Tak a je to tady :D. Vážení a drazí přátelé zrzavci a jejich páníčci. Jak jste jistě zaregistrovali při své aktuální návštěvě, stránky RR Sportu jsou poněkud pozměněné a částeně inovované. Hlavním důvodem pro změnu stránek byla snaha najít efektivnější a více intuitivní systém pro jeho správu, tak aby Šárka a zbytek týmu RR Sportu měli co nejméně práce. Bohužel, jak to tak bývá, přestože jsme se na změně stránek rozhodli někdy na přelomu března a dubna, faktickou změnou jsme se začali zabývat až poslední měsíc. To mělo za následek menší výpadek v posledních dnech, protože se mi nepodařilo nové stránky spustit přesně ve chvíli, kdy končil starý hosting. Tímto se tedy rovnou omlouvám za způsobený zmatek v přechodném období, snad mi to odpustíte 😉

Prioritou při tvorbě nových stránek bylo překlopit veškerý původní obsah tak, aby existovala nějaká rozumná kontinuita a nezačínalo se uplně od nuly. To se nám snad až na drobné výjimky podařilo, takže byste zde měli nalézt vše tak jak to bylo na původním webu.

V rámci prováděných úprav jsme se rozhodli pro přestrukturování menu, aby bylo více srozumitelné. Snad se nám tato změna povedla a budete se nyní na stránkách snáze orientovat.

Na ostatní úpravy a vymýšlení vzhledu moc času nezbylo, takže je nyní na stránkách použita upravená šablona, kterou jsme pouze uzpůsobili plus mínus potřebám webu. Bohužel šablona například uplně neumí česky a tam kde je text přepsán na českou verzi zlobí fonty, což bude chtít úpravy kódu, na které bude čas až po návratu ze SC, takže prosím o schovívavost při těchto drobných grafických nedostatcích ;-).

Přestože jsme vše prohlíželi, je možné, že někde bude nefunkční odkaz, špatný obrázek, překlep, nebo jiný nedostatek. Stejně tak je samozřejmě možné, že námi vytvořený nový vzhled menu bude ostatním připadat nesrozumitelný apod. Víc hlav víc ví a víc očí víc vidí, takže budeme určitě rádi, za jakýkoliv podnět, námět, upozornění apod. Předem díky, bylo opravdu celkem složité veškeré texty překopírovat a upravit, takže každá pomoc bude vítána.

Závěrem několik informací k celkovému fungování webu. Web bude propojen s facebookem, takže se veškeré příspěvky budou promítat i na stránku facebooku. To jen pro facebokoové fanatiky, že není nutné stránky nutně navštěvovat pravidelně ;). Kdo by chtěl mít přesto jistotu, že mu nic neunikne, může se zaregistrovat pro odběr novinek e-mailem a bude mu chodit pravidelná dávka spamu :D.

Později, až se podaří otestovat základní verzi stránek a databáze, bychom rádi spustili trvalou registraci uživatelů, abychom mohli využít např. diskusního fora pro registrované členy, ale také online registraci na jednotlivé akce, což doufejme ubere Bráblíkům papírování a přidá jim čas na víc akcí :-D.

V rámci přechodu jsme se trošku potýkali s umístěním souborů, fotek apod. Abychom tomu nově předešli a fotky, dokumenty a vše související bylo pro příště na stejném místě, bez ohledu na to kdo a kde bude provozovat web, budou dokumenty u strejdy googla a fotky tamtéž, případně na flickru, který je přívětivější pro externí vzdálené využití a zobrazení fotek. Flickr navíc aktuálně nabízí 1TB volného místa což by na nějakou dobu mělo pokrýt veškeré teoretické potřeby i takových psychopatů, jako jsou ti, kteří fotí na akcích RR Sportu, včetně mě :-).

Přejeme příjemné čtení, snad se nám to podařilo změnit k lepšímu 🙂

Vilda a Šárka