Po prázdninové odmlce jsem se rozhodli, že uděláme trénink, protože se nám na podzim nepodařilo sehnat areál, kde by se dalo i přespat a kde bychom mohli mít trochu zázemí na přípravu závodů. Nicméně trénink i proto, že jsme ho pořádali ve Žďáře nad Sázavou na Pilské nádrži a tam nikdy člověk neví, jak bude vysoká tráva a jestli se tam akce bude moct  uskutečnit.

Nicméně vše nám hrálo do not, tráva byla posekána kvůli jiné akci, která se tam konala v srpnu a nestihla tolik dorůst. Přihlásilo se i několik psů, kteří s námi ještě neběhali nikdy a už nás mohlo překvapit jen počasí a to v tom smyslu, že by bylo lépe. Předpověď totiž moc příznivá nebyla. A počasí teda nepřekvapilo, protože bylo fakt škaredě.

Kluci postavili na trénink velice hezkou trať, s pár zákrutami, ale protože se spustilo mžení a v podstatě celý trénink mírně mžilo, tak lano i naviják dostal zabrat. Přece jen odpor mokrého lana je jiný, jak když je ideálně suché. Takže jsme měli menší problém a chvílemi jsme museli zastavovat, aby se problém vyřešil a dodatečně se omlouváme všem, za mírné zdržování v průběhu tréninku. Mám ale pocit, že si všichni snad dostatečně zaběhali, protože trať byla poměrně dlouhá a do kopce. Jen bylo opravdu škaredě a chladno a tak každý pak spěchal domů a skončili jsme dříve, než jsem myslela. A kdyby bylo lépe, tak by se běhalo i vícekrát.

Děkuji všem, kdo neváhali i přes tu nepřízeň počasí přijet a nechat psy zaběhat.

A máme z tréninku také fotky a za ně moc děkuji Sylvii Dvořákové a jejímu partnerovi a fotky jsou je stažení ZDE

Budeme se těšit s Vámi všemi na další akci.