat pocit beznaděje.  Nicméně jsem bojovník a soutěživec a jen tak lehce se bez boje nevzdávám. Takže jsem si řekl, že prostě trať postavíme a uvidíme, co se bude dít dál. S vydatnou pomocí kamarádů, se nám podařilo postavit, myslím, že pěkný a hlavně členitý okruh. Samozřejmě, jak jinak, za stálé přítomnosti deště. A když jsem viděl, že jste se začali v poměrně hojném počtu sjíždět a nocležníci probouzet nic, kromě toho počasí nám nebránilo, abychom začali. Nic, kromě počasí. Takže start jsme byli nuceni odložit a doufat, že se počasí umoudří natolik, že se bude dát běhat. Snad nás tam nahoře mají aspoň trochu rádi a opravdu kolem 11 hod jsme začali. Nikoho jsem nepřemlouval a nechal na vašem zvážení, jestli pejsky pustit, protože tráva byla opravdu mokrá a strach o zdraví našich miláčků měl každý, ale po prvních bězích těch nejodvážnějších, kdy to pejsci očividně bravurně zvládali, a počasí drželo, se do toho pustili k mé radosti i všichni ostatní. Po nutné úpravě trati, kdy jsem musel vzhledem k členitému terénu přidat pár kladek, aby lano jezdilo u země a nehrozilo nebezpečí úrazu, se běhalo a běhalo a běhalo. A já, protože jsem na to byl tentokrát sám, pouštěl a pouštěl a pouštěl a … když jsem si to jen tak letmo sečetl, došel jsem k číslu +- 150. Jo neuvěřitelný číslo co?  Ale i přes to, že párkrát ještě spadlo pár kapek, to probíhalo krásně plynule a všichni si snad do sytosti zaběhali, včetně několika dam. A tentokrát vás musím všechny pochválit, že jste si hlídali start, chodili jste krásně plynule a neměli jsme žádné zbytečné prodlevy. DÍKY VÁM!

Lehce odbočím. Říkal jsem, že snad začnu psát paměti startů jednotlivých pejsků, jezdím už pár let a velkou většinu znám od jejich prvních „krůčku“ na dráze až po dnešek. Jenže ono je to ve většině případů hodně podobné. Poprvé až tak moc neví, co mají dělat a proč mají běžet za tím igelitovým „ nesmyslem“, ale s přibývajícími starty a zkušenostmi to končí stejně. Stávají se z nich v dobrém slova smyslu blázni a páníčci mají hodně moc práce vypustit své miláčky a zachovat si při tom důstojnost. Můžu vám říct, že se někdy velice dobře bavím, když vidím, jak s vámi na startu cvičí. Někdo na to stačí sám, někdo volí variantu „čtyřruč“, prostě co pes to samostatná kapitola vypouštění. Ale co vím bezpečně, největší psí „šílenci“ pochází jednoznačně z Korycanských skal. Nebudu je jmenovat…oni moc dobře ví. Samozřejmě i ostatní jsou na tom hodně podobně a špinavé oblečení po jízdě na trávě hovoří za vše, že Janí.  Ale to jen taková malá vsuvka. A ještě jeden postřeh…tentokrát trať seděla hlavně těm zkušeným pejskům, co už mají nějaký ten start za sebou a svou chytrostí si vyběhali pozice nejvyšší. Absolutní rychlost tentokrát opravdu nebyla tou největší zbraní, spíš naopak. Jak byla trať kluzká a mírně z kopce, jednoduše je to vynášelo a tím přicházeli byť jen o desetinky. Nicméně při vyrovnanosti všech, zkušenost s oválovými běhy se jednoznačně projevila a absolutní vítězka Lara toho byla zářným případem. Její běh těsně kolem sítě mě od začátku nenechal na pochybách, kdo tentokrát vyhraje. Nicméně běhali všichni krásně a myslím, že jim bylo jedno, jak dopadnou, hlavně že se vyřádili na louce.

Co říct závěrem? Snad, že na to jak to vypadalo ze začátku mizerně, tak se akce nakonec opět vydařila ke spokojenosti nás i našich miláčků. A že jsme zmokli? No a co, vždyť to byla jen voda a ta uschne.

Na úplný závěr bych chtěl ještě jednou poděkovat sponzorům Nutrix Piu´Cupu, rodině Helešicových, za krásné dárky všem zúčastněným a hlavně vítězům. A vám všem, že jste se nenechali odradit počasím, přijeli a věřili, že to zase nějak zařídíme a že se bude běhat. Děkuji také všem, co s námi byli ať už část, nebo celý víkend, za skvělou společnost, bylo to bezvadný. S velkou většinou se zhruba za měsíc potkám na SC 2012 v Herolticích a s ostatními se už teď těším na shledanou na další akci rr-sport clubu, které jsou uvedeny v sekci Chystané akce.

Váš sporťák Brablík

NA fotce BONGO, LARA, NIKI..vítězové svých kategorií

nutrix sazava 2

Výsledková listina vysledky Nutrix Piu´Cup.

Za fotografie děkujeme : 

  • Vlaďce Hovorkové…..fotky ZDE
  • Katce Novotné…… fotky ZDE
  • Vaškovi Švejdovi……. fotky ZDE

Speciální poděkování patří našim sponzorům rodině Helešicových za jejich krásné ceny a také za zajištění občerstvení.

http://helya.cz/

Také děkujeme provozovateli Hotelu Sázava paní Janáčkové, za pronájem prostor…chatek, hotelu, louky na běhání.

Výsledky na prvních čtyřech místech:

KATEGORIE DOROST RR:

  1. BONGO Rusty Magic
  2. ENZO
  3. Be Unique Angel Anima Animal
  4. RICHIE

KATEGORIE PSI RR:

  1. ARON
  2. ASAD
  3. JAMES z Korycanských skal
  4. Cooky Crumb Helya Ridge

KATEGORIE FENY RR:

  1. LAMBRA Katama King
  2. CHELSEI
  3. ASSIMA
  4. JENNA

KATEGORIE VETERÁN/(KA) RR :

  1. Tusani Ani Pink Lady
  2. Connie z Tikovického vršku

KATEGORIE PŘÍCHOZÍ NAD 40 cm:

  1. ANGIE – kříženec pitbul
  2. AKIM – amstaf
  3. ARTY – belgický ovčák terveuren

KATEGORIE PŘÍCHOZÍ DO 40 cm :

  1. NIKI – voříšek
  2. TARA – voříšek

KATEGORIE CHRTI :

  1. BOND GIRL – vipet
  2. AKIM – vipet

ABSOLUTNÍ VÍTĚZ RR:  LAMBRA KATAMA KING (13:87)

NEJRYCHLEJŠÍ PES/FENA PŘÍCHOZÍCH: ANGIE – kříženka pitbul (14:51)

NEJRYCHLEJŠÍ CHRT : BOND GIRL – vipet (13:34)