Ani nevím, jak po tak dlouhé době začít. Podzim se nám tak nějak nepodařil podle našich představ i když závody nakonec proběhly a dopadly dobře. Ale ty nervy! Prvně nám skončil areál na Vysokém Poli. Pak sehnat nahonem areál, kde se dá nejen běhat, ale i přespat a ještě k tomu volný termín, aby se to hodilo všem. Tak se stalo, že se 4. závody nemohly uskutečnit v září a proběhly až na začátku října a na úplně novém místě jak pro Vás, tak i pro nás. A ještě k tomu nám nemělo přát ani počasí a navíc se zkomplikovaly dalšími závody bull plemen. Nicméně nakonec úspěšně proběhly a jsem za to ráda. Byla jsem už hodně skeptická.

Na středisko na Nesměři jsme byli hodně zvědaví, protože jsme se tam byli jen 1x dívat a věděli jsme, že leží v nádherném údolí řeky. Ale v podstatě jsme nevěděli velikost louky, ani to, jak bude probíhat ubytování. Do toho hlásili, že celá sobota proprší. Pátek tomu vůbec nenasvědčoval a při příjezdu bylo příjemně a chlapi trať postavili. Louka, na které se běhalo nebyla nijak velká, ale o jiné jsme neměli ani tušení, tak byla prostě jednou trať kratší.

Do sobotního rána jsme se vzbudili s deštěm a né jen tak zavlažovacím. Ale pořádně pršelo. Do toho jste začali posílat zprávy, že u Vás také prší, ale že jedete, tak jsem si prostě řekla, že ty závody musíme uskutečnit. Petr byl velice skeptický a chtěl, abych je zrušila. Hodně jsem sledovala radar a když jsem zjistila, že kolem poledne už pršet nemá, tak hurá do toho. A bylo to opravdu tak. Po 11 hod. přestalo pršet a dokonce sem tam vykouklo sluníčko. Také občas proběhla menší přeháňka, ale nic dramatického. Až u posledního kola a u posledních tří psů začalo znovu pršet jako z konve, ale všichni závody odběhali a nikomu se naštěstí nic nestalo!!

Až v neděli při odjezdu nám správce areálu ukázal veeelkou louku, která je pro naše potřeby naprosto ideální a kde budeme v příštím roce určitě běhat, protože se na Nesměř vrátíme.

Jinak u RR se nám událo jedno velké překvapení a absolutem se stal pes, který ještě neběžel pořádně žádné závody, protože prostě sám neběhá, ale při té kratší trati to dal s velkým zápalem i se svým pánem Michalem urval první místo mezi psy a následně se stal také absolutním vítězem – a tím je –Badi Wandellmere a to s časem 22:11 – součet dvou nejrychleji zaběhnutých kol. Majitel Badiho je Michal Sedláček- náš dvorní fotograf 🙂

Měla jsem obrovskou radost i z toho, kolik přijelo příchozích psů i přes to špatné počasí, které panovalo všude okolo. Kromě jedné fenky jste dojeli všichni přihlášení a opravdu bylo na co koukat. Soupeření dvou pudlíků bylo velice napínavé a běh feneček plemene basenji jsme mohli vidět vůbec poprvé.

U plemene BULL bylo vidět, že většina byla přihlášená na jiné závody a dojelo jich jen 7. Ale i oni si myslím docela zaběhali a rádi zasoutěžili.

Absolutní vítězkou se stala fenečka APBT Little Lina majitelky Kristýny Daňkové se součtem dvou nejrychleji zaběhnutých kol 21:62

Fotky jsou již zveřejněny na FB a tentokrát fotila Monika Pažinová od pitbulů a Michal Sedláček za RR. Fotky od Monči jsou ZDE a fotky od Michala jsou v odkazu ZDE

Výsledky jsou v tabulce níže:

Ještě jednou bych Vám všem, kdo jste to v tom počasí nevzdali a dojeli za námi běhat, moc poděkovat. Protože bez Vás by to nemělo smysl vůbec dělat!!!

Na závěr bych ráda ještě poděkovala Kačce Holubové za její sponzoring a za dárečky sušených masíček pro vítěze!