….takže pokračujeme…..

Čtvrtek – “Etnické hry” + karneval

IMG_5488Čtvrtek byl prvním dnem z celého týdne, kdy nám počasí moc nepřálo. Probudili jsme se do pošmourného rána, kdy obloha nevěstila nic dobrého. Naštěstí bylo jen chladno a nepršelo. Láďa rozdělil lidi do tříčlenných družstev tak, aby se zapojili opět všichni dospělí účastníci SC. Tentokrát jsme nestříleli z luku a ani neběhali po opičí dráze, ale museli jsme hned prvním soutěžním úkolem pěkně potrápit mozkové závity. Text nebyl vůbec jednoduchý a najít písmenka v lese a správně je dosadit do textu probral nejen ty, co to psali, ale i ty, co běhali do lesa a ty písmenka hledali. Následovalo přenášení pejska, poté vikingský souboj (přetlačování) a po obědě jsme pokračovali hrou na “slepou bábu” kdy celé družstvo muselo hledat se zavázanýma očima podložku, která byla umístěna někde na zemi. Posledním úkolem byl text písně, ve stylu “tiché pošty”. Dle fotek je vidět, že jsme se opravdu snažili, aby jsme zadané úkoly splnili co nejzodpovědněji a určitě je všichni plnili s úmyslem vyhrát. Zejména vikingský souboj byl opravdu vyčerpávající, takže se všem hodila přestávka na oběd, aby doplnili vynaloženou energii.

Výsledky klání :

186 kBetnicke hry vysledky disciplin (1)

Konečné pořadí :

69 kBetnicke hry konecna tabulka

Fotky Vlaďka (etno i karneval)

Večerní karneval a  dětská stezka odvahy

Snímek 587Na karneval se těšily zejména děti, ale jsme rádi, že jej i dospělí vzali zodpovědně a většina měla krásné masky. U některých jsme se opravdu upřímně zasmáli u jiných jsme museli ocenit originalitu. Děti se z karnevalu přesunuly do lesa na stezku odvahy. Margitka se Zdenkem připravili svíčkami vyznačenou trasu, po které se rozmístili dospělí v maskách, aby děti trošku postrašili. Všechny děti to zvládly i když to bylo opravdu strašidelné!! Můžu potvrdit, protože jsme si ji také prošli a ti co strašili to dělali dost přesvědčivě. Děti šly po stezce odvahy spát a dospělí to opět táhli do pozdních nočních hodin a tentokrát ti co vydrželi sedět venku zaslouží obdiv, protože teplota klesla na 9 st. Takže žádné horké noci, ale pěkná kosa! :))

 

Pátek – Železný ridgeback v režii Pepy Sehnala

IMG_6004Železný ridgeback se za normálních okolností skládá z disciplín – plavání – kolo – běh. Vše absolvováno s pejskem na vodítku. Vzhledem k tomu, že rybník byl od kempu vzdálen asi 2 km a cesta k němu byla značně problematická, byla disciplína plavání vyškrtnuta. O to víc si závodníci zajezdili na kole a zaběhali. Na start se letos postavilo pouze 6 nejstatečnějších  žen a 5 mužů. Další si zřejmě na tento náročný závod netroufli, ale o to víc fandili. Všichni závodníci včetně psů závod zdárně dokončili bez zranění a zaslouženě mohli odpoledne už jen relaxovat . V odpoledních hodinách si ještě zazávodily děti v dětském železňáčkovi a na rozdíl od dospělých vypadaly i po zdolání trati, že mají energii na rozdávání a  nejsou vůbec unavené. Při vyhlašování výsledků nás Pepa opět všechny překvapil nádhernými cenami, kdy nechal pro soutěžící namalovat 5 krásných obrazů a věřím, že všichni, kteří tento obraz vyhráli z něj byli nadšení.

Večer jsme potom strávili v pohodovém duchu, probírali jsme zážitky z celého týdne, po půlnoci si opět zatančili náš taneček a rozešli se spát…..

189 kBVýsledky železný RR

Fotky Vlaďka

Brablíkovo slovo na závěr 🙂

Byl to skvělý týden a určitě se mnou , kteří jste  absolvoval více ročníků, budete souhlasit, že letošní SC, se právem zařadí na přední místo ze všech proběhlých. A podle ohlasů těch, co s námi byly poprvé, jsme je mile překvapili  🙂

Základem všeho, bylo samozřejmě nádherné počasí, které nám “zaplaťpánbůh” po celý týden přálo, snad kromě čtvrtku. Sluníčko se do nás opíralo a hřálo, i přes poměrně vysokou nadmořskou výšku (720 m) a po letošním “bezjaří” , jsme si ho všichni užívali plnými doušky. Díky tomu mohl, bez výjimky, proběhnout celý připravený program, což se nám v minulosti mockrát nepodařilo. A za to, že byl hodně povedený, patří obrovské poděkování všem, kdo se s námi na jeho přípravě podíleli.

No a samozřejmě bez vás, kteří jste na naše, mnohdy bláznivé, soutěže přistoupili, by to nešlo vůbec. Většina už věděla co od nás může očekávat a tak byli po loňsku duševně připraveni téměř na všechno, ale “nováčci” nevěděli do čeho jdou a co je čeká 🙂 Jsem moc rád, že velice rychle odhodili ostych, zapojili se do všeho a prostě se bavili se všemi ostatními. A o to nám v prvé řadě šlo, užít si týden se stejně “postiženými” lidmi . Celý týden jsem se zase koukal okolo sebe a jen se mi potvrdilo, že s námi prostě nejezdí lidi, kteří se nechtějí bavit. Týden je to sice náročný, únava po skončení veliká, ale dovolím si tvrdit, že příští rok se sejdeme v téměř stejném složení jako letos a už teď se na Vás všechny těším na Javorové skále NA SHLEDANOU.