Další naše tréninkové běhání jsme uskutečnili v novém areálu Kempu Javorová skála u Prčic, který nám byl doporučen našimi kamarády od buldočků, jako vhodná lokalita na další Summer Camp. Před takto velkou akcí jsme si chtěli vyzkoušet, jak se nám bude v kempu líbit a pejskům běhat.

Týden před touto akcí podzim ukázal svou nádhernou tvář a sluníčko svítilo tak, že se dalo chodit v tričku a my si tajně přáli, aby nám toto nádherné počasí na běhání vydrželo. Tentokrát jsme, ale neměli na počasí štěstí!!

Protože tato akce byla vyhlášená jako víkendová, sjížděli jsme se všichni v pátek večer na místo určení. I když někteří nadšenci přijeli za bílého dne, většina zúčastněných dojela do kempu za tmy a byla to v skutku dobrodružná cesta, protože navečer začalo pršet a při dojezdu dokonce už sněžilo a byla pěkná mlha. Kemp se nachází v nadmořské výšce cca 700 m.n.m. Kdo neměl navigaci, bloudil a i s navigací se cesta hledala špatně! Ale můžu říct, že dojeli v pořádku úplně všichni i když někteří ještě na letních pneumatikách. Tajně jsme si přáli, aby ráno bylo pěkně a naši pejsci si mohli užít tréninkového běhání.

Opak byl pravdou!! Ráno jsme se probudili do pěkné mlhy a mrholení. Ještě před desátou hodinou, při stavění dráhy a natahování lana, jsme kluky vůbec neviděli a jen jsme se domnívali, kudy dráha povede. Nic méně jsme naznali, že běhat se bude, protože i přes to šílené počasí dojeli na trénink nahlášení pejsci a tak jsme trénink nechtěli rušit. Při dopoledních bězích si naši zrzavci dávali několik koleček za sebou a vůbec jim nevadil ani drobný déšť a ani mlha do které vbíhali. No a my tajně pořád doufali, že se počasí aspoň trošku umoudří!! Bohužel…..po obědě sice mlha opadla, ale místo mrholení a slabého deště, začalo chumelit, takže druhá část tréninku už proběhla na zasněžené louce. Nicméně i s tímto terénem a změnou počasí se pejci krásně popasovali, zaběhali si pro zahřátí opět několik koleček za sebou a nikomu se naštěstí nic nestalo, za což jsme byli velice rádi.

Pořadatelé v akci :))

javorovka

Trénink se tedy uskutečnil za šíleného počasí, ale v pohodové atmosféře, kterou si nejvíce užili naši zrzaví miláčci. My páníčci jsme se poté museli pořádně zahřát teplými nápoji v restauraci….a venku mezitím sněžilo a sněžilo…….Po večeři nám Honza Vlček udělal přednášku o práci v Záchranné brigádě kynologů Praha, které je členem, o jejich práci, výcviku, zkouškách a všemu, co souvisí s touto záslužnou aktivitou. Přednáška byla velice zajímavá, Honza nám odpověděl na spoustu dotazů a byl velice vstřícný. Všichni jsme byli zvědaví na ráno, kdy nám přislíbil názornou ukázku záchranářské práce s Gertem, při vyhledávání ztracených osob….a pořád sněžilo……

Ráno nás čekala kompletně zasněžená krajina s cca 16 cm napadaného čerstvého sněhu. Dopoledne jsme si dali rozcvičku při odhazování sněhu z našich plechových miláčků. Poté se většina rozešla po skupinkách na procházky po krásném okolí a těsně před obědem proběhla za pomocí dvou figurantek slibovaná ukázka záchranářské akce. Pak již následoval jen oběd a postupné loučení s odjíždějícími účastníky víkendové akce!! I přes velice nepříznivé počasí se domníváme, že se akce vydařila a společně jsme si užili 2 dny v krásném prostředí Kempu Javorová Skála!

Sjezdovka Moninec….foto pátek 26.10.2012

moninec-podzim

Sjezdovka Moninec neděle 28.10.2012

moninec-zima

Tímto děkujeme i provozovatelům kempu, manažerce paní Fialové a personálu restaurace za vstřícnost, kuchařům za výbornou kuchyni a již nyní se těšíme na léto 2013 a náš další Summer Camp!