Jsou za námi poslední závody letošního roku a skončili jsme asi nejlépe, jak jen to mohlo jít. Sice jsem si v týdnu říkala, že počasí zase hlásí nic moc a že bude asi určitě hodně chladno, ale teda počasí překvapilo jak jen nejvíce mohlo a na 12. listopadu bylo prostě nááááádherně!! Přijelo za námi běhat 60 psů a byla to velká paráda!

Vzhledem k tomu, že chlapi sporťáci postavili úplně luxusní trať, nedostavil se vůbec žádný zádrhel, tak dopolední i odpolední závody probíhaly v pohodové a přátelské atmosféře a myslím, že jsme si to užili jak my, tak Vy všichni ostatní a hlavně Vaši psi, protože začátek závodu byl do kopce a psi museli hodně máknout a dráha byla dlouhá skoro 300m. Snad nejdelší, jakou jsme kdy měli. Proto se nám tento areál tak moc líbí, že louka nabízí velkou variabilitu, jak dráhu postavit.

Ptali jste se mě, zda-li se nedají více rozdělit kategorie příchozích psů. Upřímně říkám, že ne. Jde udělat rozmezí psů do 40cm, nad 40cm a můžeme posunout hranici psů nad 60cm v kohoutku. Na plemena to opravdu rozdělovat víc nejde. Možná se to někomu nelíbí, ale je to skoro nereálné to takto udělat, protože se nehlásí zase tolik rozdílných ras. U pitbulů i stafbulů je to trochu jiné. Ze začátku jsme je měli také jen v příchozích, ale protože jich začalo jezdit před covidem opravdu hodně, udělaly se kategorie sólo i pro ně a i tak víme, že to není úplně podle jejich zvyklostí. Že i oni mají své závody rozdělené více podrobněji.  Ale musíte zase chápat, že jsme primárně spolek chovatelů rhodéských ridgebacků a akce se dělaly a dělají hlavně pro ně. A také nemůžeme oceňovat 20 kategorií. To by naše akce nestály 300 Kč, ale třeba 700 Kč, abychom měli také na ceny. Tak to jen k vysvětlení, proč to děláme, jak to děláme. Ale i tak jsme nesmírně rádi, že si k nám najdete cestu a komu nejde úplně o ceny, ale hlavně o to, aby si psi zaběhali bez stresu, zda-li opravdu poběží, tak u nás jste opravdu vítáni. A jsme za Vás strašně rádi.

Absolutním vítězem se u ridgebacků stala opět Gwennie Czech Paradise Ridges – Kira Lady Jelínkové a myslím, že tato fenka nemá mezi ridgebacky moc konkurenci a je opravdu neuvěřitelně rychlá a člověk by neřekl, že jsme ji na 3 našich akcích, ještě když byla v dorostu, rozbíhali, protože sama nechtěla běžet. Teď je z ní zapálená závodnice a velká srdcařka.

Lada a Kira

Absolutní vítězkou u pitbulů se stala Sweet Revenge majitelky Jany Chajbuliny. Také velmi velká srdcařka.

Jana a Rewinka

A u stafbulíků nemá skoro konkurenci Angels Baby Gold Machine majitelky  Beaty Kubeczkové.

Beaty dcera a Baby

Tentokrát máme i hodně fotek, hlavně z dopoledních závodů a za ně moc děkuji Monice Pažinové a fotky ZDE

Pak fotil i Patrik Skřížala a fotky jsou v odkazu ZDE

A část dopoledních závodů a hlavně odpolední závody fotil Michal Sedláček a jeho fotky jsou ZDE

Výsledky dopoledních závodů Chrtů + Příchozích + Bull plemen

235 KBrrsport-vysledky-4.-zavody-chrtiprichozibull

Výsledky odpoledních závodů RR :

226 KBrrsport-vysledky-4.-zavody-rr

 

A jako vždy na závěr chci poděkovat všem, kdo za námi na závody celý rok jezdí. Bez Vás by to nemělo cenu dělat. Je pravda, že před covidem jezdilo více psů, ale zrovna na posledních závodech jsme měli 60 psů a myslím, že je to tak akorát, aby nebyly velké prostoje a vše šlo hladce. Takže děkuju!!

Také děkuji moc klukům Honzovi a Peťovi, že je to pořád baví a že vymýšlejí nové a hlavně bezpečné tratě, aby to bylo zajímavé jak pro psy, tak i pro lidi. A také děkuji Adélce Bukovské za její pomoc s cenami. A na konci závodů děkuji úplně všem, kdo klukům pomáhali bourat dráhu. Je to také velká pomoc.

A co bude v roce 2023?? Tak to sama ještě nevím. Pokud budu brát naše akce bez možnosti spaní pro ty, co chtějí přespat, tak areál na Pilské nádrži budeme i nadále využívat. Zkouším domluvit ještě jeden areál, ale tam ještě uvidíme co a jak. Přijde mi, že je to celé trochu víc složitější a hlavně dražší. Nicméně se budeme snažit, abychom v březnu opět nastoupili a zahájili sezónu 2023 snad znovu s Kvapíkem, který měl letos pauzu.

TAKŽE AHOJ v roce 2023!! Šárka a kluci sporťáci Petr a Honza!!