Tak jsem se hecla a o proběhlých závodech napíšu nějaké malé povídání už dnes. Když člověk zamlouvá dubnový termín, tak předpokládá, že jaro bude v plném rozpuku a že si budeme užívat zeleně, rozkvetlých stromů a slunce. Pravda v dubnu už nějaké teplejší dny byly, ale nám bylo lepší počasí odepřáno a předpověď, že bude zima, opět vyšla. Ale i tak jsme se báli, že bude ještě hůř. Závody jsme odvolávat nemuseli i když bylo chladno a odpoledne nám začalo mírně mrholit, vše proběhlo, jak mělo a myslím, že si všichni pesani dostatečně zaběhali.

Tentokrát jsme se s našimi závody asi ani nestrefili do dobrého termínu, protože se pořádaly i jiné akce, takže nedojelo tolik psů, kolik nám běžně jezdí, ale vzhledem k tomu rázu počasí to tentokrát snad ani nevadilo. Kluci postavili dráhu dlouhou cca 210 m a jak už to bývá u RR se nám to mírně protahovalo tím, že si občas musí zaběhat i pánečci, aby jejich svěřenci oběhli celé kolo, ale od toho to máme takové lidové a né tolik přísné. Odpolední závody bull plemen probíhají úplně v pohodě, tam se málokterý pejsek vrací a tak to odsypává rychleji. Jen bulíkům začalo mrholit, tak to měli trošičku horší v tom počasí. Nicméně 3 kola si odběhali všichni a někteří jedinci i 5 kol.

Ceny jsme pojali také jarně. Byly jiné a tak doufám, že se Vám aspoň trochu líbily. Po těch 9 letech, co to pořádáme mi už pomalu dochází inspirace, co pořád kupovat. Takže teď to byly víceméně hračky a příště…..to uvidíme. 🙂 Také jsme museli sloučit kategorii Příchozích do a nad 40 cm, abychom je mohli vyhlásit. Nedojely nám všechny veteránky rr a také dorostenci. Ale i přes to vše, závody proběhly v příjemném, jen trochu chladnějším, duchu :))

U RR se nám absolutní vítězkou, která snad nemá konkurenci, opět stala A´Mumbi Thembi Kwayera manželů Fiantových, která měla čas součtu dvou nejrychleji měřených kol – 35:34

Nejrychlejším psem mezi příchozími byl belgický ovčák Malinois – BAKIKE BIBI PROTEA Moravia Masai Mara, majitelky Michaely Veličkové s časem dvou nejrychleších kol – 35:55.

Nejrychlejším psem mezi Bull plemeny se stala pitbulka ERIN majitelky Denisy Veselé se součtem časů – 36:00

Výsledková listina RR a Příchozích:

Výsledková listina BULL plemen:

Fotky odpoledních závodů a je tam i kousek dopoledních závodů od Moniky Pažinové  https://jassice.rajce.idnes.cz/Coursing_Vysoke_Pole_2._zavod/?

A další odkaz na fotky od Michala Sedláčka, který fotil dopolední závody:

https://www.facebook.com/pg/MichalSedlacekFoto/photos/?tab=album&album_id=2053491468081351

A ještě jedny fotky od Jany Doubkové :

FOTO

A na závěr opět poděkování teď hlavně Hance Paclíkové, která i přes velké problémy s autem dojela a dovezla pro Vás krásně ručně dělané a originální kokardy!! Verče Fiantové opět za pomoc s organizací a Ilonce Novotné za pomoc při prezenci.

Budu věřit, že závody, co budeme pořádat v červnu už proběhnou v krásném a teplém počasí a že si je všichni opět moc užijeme! Budeme se na Vás opět těšit.