Summer Camp 2013  je za námi. Přiblížit těm, kteří se jej nezúčastnili, tu úžasnou atmosféru je nereálné a tak jsme se pokusili alespoň shrnout průběh jednotlivých dnů, doplnit jej o výsledky jednotlivých soutěží a odkazy na fotogalerie tak, aby si každý mohl udělat obrázek o jak úžasnou sportovně-akčně-zábavnou-dovolenou se jednalo.

Text je v celku rozsáhlý, je proto rozdělený na dvě části a to část první popisující dění na campu od příjezdu v sobotu 6.7.2013 do středy 10.7.2013 a část druhou popisující dění na campu od čtvrtka 11. 7. 2013 až do odjezdu v sobotu 13. 7. 2013.

Věřím, že se Vám na campu líbilo a že se příští rok sejdeme znovu. A pro ty co se letos nezúčastnili doufáme, že bude toto krátké povídání dostatečným důvodem, aby se přidali.

 

Sobota: příjezd, ubytování a prasátko

V sobotu byl nSnímek 020aplánován pouze příjezd, ubytování a seznamovací večírek u pečeného selete. S ohledem na loňský úspěch jsme i letos nechali selátko připravit naším kamarádem. Věříme, že to bylo milé překvapení pro všechny účastníky SC 2013 a že si na něm všichni pochutnali. Tentokrát bylo o něco větší než vloni a tak si ještě v noci někteří z nás pochutnávali na  tom, co se nestačilo večer dojíst.

 

 

Neděle : Závody v coursingu – rovinka cca 250 m

Poháry Vzhledem k tomu, že jsme sebou na camp nebrali zástěnu, první závody jsme nachystali ve stylu “slušovické rovinky”. Louka byla dostatečně dlouhá  na to, aby se postavila trať cca 250 m. Zvládli jsme i vzdálený start s ručním spuštěním časomíry. I když někteří čtyřnozí závodníci chtěli v prvním kole zatáčet tak, jak jsou navyklí z oválových běhů, druhé běhy zvládli s jistotou a krásně se na ně koukalo. Výsledky nedělních závodů jsou zde:

363 kBCoursing

Ze závodů máme díky nadšeným fotografům i krásné fotečky, které najdete na následujících odkazech:

Fotky Vlaďka

Fotky Ivana Tichá

 

Pondělí: MDD aneb Malé Družinové Dovádění pod heslem “návrat do dětsví” – v režii Brablíka

Snímek 164Abychom dali po včerejších závodech odpočinout chlupatcům, připravil si Peťa tradiční vypečené týmové hry. Při jednotlivých disciplínách jsme si nejen zasoutěžili, ale taky se hodně nasmáli. Bylo vylosováno 10 pěti až šestičlenných družstev, díky čemuž se zapojili v podstatě téměř všichni dospělí účastníci SC, včetně nováčků, kteří se rychle dostali do nálady, která nás pak provázela celým SC. Kompletní výsledky budou co nevidět.

Fotky si opětovně díky úžasným a zapáleným paparazzi můžete prohlédnout na následujících odkazech:

Foto Vlaďka

Foto Katka Novotná

Výsledky MUŽI:

36 kBMDD muži

Výsledky ŽENY:

36 kBMDD ženy

Výsledky DRUŽSTVA:

59 kBMDD družstva

 

Úterý: Dogtrekking pod vedením Vildy Čekajleho

Snímek 114Na úterý byly pro účastníky SC připraveny dvě výletní trasy v délce 7 km a 12 km. Každý se mohl rozhodnout, jak dlouhou trať půjde, s kým ji půjde a jaké zvolí tempo. Jedinou podmínkou bylo držet se tratě, kontrolovat si kontrolní otázky a mít psa pokud možno na vodítku nebo na postroji, alespoň v těch částech tratě, kde by volně pobíhající psi mohli způsobit problém.

Od Vildy jsme dostali vytištěný perfektní popis tratě, který patrně přispěl i k tomu, že nikdo nezabloudil a všichni zdárně došli do cíle, včetně 5-ti malých prcků.Ti si vyšlápli na trať 7 km v doprovodu rodičů a příbuzných. Tři muži a jedna žena trať běželi a ostatní si zazávodili oproti běžcům v poklidnějším, ale i tak svižném tempu.

Ačkoliv měly jednotlivé tratě do klasického dogtrekkingu daleko, daly většině účastníků zabrat, což se promítlo i do jejich schopnosti “číst” :-D, případně si v pořádku zapsat odpovědi na kontrolní otázky. Výsledné penalizace za špatně zodpovězené, nebo uplně vynechané otázky tak u mnohých výsledný čas výrazně prodloužily a zamíchaly tak celkovým pořadím.

Přesto se jednalo o pěkný výlet, okolí Monínce je opravdu nádherné a nabízí krásné výhledy do okolní krajiny. Bohužel, tam kde jsou krásné výhledy, bývají zpravidla i kopce :-). Závěrečný výšlap zpět ke kempu si asi budeme pamatovat všichni, nemluvě o těch, kteří jej běželi a zaslouží si obdiv.

Výsledky (budou vloženy)

 

Středa: Závody C+A (coursing a agility)

C+AVe středu byl naplánován kombinovaný závod v coursingu (dopoledne) a v agility (odpoledne). Závodů v coursingu se zúčastnilo 58 pesanů a agility si, až na pár vyjímek, dali také všichni. Všichni psi si opětovně krásně zaběhali a to jak v rámci ranního coursingu, tak v rámci agilit, pro který připravila Katka Novotná výborný parkur uzpůsobený jak začátečníkům, tak pokročilým. Jak je patrné z fotek, zejména v rámci závodů agility si často se svými čtyřnohými miláčky zazávodili i jejich páníčci ve snaze přimět své svěřence k překonání jednotlivých překážek.

Věříme, že závod byl pro všechny účastníky dobrou motivací k tréninku a že budou příště výkony jednotlivých závodníků ještě lepší ;-).

Výsledky závodu C + A jsou zde:

271 kBVysledky C+A

Fotky ze závodů si můžete prohlédnou na následujících odkazech:

Foto Vlaďka

Snímek 480Středa byla kromě závodů C+A výjimečná ještě jednou událostí a to výbornou diskotékovo-rumovou párty, ke které nám hudba hrála až do dvou do rána. Vzhledem k tomu, že se kemp nachází na samotě, nikdo hlasitou hudbu moc neřešil a tak se všichni bavili v rytmu rozličných písní mnoha žánrů, které nám pouštěla manažerka kempu, ze které se vyklubal zdatný DJ.

A aby zážitků za ten den nebylo málo, tak se pár odvážlivců dalo, pod vedením “indiána” Ládi Krutila, do přecházení ohniště s rozžhavenými uhlíky bosýma nohama. Jak jsme se všichni, kdo tento rituál  absolvoval shodli, byl to velice silný, emotivní zážitek.