A začnu svou obligátní větou: “Jsou za námi” – 1. Závody v coursingu ve Žďáře nad Sázavou na Pilské nádrži. Měli jsme od listopadu dlouho volno, tak jsme se na tyto závody už těšily. Sice jsme přehazovali místo konání akce i místo na spaní, ale to vůbec nevadilo. Louka na Pilské nádrži totiž skýtá velké množství variability, jak postavit trať, tak, aby to psy bavilo a nebylo to pořád stejné a areál v Zubří je na krásném místě u lesa, takže klid, ticho a pěkné procházky.

Závody jsme měli rozdělené nad dopolední pro příchozí, chrty a bulíky a odpolední pouze pro ridgebacky. Dopolední závody byly okořeněny silnějším větrem a trochou deště, a vlastně i odpoledne asi 7 minut pršelo, ale jinak bych řekla, že nám počasí přálo a slunce svítilo po většinu závodu.

Bylo nahlášeno 54 psů a přijelo běhat 49 psů, takže za nás byla i pěkná účast.

Absolutním vítězem u ridgebacků se opět suverénně stala  Gwennie Czech Paradise Ridges – Kira, majitelky Lady Jelínkové – se součtem dvou nejrychleji zaběhnutých kol – 0:36.66.

Absolutním vítězem mezi APBT/AST se stala Sweet Revenge, majitelky Jany Chajbuliny – se součtem dvou nejrychleji zaběhnutých kol – 0:37.13.

Absolutním vítězem mez SBT/ABT se stala opět Angel Baby Gold Machine, majitelky Beaty Kubeczkové – se součtem dvou nejrychleji zaběhnutých kol – 0:42.02.

Závody tedy hodnotíme velice kladně. Trať byla super postavená, nikdo se nezranil, vše probíhalo bez nějakého zaváhání a ta trocha deště nikomu nevadila.

Fotky nám opět z dopoledních závodů pořídila Monika Pažinová a jsou ZDE 

Dopolední a také odpolední závody fotil i náš dvorní fotograf Michal Sedláček a jsou ZDE

Oba závody také fotil a natáčel Patrik Skřížala s kamarádem. Fotky jsou ZDE

Moc klukům děkuji a těším se na nějaké video, co z jejich snažení vzejde.

Výsledky odpoledních závodů RR:

216 KBrrsport-1.-zavody-vysledky-rr

Výsledky dopoledních závodů Chrti, Příchozí, Bull :

228 KBrrsport-1.-zavody-vysledky-chrtiprichozibull

 

Všem ještě jedno děkujeme za příjemnou účast a těšíme se na nějaké další naší akci.