V neděli 15.9.2013 jsme vyjeli do Slušovic na dostihovou dráhu, abychom opět technicky zajistili, letos již 6. ročník závodů Saranga sprint 2013.

Slušovice mají díky dostihové dráze, tribunám a technickému zázemí vynikající podmínky pro organizování takovéto akce. Letos se vše neslo ve znamení “štěstí – smůla”. Velkým štěstím bylo to, že se závody přesunuly ze soboty na neděli, protože v sobotu ve Zlínském kraji lilo jako z konve, takže jsme byli opravdu šťastní, že se běhalo v neděli, kdy sem tam vysvitlo i sluníčko.  I díky tomuto dešti se musely oba běhy běžet na trávě, protože písek byl totálně nacucán vodou. To byla první smůla. Další smůla bylo, že opět díky vydatným dešťům se provozovatelům areálu nepodařilo posekat trávník a tak nám střapec na 200 m nebyl vůbec vidět a obdivuji Petra, že věděl, jakou rychlostí má naviják pouštět. Bylo to o velkém citu a odhadu a i tak se párkrát stalo, že pes střapec prostě chytil. A poslední velká smůla přišla s naší optickou časomírou…

Na začátku září nám výrobce do světelné tabule nainstaloval nový software, který má již kompletně sám vyhodnocovat celé závody. I když jsme to doma testovali a zkoušeli, tak nás ani v nejmenším nenapadlo, že po propojení cílové brány s tabulí,  nám tato nepůjde, a že místo cíle nám brána bude spouštět start. Nakonec, ale vše dobře dopadlo, což bylo opět štěstí a Honza Nábělek měl v pohotovosti celou svou rodinu a s ní i záložní plán. Měřilo se stejně jako vloni na stopky a já měřila časomírou, jen s tím rozdílem, že jeden čas z těch dvou se zobrazoval na tabuli a oba se zapisovaly do tabulky. Výsledky se počítaly průměrem ze dvou změřených časů a součtem obou běhů.

Věřím, že i když se začalo se zpožděním a vysoká tráva trochu komplikovala hladký průběh, že byli téměř všichni se závody spokojeni. My jsme si to, i přes velké nervy na začátku užili, a strašně rádi jsme vás po dlouhé letní přestávce zase viděli. Honzovi Nábělkovi, jeho ženě Daně, také celé jeho skvělé rodině a Narcise Liškové moc děkujeme za to, že jsme s nimi mohli strávit prima den a že to vše tak pěkně zorganizovali. Na Slušovickou dráhu se vrátíme opět na jaře, kdy si tentokrát v režii R.R.Sportu dáme 2. ročník Valašské rovinky.

ABSOLUTNÍ VÍTĚZ : GLENAHOLM TAARIQ

Nejrychlejší pes : GLENAHOLM TAARIQ

Nejrychlejší fena : ARESVUMA  TAMBIKA NEO

IMG_8354

 

 

 

 

 

 

 

Kompletní výsledky :

651 kBsaranga sprint 2013 vysledky

Fotografie  ZDE

Technické zázemí závodů 🙂 Opravdu moc díky za pomoc!!

1234345_602167729835833_26239176_n