Tak a je za námi poslední akce letošního roku pořádaná našim klubem. I tyto závody probíhaly ve výborné atmosféře, i když v pěkně mrazivém počasí. Ale pěkně po pořádku…..

Do Svitav jsme dojeli už v pátek, protože předpověď ukazovala, že bude pěkně mrazivo. Pepa se s Petrem rozhodli, že půjdou do areálu dát ohřívače, aby se vytopila aspoň trochu kuchyň a také klubovna, ve které by se dalo případně ohřát. Již při příjezdu nám teploměr ukazoval -17oC a dalo se předpokládat, že ráno bude také pěkně mrazivé.

Sobotní ráno nás tedy přivítalo jasnou oblouhou a teplotou -18oC. Naše zrzky se klepaly i v oblečcích a po vyběhnutí z auta v areálu nevěděly, zda nemají levitovat, aby se nemusely dotknout tlapkami země. Takže putovaly do auta, aby neumrzly a já začala vítat nadšence na běhání, které neodradil ani ten velký mráz. Na poslední závody dojelo skoro 40 psů a myslím, že můžeme říct, že i tato poslední akce se mimořádně vydařila. Po závodech v Polničce, kdy se nám osvědčilo, že každý účastník dostal startovní listinu a hlídal si pořadí, byla i na tyto závody startovní listina připravena. Musím opět všechny pochválit, že se řídili přiděleným pořadím a všechny tři kola byla tím pádem rychle odběhnuta. Po celé závody nás provázelo jasné počasí a slunce i přes vysoký mráz příjemně hřálo.

I když jsme si mysleli, že po odběhnutých třech kolech pustíme opět párové běhy, zradilo nás coursingové zařízení, kterému zřejmě nesvědčil mráz a proto ho sporťáci raději odstavili a půjde na plánovanou prohlídku, aby jsme ho mohli v roce 2013 opět plně využívat. Takže jsme jen spočítali běhy a vyhlásili výsledky. Tímto se tedy omlouváme všem, kteří se těšili, jak si na závěr pustí pejsky jen tak za střapečkem.

Na tomto místě bych chtěla poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli! Pepovi a Peťovi za obsluhu navijáku v tom mrazu. Dále těm, kteří pomáhali se stavbou a úklidem dráhy a Zdenkovi Jalovému za přesnou časomíru!

Také děkuji Markétě Andrýsové za výrobu nádherných kokard!! Opravdu se moc povedly a pejskům strašně slušely!

Další poděkování za dárečky pro vítěze patří internetovému obchůdku BEDOG a jeho provozovatelce Hance Paclíkové (www.bedog.cz

A za hlavní cenu pro Absolutního vítěze rr (softshelový obleček) opět moc děkujeme rodině Helešicových (www.helya.cz)

Ještě mi zbývá poděkovat Katce Novotné za to, že tak obětavě fotila a mezitím odbíhala pouštět své tři pesany. A úplně za závěr tohoto děkovacího odstavce, opravdu moc děkuji Majce Sehnalové za zajištění perfektního občerstvení!! Její smažený sýr v bulce, gulášová polévka a mufíny byly dokonalé!! 

Fotografie ZDE

Výsledková listina vysledky Mikulášský coursing

Pořadí jednotlivých kategorií :

PSI RR:

  1. Be-Lion Hearted Hero Anima Animal (Enzo)
  2. James z Korycanských skal
  3. Cooky Crumb Helya Ridge – Pluto

FENY RR:

  1. Bishara Laini (Shara)
  2. Aziza Gree-Gree
  3. Unique Angel By Anima Animal (Ani)

VETERÁN RR:

  1. Chinara Al Kham-Sa
  2. Asad
  3. Tusani Ani Pink Lady (Pipi)
  4. Agáta Maka-Boma

DOROST RR:

  1. Bentleyi Baard Giari Asante
  2. Failien Maka-Boma
  3. Adenike Hope Sweet Ridge
  4. Theya

BABY příchozí:

1. Betty – kolie krátkosrst.

PŘÍCHOZÍ NAD 40 cm:

  1. Danny – zlatý retrívr
  2. Engie – kříženka pitbul
  3. Jenna – irský teriér
  4. Dag – zlatý retrívr

PŘÍCHOZÍ DO 40 cm:

  1. Nicky – kříženka
  2. Boggie Balgaro (Kira) – amstaf

ABSOLUTNÍ VÍTĚZ RR: BISHARA LAINI – časem 14,87

NEJRYCHLEJŠÍ PŘÍCHOZÍ NAD 40 cm : DANNY – zlatý retrívr – časem 16,12

NEJRYCHLEJŠÍ PŘÍCHOZÍ DO 40 cm : NICKY – voříšek – časem 16,99